Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива или друг джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нива или друг джип

Не виждам защо трябва да се плюе постоянно за Нивата?Като не му харесва на някой да не я кара бре хора.Не знам някой насила да кара нещо което не му харесва?(освен ако не се налага служебно).Защо постоянно се пише колко е калпава Нивата?Всеки който си я има и кара знае повечето неща,и мисля че не е хубаво да се говори само за лошите страни на джипката защото не всеки може(а и не му е необходимо на всеки)да кара друг джип.Не допускате ли че за някой може да е голям боклук и Г-то или ТЛК-то или други марки

Коментар

Ето пак стигнахме до там че когато някой каже нещо обективно другите го възприемат като оплюване и лична обида...Така диалог няма да стане определено...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
        Не допускате ли че за някой може да е голям боклук и Г-то или ТЛК-то или други марки
        Като гледам колко народ се избива да ги оплюва...
        Кажи нещо конкретно срещу тях и ако е аргументирано ще те подкрепя
        За Нивата мога да кажа куп КОНКРЕТНИ неща!!!

Ние обсъждаме Нивата а не НИВОВОДИТЕ... така, че без докачание моля
        Освен това фактът, че някой се е пре**л би трябвало да го накара да го сподели, и да помогне по този начин да няма и други разочаровани..
        Последно редактирано от Scrapheap; 20-06-07, 00:00.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз съм на мнение, че кола проектирана за 3 месеца през 70-те в Съветския Съюз не трябва да се купува. Имам личен опит с Нива дълга база (служебна) и не говоря наизуст. Това е кофти кола, престъпно гадна кола - според мен е страшно опасна и за дълъг път е кошмар. Превръщаш се в пастет. От първия час като я купиха, все проблеми. На 500 метра от Нар (дистрибутора) на колегите им изчезнали всички токове. Нар разкостили цялата кола за 6-7 часа и открили, че някакъв мужик сложил пломба на някакъв кабел отдолу, който впоследствие окасил... Уж джип, а по ходовата част страшно много неща са сменени. И това е кола, която въобще не е карана много по черно. Дръжките и ключалките са леш. Предния капак е УЖАС. Уплътнението му е някаква мента и като загрее двигателя, уплътнението слепва и не можеш да отвориш капака докато не изстине. Не дай се боже да се запали нещо. Спирачките са смрад. Малките лостчета до скоростния лост се бетер ония вибратори за жени дето ги рекламират след полунощ. Сигурно последните трябва да са 2 киловата, за да се доближат по мощност до тия в Ладата.

За комфорта няма какво да говорим. На 10-я ден от купуването, тръгнахме в голяма жега през лятото на дълъг път. Очаквахме поради липсата на климатик да е тегаво, но сауната която последва ще накара и финландец да изтръпне. Оказа се, че колато има дефект с парното и то работи нон-стоп, а клапата му не се затваря. Та така при 35-40 градуса навън, при нас беше сигурно 50-60 вътре и след 2 часа като стигнахме просто никой не беше в ред. Представи си друсаща сауна, която смърди на бензин и вие като скупен вълк и която не знаещ дали ще спре на следващия завой.

Напълно подкрепям колегата, който твърди, че най-хубавата Нива е продадената!
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
          ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Освен това фактът, че някой се е пре**л би трябвало да го накара да го сподели, и да помогне по този начин да няма и други разочаровани..
            Специално аз не съм се пре**л като съм купил Нива.Аз съм доволен от Нивата след малко преработки по нея

Коментар

немам думи
              Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                Специално аз не съм се пре**л като съм купил Нива.Аз съм доволен от Нивата след малко преработки по нея
                Радвам се за теб Особено, ако преработките са наистина малко - аз бих я произвел наново
                Моята бивша Нива е на 7години и човека който още я кара се оплака, че тегличът, който и е монтирал се е откъснал, заедно с не много голямо парче от пода на багажника, който вече е доста загнил.
                Той почти не излиза изпод нея, но твърди колко е хубава...
                Ако беше така още да си я карам... Навих се на 100годишна японка, пред нова Нива... Вероятно има защо...

Коментар

Уважаеми колеги, моля ви да се държите подобаващо и да спрете с диалозите които са по-достойни за детска градина... Никой не е необходимо да убеждава другите в генерални концепции. Моля споделяйте своя опит и знания но квалификациите оставяйте настрана. Всеки може да намери кусури на всичко... Де що е от човек правено все е с недомислици и кусури... Но правилната позиция е не да се се търсят проблемите а начините за справяне с тях и във всичко да се търси положителното... Защото винаги го има и винаги можете да намерите в нещо предимства които да са ви полезни... Ако търсите само недостатъци ще намерите само тях...

Уморих се да повтарям че всеки трябва не да хули избора на другите а да търси най-доброто за себе си... В тази връзка сигурно за стотен път ще се повторя но към момента с Брат ми имаме 12 автомобила и всичките са много интересни екземпляри... Сред тях е и една НИВА която има причини да бъде там... За тези които ще кажат че само се забавляваме и тя не върши никаква работа ще отбележа че не е вярно... ползва се за служебен автомобил и е вече близо до 15 000км... И нямаме никакви принципни забележки към нея... Това за воя, миризмата вътре, разпадането във време на движение и прочие въобще липсва... и понеже ни е втората да ви кажа липсваше и при първата... която е купена 1992 а тази 2006... За тези на които им е трудно да се движат по шосе с НИВА мога да им предоставя снимки от пътуването ни до Виена и обратно с нея... никакъв проблем... Ако пък някой си мисли че така пиша защото не съм виждал друго да заповяда да ни види колекцията от автомобили... със сигурност ще му е интересно...

И така тук е форум за Лада-Нива. Който има нещо да сподели, знае нещо без значение добро или лошо да го пише... Генералните квалификации оставете за друго място...
                  VPetrov.photography

Коментар

имам си нива от около половин год. 1.6л. 1993г. и подът се проби ! преебал съм се значи. иначе е трудна за каране(особено да паркираш в центъра - сервото) и доста опасна предвид спирачките и особено с лоши гуми кола, но АКО не внимава човек.
                    зависи какво търсиш.
                    тя е 2пъти по-ужасна от всичко което съм карал(за мен) и доставя 2 пъти повече удоволствие (на мен ).
                    като чета форума поне виждам, че освен всичко друго не оставя никого равнодушен.
                    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

• До: Нива или друг джип

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      човека който се оплака, че тегличът, който и е монтирал се е откъснал, заедно с не много голямо парче от пода на багажника, който вече е доста загнил.
                      ...
                      руснаците казват че така става ако не усилиш правилно теглича щото усилието се разпределя в/ху ламарините. вината не е в колата. (поне не само).
                      - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                      - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Не съм гледал как го е хванал, но не е тъпанар Иначе съм съгласен с това.

Коментар

Както е казал народа за мъртвеца или нищо ,или добро.
                          Кво е това да караш лека кола и да си мислиш,че караш джип?!
                          Ми нали целта е от малко по малко да е по здрава от една обикновена лада ,или москвич.
                          Проходимост да ,но на каква цена?
                          При това положение един стар Самурай е точно на място.
                          Та искам да кажа,че едно самурайче с по-малко пари ще го приведеш в състояние за висока проходимост,а за нивата ще дадеш много повече за да постигнеш това,и то не за дълго.
                          Един клас ,но едното е джип,а другото лека кола с повишена проходимост.
                          Мое мнение,без никакви претенции за компетентност.
                          Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

Ето и случайно мнение на човек от форума :

"Имаме една нива дълга база на около 2,5 години, която се върти веднъж дваж седмично за риба, а в останалото време градско, да кажем около 10000 км нормални пътища и около 2000-3000 км офроуд годишно. Проблемът с нивата е, че е много некомфортна - шуми, бучи, бавна е по-нормални пътища и постоянно и се чупи някоя дреболия. Най-притеснителното е, че спира зле като проблемът не е в нас - още отначало е така, накладки, спирачна с-ма, всичко е изрядно. Може би е само впечатление щото карам друга (лека) кола с абс ... Като цяло не сме особено доволни."
                            Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

Затова си купуваите по няколко/мин. два/ автомобила.Един удобен,комфортен,бърз,динамичен,охлаждащ,спиращ....... и един горски,за гори и поля.Моята лада Ливада си я дяржа в гората/почти/ и съм си много доволен от нея.Газ,смукач и ляв мигач.Поздрави.

Коментар

Ето за това Ви говоря http://www.vbox7.com/play:ad742b95
                                Иначе и за мен Нивата не става за дълъг път, но тя не е направена за това. Чупи се но със сигурност е по-добре да си купиш чисто нова Нива отколкото 10-15 годишен джип който е издухан отвсякъде (съседа ми е ловец и за 3 път се преебава по този начин).
                                По отношение на сравнение на Нива с друг джип за офроуд мисля (мое мнение), че само G-klass и Defender може да и се опънат (говоря за сток).
                                Късмет на всички!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X