Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива или друг джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Нива или друг джип

Не знам само негативи има към тези "коли" аз моита си я купих миналия декември карам си я правя си паркетни разходчици и какво да ви кажа за 10 000 км е вече и нямам никакви оплаквания от нея 50 000 да искара така доволен съм се пак я зех 11 000 лв без ДДС миналата година ...... Може и друга песен да запея след още някои километър абе знае ли човек моита може да е правена в сряда в 10 часа ......

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
      Аз съм на мнение, че кола проектирана за 3 месеца през 70-те в Съветския Съюз не трябва да се купува. Имам личен опит с Нива дълга база (служебна) и не говоря наизуст. Това е кофти кола, престъпно гадна кола - според мен е страшно опасна и за дълъг път е кошмар. Превръщаш се в пастет. От първия час като я купиха, все проблеми. На 500 метра от Нар (дистрибутора) на колегите им изчезнали всички токове. Нар разкостили цялата кола за 6-7 часа и открили, че някакъв мужик сложил пломба на някакъв кабел отдолу, който впоследствие окасил... Уж джип, а по ходовата част страшно много неща са сменени. И това е кола, която въобще не е карана много по черно. Дръжките и ключалките са леш. Предния капак е УЖАС. Уплътнението му е някаква мента и като загрее двигателя, уплътнението слепва и не можеш да отвориш капака докато не изстине. Не дай се боже да се запали нещо. Спирачките са смрад. Малките лостчета до скоростния лост се бетер ония вибратори за жени дето ги рекламират след полунощ. Сигурно последните трябва да са 2 киловата, за да се доближат по мощност до тия в Ладата.

За комфорта няма какво да говорим. На 10-я ден от купуването, тръгнахме в голяма жега през лятото на дълъг път. Очаквахме поради липсата на климатик да е тегаво, но сауната която последва ще накара и финландец да изтръпне. Оказа се, че колато има дефект с парното и то работи нон-стоп, а клапата му не се затваря. Та така при 35-40 градуса навън, при нас беше сигурно 50-60 вътре и след 2 часа като стигнахме просто никой не беше в ред. Представи си друсаща сауна, която смърди на бензин и вие като скупен вълк и която не знаещ дали ще спре на следващия завой.

Напълно подкрепям колегата, който твърди, че най-хубавата Нива е продадената!
      Глууупости!Чешене на езици!

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Бешков Преглед на мнение
        Глууупости!Чешене на езици!
        Бъди готов да го обориш с факти, защото в момента не казваш нищо и определено правиш това за което сам говориш.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

като говорим за нива има само 2 алтернативи ,самурай или витара, дайхатсу фероза не го слагам защото е много рядко срещано . та не занам някой да е пробвал нива и сузуки и да се е спрял на пъвата .
          единственото предимство на нивата е че ги има много и си въобразяваш че сред това изобилие ще намериш нещо свястно .
          имал съм нива .карал съм я почти само по асфалт и под никоя друга кола не съм лежал толкова .

Коментар

След всичко прочетено до тук никой не спомена, как си поддържа автомобила. За всички проблеми е виновна некачествената кола, което съвсем не е вярно и аз не мога да се съглася с тях. Всеки един автомобил изисква някаква минимална подръжка. Чупят се и останалите, но не си признават. Достатъчно е да се прехвърлите на "Дискусиите по марки" и да прочетете, че там тия същите запяват съвсем друга песен. Едни и същи хора. Не прочетох никъде, че поради некадърното ми и неграмотно управление, немърливото ми отношение и т.н. се счупи еди кое си. Не мога да се начудя на писанията на някои колеги, че било по-добре да си купиш 15 годишен джип независимо от каква марка пред нова Нива. Човек трябва да изпадне в моментно умопомрачение за да пише такива глупости. Новите Ниви в България недостигат. Търсенето е голямо. На старо също държат цена. И не на последно място нов автомобил, при това високопроходим за тези пари, си е направо без пари.
            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Колега, мисля че се заблуждаваш, Нивата струва много по-малко отколкото искат за нея. Всичките ми коли съм поддържал според това какво се налага да се прави по тях, но от тях само Нивата се разпадаше от каране по нормални (не офроад) пътища. Когато си взех първия Вранглер той беше в състояние като че ли е участвал във война. Стегнах го за много умерени пари и го подложих на изключително зверска експлоатация (остави офроъда, просто не го глезех с нищо), след което го карах безпроблемно в продължение на 4 години и накрая го продадох във абсолютна кондиция... Е, нещо не виждам тук подкрепа на това което казваш... Който не вярва още се пазят документите и сметките на ремонтите и частите за Нивата, списъкът е изключително дълъг и фигурират само правилнимарки и консумативи. Отдруга страна километрите изминати с нея са малки... Излиза че тази Нива за 2 годни ми е струвала по-скъпо като поддръжка от поддръжката на:
              1. Вранглер 2.5 - за 4 години
              2. Гранд Чероки 5.2 за 1 година
              3. Форд Експлорър за по-малко от година...
              Е, питам аз, какво е това безумие?
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Дима ти явно не се понасяш с Нивите, но има и такива при които въобще не стоят така нещата... Просто Нивата не е за всеки. Има си хора при които си живее и работи повече от добре... Добре е че пишеш твоето мнение но и аз да напиша моето пък всеки да реши от коя целева група е...
                VPetrov.photography

Коментар

Изобщо не искам да споря точно с теб, може при други да не седи така въпроса, аз споделям какво съм преживял. Може и да съм попаднал на сглобена в понеделник с части направени в петък с материали произведени във понеделник... Обаче след всичо което съм препатил с нея, кажи ми как да си купя пак такава за да опитам да видя дали ще е друго? Пак повтарям, не е до шофьора или до поддръжката, моля ви колеги избийте си тези илюзии от главата, не си гъделичкайте самочуствието и самолюбието че щом крате Ниви сте най-добрите механици и шофьори на света, защото при всички останали се чупи и не върви! НЕ Е ТАКА! Просто Нивата си е една голяма лотария с преобладаващи лоши резултати. Честито на уцелилите шестицата от тотото, обаче това не променя общата картина. Фероза форева!

Коментар

Много правилна приказка: "... Просто Нивата не е за всеки." В таз връзка нека тези за които не е просто да си го кажат, а не да обясняват на дълго и на широко как се чупела, колко некомфортна, шумна и т.н. била. Това си го знаем. Десет години карах Нива, която за съжаление я откраднаха и си купих пак - нова. Това са ми възможностите. Ако трябва да избирам между нова Нива и 15 годишен "марков" джип ще избера първото. С малко усилия ще я направиш както искаш. Както казва един познат "друго си е да пръднеш първи в седалката." :-)))))))))))
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                      . Просто Нивата не е за всеки. Има си хора при които си живее и работи повече от добре.
                      И още нещо.Нали все пак хората имат различни финансови възможности.Слава богу,досега тук не сме се делили на бедни и богати,но това си го има в живота.Вие познавате ли човек,който го бият пари да кара "Нива" като единствена кола?Защото аз не познавам такъв.Споменавал съм по друг повод,че нова "Нива" не бих купил,но стара-да!Още повече,че може да се окаже по-здрава от нова-вече има доста такива случаи.
                      Привързани сме към тия коли,защото (поне аз) няма място,където да не съм пипнал,да не знам какво има там.Все измисляме подобрения(поне така си мислим) и се опитваме да направим от нищо нещо.
                      И аз съм влюбен в един джип,но едва ли някога ще мога да си го купя(затова не споменавам марката).Въпрос на възможности.
                      Нивата не е за всеки...
                      Надявам се Димата да не се засегне.Това мисля,това пиша.
                      Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                      имат право да гласуват на избори.

Коментар

Изобщо не се засягам. И аз по моята какво ли не съм правил. Дразня се от това че вместо да пипам с цел някакъв макар и минимален тунинг и улутшайзинг както казват руснаците все пипаш за да се движи изобщо. А това за финансовите възможности мисля че ясно съм го написал, ама колеги моля ви четете бре... Нивата не е евтин за поддръжка автомобил, моля всеки който има Нива да удари чертата и да сметне какво му е струвала като поддръжка, време нерви и части... Явно затова и не е за всеки. Да, признавам култов автомобил е, да, много достъпен за закупуване, да части иман навсякъде и сравнително лесно се прави....
                        Спирам да пиша, става като разговор между глухонями, всеки изтъква точно такива аргументи каквито съм привел като несъстоятелни в предишния пост... Не искам да обиждам никого, не искам да насаждам чуство за непълноценност, просто искам да четем това което са написали другите и да не повтаряме като хипнотизирани едно и също.
                        А сега пак кажете че не съм прав.

Коментар

абе прав си за себе си, ама нали знаеш:

никога не казвай нищо лошо за жената, колата и пушката на ближния!

аз веднага си признавам:

Нивата и УАЗ-ка са култови машини, харесват ми много, но не са за мен - просто не мога, а и нямам желание да ме занимават със себе си постоянно.

6 (шест) години съм карал Москвич - стига ми

Коментар

то собствениците на москвичи нали знаеш как ги ровят.прави щот цял живот са лежали под колите си.

Коментар

съседа по вила кара нива, взе я чисто нова и твърди , че е доволен и рядко ремонтира. пътя до вилите си е бая екстремен.
                              факт е обаче , че откакто взех Корандо, в погледа му се чете объркване

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                                Изобщо не се засягам. И аз по моята какво ли не съм правил. Дразня се от това че вместо да пипам с цел някакъв макар и минимален тунинг и улутшайзинг както казват руснаците все пипаш за да се движи изобщо. А това за финансовите възможности мисля че ясно съм го написал, ама колеги моля ви четете бре... Нивата не е евтин за поддръжка автомобил, моля всеки който има Нива да удари чертата и да сметне какво му е струвала като поддръжка, време нерви и части... Явно затова и не е за всеки. Да, признавам култов автомобил е, да, много достъпен за закупуване, да части иман навсякъде и сравнително лесно се прави....
                                Спирам да пиша, става като разговор между глухонями, всеки изтъква точно такива аргументи каквито съм привел като несъстоятелни в предишния пост... Не искам да обиждам никого, не искам да насаждам чуство за непълноценност, просто искам да четем това което са написали другите и да не повтаряме като хипнотизирани едно и също.
                                А сега пак кажете че не съм прав.
                                Всеки си има виждания и разбиранияАз специално обичам да се занимавам с колата и да я ремонтирам.Нивата си е много добра за мен и никога не бих предпочел 10 или 15 годишен западен кош пред нова НиваЧастите са и наистина евтини и след добра подръжка кара много време.Колкото и да смятаме и теглим чертата-ремонта на Нивата е трицифрена сума а на западният кош е с три нули поне на краяАйде да гледаме малко реално на нещата.Не всеки може да си позволи западен джип а и не на всеки му е необходим.То не е само да се купи ами се мисли и после как ще се подържа и дали има възможноста да се подържа кола на която резервните части са колкото 2-3 средни работни заплати в България.Айде стига плюене по Нивата-някак си не е коректно.Аз като човек който твърди че разбира поне малко от коли и имам монтьорски умения казвам че за парите,цената на части и подръжка-Нивата е отлична.А ако някой го мързи да ляга под колата и да гледа поне ако не друго-то си е за него и тогава най добре въобще да не си купува джип.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X