Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива или друг джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Нива или друг джип

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
    Точно това имам в предвид. Светна без видима причина и вече трети ден си свети. Чудя се дали да ходя пак в сервиза или да пробвам съвета на колегата nyvatest. Според Вас дали е от некачествено гориво било газ или бензин или от нещо друго пък, било и студено време? Иначе проблеми няма, пали си от раз, има мощност и т.н.
    Добре де там в сервиза като включат тестера не показва ли за каква грешка става въпрос. Нали за всяка такава има кодове зад които стои някакъв проблем било с датчик или някаква друга неизправност. Едва ли светва само е така щото е дало на маса. Ето тук http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/injector/index.htm може да се прочете нещо по въпроса на първо време.
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
      Добре де там в сервиза като включат тестера не показва ли за каква грешка става въпрос. Нали за всяка такава има кодове зад които стои някакъв проблем било с датчик или някаква друга неизправност. Едва ли светва само е така щото е дало на маса. Ето тук http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/injector/index.htm може да се прочете нещо по въпроса на първо време.
      Ходих в сервиза. Закачиха я на тестера и не показа грешки. Изразиха мнение, че може де е от взаимодействието между двата компа. При прехвърляне на газ единия се рестартирал и така нататък. Не било трябвало да и се слага газ, те руснаците ако трябвало щели да сложат и т.н. приказки, на които не обърнах внимание. Та на някой с газов инжекцион светва ли му въпросната лампа "chek engin"?
      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Казах ви да кажете нещо хубаво вие пак за проблеми я подкарахте.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          Казах ви да кажете нещо хубаво вие пак за проблеми я подкарахте.
          Хубавото в случая е, че ми казаха да си карам колата и да не ми пука. Имало други дето си я карали така с години.
          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Ходих в сервиза. Закачиха я на тестера и не показа грешки. Изразиха мнение, че може де е от взаимодействието между двата компа. При прехвърляне на газ единия се рестартирал и така нататък. Не било трябвало да и се слага газ, те руснаците ако трябвало щели да сложат и т.н. приказки, на които не обърнах внимание. Та на някой с газов инжекцион светва ли му въпросната лампа "chek engin"?
            На мойта газовата има неква джаджа(забравих и името)дето се слагала да "лъже"компютъра когато е на газ и имам доста приятели, с газови, на които си им свети постоянно когато са на газ, но ако свети и на бензин..... .При мен например светва защото е пробито гърнето и се шашка ламбда сондата и на Хюндая ми светеше, защото беше сдал темп.датчик т.е. има реални (видими )проблеми ,но така.......абе все пак е ВАЗ
            Опааа основателна забележка от модератора.....ама късно вече го написах : )))
            Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

Коментар

Първоначално публикуван от MiroSh Преглед на мнение
              На мойта газовата има неква джаджа(забравих и името)дето се слагала да "лъже"компютъра когато е на газ и имам доста приятели, с газови, на които си им свети постоянно когато са на газ, но ако свети и на бензин..... .При мен например светва защото е пробито гърнето и се шашка ламбда сондата и на Хюндая ми светеше, защото беше сдал темп.датчик т.е. има реални (видими )проблеми ,но така.......абе все пак е ВАЗ
              Абе реших да не ми пука.

Коментар

Абе реших да не ми пука.
                има и по просто решение на проблема :инсталацията на НИВАта е толкова проста че можеш да изолираш дразнещата крушка и си ОК аз цъ го правил тоя номер с лампичката на резервоара и не ми свети постоянно оранжева лампичка да ме дразни.В НИВАта имаш голяма свобода на действие така че " играй "
                Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Що ли си мисля, че темата тотално се офтопичи(ако не е използвана тая дума-патент-бира), а тя е много хубава-"Нива или друг джип".Да предположим, че влиза във форума човек с 14 бона и си мисли "дали да си купя чисто нова Нива или 10-15 -20 годишен джип"-и вижда темата.Нека си признаем, че всеки си мечтае за чисто нов автомобил независимо какъв-марка ,модел,модификация-просто да е чисто нов(може да е от 80-те години)ТИ да си първия,който го пали(е не съвсем),го вкарва в калта,му вдига 130км/ч(в България не може повече),го чупи,поправя,сменя консумативи и т.н.Това за 14 бона може да стане само с Нива, но идва голямия проблем-произведена е в Толиати(ако беше Осака,Детройт,Щутгард-нямаше да струва 14 бона)-трошлива,капризна,не-комфортна,уж евтини резервни части(алтернатор-230лв.), но ТИ си и първия, който се гаври с нея(махаме завода).Другия вариант за около 13 бона взимаш джип 10-15 годишен,който от завода е перфектен, но ти не знаеш неговата история(колко души са минали през него,как е обслужван,какви гаври са правени-въобще хиляди неща, които не знаеш за автомобил 2-ра ръка).
                  Като обобщение-Нивата влиза в Топ10 като проходимост от всички модели призведени 2007г. и в Топ 30 за последните 15г.(изцяло мое мнение и става въпрос за базови модели).
                  При бюджет 3-5 бона (втора,трета и десета ръка)положението е почти същото какъв компромис ще направиш-ще купиш нещо недо....о, като конструкция(тоя преди тебе може само да е подобрил)или нещо на което ти може да си му 5-ия собственик(всеки си знае).
                  Ако някой ме пита "Ти ако имаш 14-15 бона какъв джип би си купил".Веднага ще отговоря-да има климатик,да има пет реални места,да може да побере мнооого багаж за тия петимата,да вдига и държи 120км/ч,да не друса(по асфалт) и да се държи що годе-добре на среден офроуд.
                  Нашата Нива(с която ходим само до вилата с.Буковец общ.Своге)за сега се държи перфектно-изгорял алтернатор(итлиянска глупост-да не изорилаш кабели, които се опират в изпускателните тръби) и счупен амортисьор(да слезнеш от BMW 525d 2002 и да се качиш в Нива(не аз,а на майка ми мъжа и))
                  Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

Коментар

Аз съм имал кола чисто нова.Деу рейсър 93 г.През 2005 г.едвам му взех 3000 лв и то само защото беше перфектен,обслужен и с климатик.Този деу беше перфектен,защото му наливах по 1000 лв на година ремонт и потдръжка.Заедно с него карах Мерцедес 87 г.2000 дизел с всички за модела екстри и също с клима.Ами на Меро за 3 години здрава експлоатация(относително е-карам по 15000 на година) съм сменил само задни амортисьори и радиатор на климатика.За 3 години 400 лв.А деу-то ... плаша се.

Та от тогава карам само втора ръка автомобили,но хубави.Сменил съм няколко и съм доволен.Малко ремонти и продавам на цена близка до тази на която съм го купил.
                    Та хич и не се изкушавам да съм първият на НИВА.Мерси.Фронтерата ми струва 11300 лв.9 годишна и нямам забележки.Красива,комфорт,возия,екстри,няма шум,няма вибрации.Като ми писне искам Тойота или Паджеро.
                    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                      ...
                      Та от тогава карам само втора ръка автомобили,но хубави.Сменил съм няколко и съм доволен.Малко ремонти и продавам на цена близка до тази на която съм го купил.
                      Та хич и не се изкушавам да съм първият на НИВА.Мерси....
                      То, човек, като придобие житейски опит, престава да се изкушава от идеята да е първи на много места.
                      ...еле па на проклета рускиня като Нивата.

Коментар

Именно в следствие "придобит житейски опит" не искам НИВА))) Предпочитам дърт японец
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          Именно в следствие "придобит житейски опит" не искам НИВА))) Предпочитам дърт японец
                          Повечето сте против НИВА,а те никнат като гъби.хората толко ли са прости та ги купуват ,и не сам в БГ ами и в Италия,Испания и други Европейски страни.Значи има и добри страни "проклета рускиня "
                          Именно че е проклета рускиня ,я прави много привлекателна.

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                            Повечето сте против НИВА,а те никнат като гъби.хората толко ли са прости та ги купуват ,и не сам в БГ ами и в Италия,Испания и други Европейски страни.Значи има и добри страни "проклета рускиня "
                            Именно че е проклета рускиня ,я прави много привлекателна.
                            Хората не са прости, а с ограничени възможности.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              Хората не са прости, а с ограничени възможности.
                              Ограничени възможности ,казваш.Нали с парите за една НИВА можеш да си купиш и друг ДЖИП В България може да сме свикнали с Руските машини,и за това да се купуват толко,но в Италия и Испания(за тях имам наблюдения)там хората не се с толкова ограничени възможности.
                              Убедете ме че нивата е пълен боклук и не става за нищо и спирам да я защитавам.Карам я от 2 години и ремонтите по нея ми струват около 300 лв(смяна на съединител и преден диф.(от вторични за 30 лв) и други малки ремонтчета)
                              Повтарям не са толкова скапани колкото го описвате.Ако се захванете с всеки джип така ,ще излезе че никой не става за нищо.

Коментар

Наблюденията ми се базират на 4годишна експлоатация на чисто нова 1.7.
                                За да не искам повече сигурно има защо...
                                Не казвам, че не става за нищо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X