Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива или друг джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Нива или друг джип

Първоначално публикуван от a_d_a Преглед на мнение
    защо толкова плюете по нивата
    Защото завиждат и ги е яд че нямат
    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

аз имам нива от година и полувина и сьм много доволен от нея . Вярно сьс оригиналните гуми (зимна шарка ) закьсва на елементарни места но гумите са 50 % от колата

Коментар

Не знам как спират другите джипки . Но относно спирачките вижте клипа в ( you tebe ) Сравнение м/у Хамьр и Нива .Нивата спира с 1,5 м след Хамьра

Коментар

Вярно сьс оригиналните гуми (зимна шарка ) закьсва на елементарни места но гумите са 50 % от колата
          Може и да си прав. Но 50%, да не кажа и повече, зависят от задволанното устройство
          Не знам как спират другите джипки . Но относно спирачките вижте клипа в ( you tebe ) Сравнение м/у Хамьр и Нива .Нивата спира с 1,5 м след Хамьра
          Клип Това е въпросният клип.
          Последно редактирано от nyvatest; 03-05-09, 00:33.

Коментар

Задкормилното устройство още е в гаганция . Недей да ходиш с нальми по сняк и кал . За това има кобинки

Коментар

Ето още едно скромно мнение по темата за сравнение на Нивата с другите :

Ленд Ровър -Дискавъри -3.5, V8,154 коня- карах няколко години - супер доволен съм от тях ! Нямам забележки - и като возия , и като проходимост ! Просто .... по-рядко карах в гората - всяко излизане ми костваше поне 50 лева. Е - кеф цена няма - но като си с бюджет - има леееки ограничения ! А като трябва всеки ден да си в гората - само разхода за гориво на месец минаваше 1500 лева. Това е равносметката !
              А сега Лада Нива 1.6 , не знам колко коня е( и не питам ) -вече и навъртях 3000 км ( около 2000 по асфалт и другите в гората).
              Забележки - малко и малки . Ако направиш компромисите за малко шум в купето и малко вибрации с които се свиква за 3-4 излета - колата вече ти се струва добра ! А като се качиш там където не си очаквал - идва и чувството за победа ( нали за това чувство се бори всеки в този Форум ). И ето най-интересното - отиваш да заредиш и .... се оказва , че тежкия преход ти е струвал 12-15 лева .
              Е, вече и тази изненада те кара да кажеш - Нивата е хубава кола и хубав Джип. Вече дори да нямам работа в Гората - все намирам повод всеки ден да съм там !
              И така - извода е :
              1. Икономически изгодна - и като покупна цена ( около 4000 лв) и като разход за гориво . А за поддръжката - все едно Тодор Живков си е жив и е на власт .
              2. Като джип и проходимост - всяко препятствие ти се струва трудно ( нали е слаб двигател и малко купе) , но - като го превземеш с лекота - просто ставаш доволен от системата кола-човек. И така до като се убедиш във възможностите на Нивата . Просто те обзема чувството за победа . А това е като наркотик !
              3. Наложи ми се да се прехвърлям от било на другото било -м/у дърветата - е , с Диското нямаше да мина ( и заради боята , и заради размерите) А с Нивата - смело и спокойно . Това повишава проходимостта !
              4. Жена ми също шофира в Гората - с нивата е доста по-спокойна. Не знам защо - но е така !
              5. Дори в града излизам с нея , вместо с леката кола - като разход е същото , но може да се наложи излизане извън пътя - а тя е готова.
              Сигурно може да се пише и още - но нама смисъл !
              Не го пиша сляпо , а с основа за сравнение . За това - мисля , че е обективно написаното !
              Дали е така - като се видим на някой излет - ще се разбере !
              Дано да има покани за излети ! Из Родопите - има прекрасни маршрути за всеки модел джип - да ги разгледаме !

Коментар

Сложил сьм халогени +багажник на тавана . Разхода на гориво не се промени при средна скорост 80 км ч или 2000/3000 оборота . А той е 12 л градско и 8 л извьн градско при тази скорост и обороти

Возията на РОУВЬР дифендьр (полицейските) според мен не се различава кой знае колко от на нива .Да не забравяме , че Нивата все пак е модел 1977 ако не се льжа .След това няма кой знае какви подобрения в окачването .

Коментар

Колеги слаба ви е музиката в колата . Аз на 25 волуме на СД не чувам никакво виене ,скьрцане и тропане .

Коментар

Аз също съм за нива не е чак толкова лоша проходима и евтина за подръшка в сравнение със западните марки

Коментар

Колега а d а,ако спирачната система на НИВАТА е изправна може да спре и преди ХАМАРА.
                      0осем9осем7шест0осем7едно
                      Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                        Колега а d а,ако спирачната система на НИВАТА е изправна може да спре и преди ХАМАРА.
                        Абе защо ли си мисля, че тия нема да вземат некоя пр***на НИВА за теста

Коментар

Не знам дали е случайна , но на мен доста пьти ми се е случвало да шашкам шофьори на скъпи западни возила когато ми се е налагало да спирам рязко . Може би не очакват да спра толкова бързо и не спазват нужната дистанция .

Коментар

С Нива е особено лесно да наденеш някой на теглича. Хем спирачките са удобно преоразмерени, обикновено шофьорът отзад е ниско и не вижда през прозорците напред. Към схемата може да се добавят и не винаги светещите стопове.

Коментар

Като човек минал и през двете възможности - ето какво мисля:
                              1. Не робувам на марка или имидж - гледам да ми е удобно и изгодно това за което съм решил да ползвам джипа.
                              2. Ако всеки ден ще правя преходи ( тежки ) в гората - предпочитам Нивата . За в гората - е по-лесна за поддръжка и е толкова проходима - като всички прехвалени западни , и по-проходима от големите купета - като размер.
                              3. Ако ще ми е кола за каране по асфалт и дълъг път по магистрали - за предпочитане е голям джип , но за мен - бензинов да е джипа. Поддържа скорост бензиновия , а дизела ( нямам опит с дизели ), но всички пишат , че карат около 100-120 км/ч . И се чува двигателя в купето -(като в Нивата). За какво да вземам дизел ?
                              За това според мен - излишно е да се делят джиповете на Нива и други .
                              Всеки си има предимства . Единствено предназначението е важно .
                              А когато и финансите са лимитирани - по-добре е Нива !
                              Моят отговор и избор за момента е НИВА .

Коментар

Здавейте на всички,доста четох пот темата Нива или друг джип.Лично за мен Лада Нива е една доста кадърна машина,горд притежател съм на два броя,1.6-84година през какво ле не е минала тая гад.Занимавам се с животновътство предимно пасищно отглеждане на говеда,мога да споря за проходимоста на нивата и нейната чупливост.За 6 години и няколко месеца зверско експлотиране,говоря само за тежки терени и някое друго ходоне до съседно Банско за пълнене на газ,но това него броим все пак става въпрос на какво е способна в гората,за тези 6години по ладата съм сменил предницата(щанги,тампони и амортисиори),шарнирите ги менех редевно дане стане некой фал(това не е проблем защото цената на един шарнир е 10лв),един път скоростна котия- проби където е задна(отвори се масивна дупка ),задни амортисиори,1 път каре,кръстачки на караданите и много много гуми,масла и филтри.От към проходимост в добринишкият край(Пиринско),където пашуват говедата около местноста Безбог,Полежан и тн.терените са доста трудно.Наскоро пробиха път от вецовета на река ретижа до връх полежан-за сега само нивата успя да стигне до най-горната точка,изворите под попово езеро.Нивата дасе чупи-чупи се,кажете кои автомобил било то 4х4 или обикновен ежедневник несе чупи.Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X