Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива или друг джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Нива или друг джип

Има си тема с цени на резервните части, ако откриеш скъпа част за американска кола ела ми се обади
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

еи ми я нивичката предпочитам я пред 15 годишен контеинер има си хидравлика има си централно аларма ..... работи си перфектно ....... и какво лошо има не мога да разбера
      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от ALFA155Ts Преглед на мнение
        еи ми я нивичката предпочитам я пред 15 годишен контеинер има си хидравлика има си централно аларма ..... работи си перфектно ....... и какво лошо има не мога да разбера
        Моето мнение е абсолютно идентично с твоето.
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
          Изобщо не се засягам. И аз по моята какво ли не съм правил. Дразня се от това че вместо да пипам с цел някакъв макар и минимален тунинг и улутшайзинг както казват руснаците все пипаш за да се движи изобщо. А това за финансовите възможности мисля че ясно съм го написал, ама колеги моля ви четете бре... Нивата не е евтин за поддръжка автомобил, моля всеки който има Нива да удари чертата и да сметне какво му е струвала като поддръжка, време нерви и части... Явно затова и не е за всеки. Да, признавам култов автомобил е, да, много достъпен за закупуване, да части иман навсякъде и сравнително лесно се прави....
          Спирам да пиша, става като разговор между глухонями, всеки изтъква точно такива аргументи каквито съм привел като несъстоятелни в предишния пост... Не искам да обиждам никого, не искам да насаждам чуство за непълноценност, просто искам да четем това което са написали другите и да не повтаряме като хипнотизирани едно и също.
          А сега пак кажете че не съм прав.
          абе за някои неща си прав,а пък и доста често във форума се повдига въпроса-Нива-и всеки път едни и същи коментари,доскучава.Кой каквото му е кеф да си го кара и харесва!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
            Моето мнение е абсолютно идентично с твоето.
            И моето мнение е същото

Коментар

Преди няколко дена с един приятел (поредния разочарован нивовод) на дълго и широко мъдрихме да сменя ли 10г си Нива. Ползва я всеки ден по малко в градът и Събота Неделя вила риба, с една дума лек офроуд и под 10 000км на година.
              Нещата станаха все едно сравняваме Жигула с Кадет.
              Накрая и двамата стигнахме до извода че Нивата е най-добрия джип ЗА ПАРИТЕ СИ. Уговорката че се ползва по начина описан по горе също е от голямо значение.
              Минахме от Фиат Панда до Сузуки Самурай. Другите са по скъпи а и покупката на десет годишен джип си е чист хазарт.
              Самурая е по-проходим и по здрав обаче на асвалт Пандата .... като чили малко маломерна.
              да се говори за изключителни качества при Нивата е доста пресилено. Те са точно толкова колкото струва.
              При конкретни изисквания определено става.

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
                съседа по вила кара нива, взе я чисто нова и твърди , че е доволен и рядко ремонтира. пътя до вилите си е бая екстремен.
                факт е обаче , че откакто взех Корандо, в погледа му се чете объркване
                Без да се обиждаш колега, но човека не те е гледал случайно така след като си взел Ку...ъъъъ Корандо. Това е последния джип, който бих си купил.
                Only after the last tree has been cut down,
                Only after the last river has been poisoned,
                Only after the last fish has been caught,
                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

• До: Re: Нива или друг джип

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                  Само Нивоводите ще те подкрепят, всеки който е успял да се качи на нещо по-читаво вече не се е върнал...
                  Хич не обичам крайни твърдения, но по-голямо дърво от Нива не съм карал....
                  Подкрепям тезата че който е слязал от нива е казал никога повече
                  Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                  Дий Снайдер

Коментар

Пак започнахте с крайните мнения!!!Думи като никога и никой избягвайте да употребявате.
                    Аз имам Нива имам Терано имам и Нисан Х-траял.Като Нивата ми е последната купена кола.Карам ги и трите и от никоя не се оплаквам принципно.Никой не ви кара да пишете каквото и да е било.За това по-спокойно.Щом не познавате такива хора ето ви едно изключение.Да се запознаем.Казвам се Явор.

Коментар

+1... И аз се казвам Венци...
                      VPetrov.photography

Коментар

• До: Re: Нива или друг джип

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                        Подкрепям тезата че който е слязал от нива е казал никога повече
                        Е аз съм изключение на тезатаАз съм карал Нива и ВИНАГИ бих се качил пак на Нива

Коментар

Интересно ми е:има ли друга кола(вече не смея да пиша джип) да е обсъждана така бурно от О до Р(осанна и ....).Ако "Нива"-та държи първо място,значи е оставила незабравими впечатления-и за, и против.
                          Колеги,изказване от сорта:"Това не е кола,а руски боклук","Правено в петък(или понеделник) от пияни руснаци" и пр. не помага на никой,особено при избор на кола.По-горе е синтезирано в един ред:за тия пари-толкова.Никакви изключителни качества няма-по-проходима е от обикновена кола и може да те извади от ситуация(особено зимата),в която обикновен автомобил няма да може да помръдне.За лек офроуд е добра-лов,риболов,планински разходки и т.н.След 40 градуса страничен наклон(не съм сигурен) се преобръща.Лесно се поправя,всичко е достъпно,резервни части има навсякъде и са на разумни цени.Това е кола за човек,който е технически грамотен и обича да прави.Ако за всеки по-необичаен шум се тича в сервиза,поддръжката й е скъпа.Има разбира се и собственици,които купувайки "Нива" си мислят,че са купили гъсеничен влекач или всъдеход.Е,не са.Те закъсват най-често и после почва литургията:"Тоя боклук,тая руска кочина..."-чували сте всичко.А той се наврял в кал,дето и танк трудно ще я премине или иска да прецапа реката не през брода,а където е два метра дълбоко и разбира се,"Нива"-та виновна.А и нея трябва да може да я караш-има си особености,за сняг,за кал,за лед.
                          Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                          имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                            Интересно ми е:има ли друга кола(вече не смея да пиша джип) да е обсъждана така бурно от О до Р(осанна и ....).Ако "Нива"-та държи първо място,значи е оставила незабравими впечатления-и за, и против.
                            Колеги,изказване от сорта:"Това не е кола,а руски боклук","Правено в петък(или понеделник) от пияни руснаци" и пр. не помага на никой,особено при избор на кола.По-горе е синтезирано в един ред:за тия пари-толкова.Никакви изключителни качества няма-по-проходима е от обикновена кола и може да те извади от ситуация(особено зимата),в която обикновен автомобил няма да може да помръдне.За лек офроуд е добра-лов,риболов,планински разходки и т.н.След 40 градуса страничен наклон(не съм сигурен) се преобръща.Лесно се поправя,всичко е достъпно,резервни части има навсякъде и са на разумни цени.Това е кола за човек,който е технически грамотен и обича да прави.Ако за всеки по-необичаен шум се тича в сервиза,поддръжката й е скъпа.Има разбира се и собственици,които купувайки "Нива" си мислят,че са купили гъсеничен влекач или всъдеход.Е,не са.Те закъсват най-често и после почва литургията:"Тоя боклук,тая руска кочина..."-чували сте всичко.А той се наврял в кал,дето и танк трудно ще я премине или иска да прецапа реката не през брода,а където е два метра дълбоко и разбира се,"Нива"-та виновна.А и нея трябва да може да я караш-има си особености,за сняг,за кал,за лед.
                            Може би забрави да добавиш, че много хора си купуват Нива за да утрепат два заека с един куршум. Искат без пари да карат джип, но са свикнали на повече глезотийки. Няма как след това да не се мърмори, че Нивата е шумна, некомфортна, без екстри и т.н. Просто колата не е за всеки това е.
                            Only after the last tree has been cut down,
                            Only after the last river has been poisoned,
                            Only after the last fish has been caught,
                            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

След всичко казано дотук няма какво повече да кажа,но като притежател на НИВА впечатленията ми са:само за разходки по ливади иначе щети голями,части евтини,работа за смяна скъпа,слаб мотор1.6-1.7,лесно ръждясва,проходимост50-60%.
                              ПАВКО
                              0888802068

Коментар

За мотора си прав,аз затова си купих друг мотор и живи-здрави,през отпуската ще го монтирам.Но излизаме от темата.
                                За работата-евтини автосервизи няма,цените са горе-долу уеднаквени за отделните операции(БалканСтар и подобни не ги броя).Това имах предвид,като писах че ако за всичко се ходи в сервиз,поддръжката е скъпа.Аз един шарнирен болт го сменям за 15-20 минути,в сервиза с мой болт ми искат 12-15 лева за труд.
                                Явор преправи една "Нива" за състезания от А до Я.Ако я беше дал в сервиз не ми се мисли колко би струвало всичко това.Отделно колко читаво щеше да се направи.
                                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                                имат право да гласуват на избори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X