Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес по Нивата..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес по Нивата..

Аз да се отбележа какво сменях в последно време. Нов акумулатор. Ремонт на стартер. Гумени тампони по окачването къде що има, като цяло. Гуменото каре между СК и РК. Нови задни накладки. Сменена задна полуоска след като се оказа, че някога е правен опит да се ремонтира - рязана, вече беше време за нова след многократни течове на масло от задния диф през задното колело, след като се разбива семеринга и лагера дори. Отстранени течове по двигателя. Нови 4 по-дебели болта за РК. Нови маркучета на предните спирачки. Последно имах проблем с предните колела, видимо едното завиваше повече, та това доведе до регулаж на предница. И с оглед на зимата - разбира се обух с КАМА И -511. Тия пък гуми монтирани без вътрешна ми направиха номер и едната изпускаше при джантата, но се отстрани този проблем за сега, ако пак прави проблеми ще им сложа по една вътрешна и да не го мисля. Джантите до колкото разбрах не са пригодени за безкамерно монтиране. Ще видим как ще се държи във времето =) Чакаме снега =) Поздрави !
    Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

При мен - продадох едния кокал, останах само с един и съм абонат на гумени тампони, де що има по окачването. Духна гарнитура на главата, ей така от нищото за кев. Подмених почти всички карета на карданите, умряха и помпите на съединителя. Сервото от известно време "съска" в купето и двигателя подскача и мени оборотите. Десния прозорец се предате машинката и е залостен с дървена чивия, задния капак не се затваря, газовата бутилка играеше самба по купето. Изпадна ми теглича, както си дърпах ремаркето барбар с него. Нямам мигачи и незнам къде са, чистачките играят своеволно по предния джам, спират и тръгват когато си поискат. Изключва ми блокажа и бързите на раздатъчната кутия, задния диференциал вие, все едно идва танков конвой, гръмнаха ми вичките гърнета + двуцевката. Като се замисля само хубави неща и "леки" ремонти, но пък си я ползвам здравата ладата и си я юркам как си требва. Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
        При мен - продадох едния кокал, останах само с един и съм абонат на гумени тампони, де що има по окачването. Духна гарнитура на главата, ей така от нищото за кев. Подмених почти всички карета на карданите, умряха и помпите на съединителя. Сервото от известно време "съска" в купето и двигателя подскача и мени оборотите. Десния прозорец се предате машинката и е залостен с дървена чивия, задния капак не се затваря, газовата бутилка играеше самба по купето. Изпадна ми теглича, както си дърпах ремаркето барбар с него. Нямам мигачи и незнам къде са, чистачките играят своеволно по предния джам, спират и тръгват когато си поискат. Изключва ми блокажа и бързите на раздатъчната кутия, задния диференциал вие, все едно идва танков конвой, гръмнаха ми вичките гърнета + двуцевката. Като се замисля само хубави неща и "леки" ремонти, но пък си я ползвам здравата ладата и си я юркам как си требва. Поздрави
        Детски болести,шофьорската седалка здрава ли е?
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
          Детски болести,шофьорската седалка здрава ли е?
          След като бе сменена с фиатска

Коментар

След като бе сменена с фиатска
            Брей, и от Фиат ли стават? Бях чувал, че от Корса - двуврата ставали... Тая от какъв Фиат я взе и много ли мъка отиде по монтажа?

Коментар

Съвсем нормални неща за Нивата.
              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Моите са от БМВ 3ка
                Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                feikot@abv.bg
                Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Стават и от Форд Пък са и удобни, Деб@
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от ladamosc Преглед на мнение
                    Брей, и от Фиат ли стават? Бях чувал, че от Корса - двуврата ставали... Тая от какъв Фиат я взе и много ли мъка отиде по монтажа?
                    Путо или типо, свалих ги комплект с скойките и направо заварих за нивовия под.

Коментар

Ти и от Бентли да свалиш с релсите,пак ще станат
                      feikot@abv.bg
                      Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                        Ти и от Бентли да свалиш с релсите,пак ще станат
                        Едва ли! Ще му треперят ръчичките докато ги сваля...

Коментар

Смених горна помпа на съединителя.6 мин точно
                          feikot@abv.bg
                          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Добър вечер! Нивата ме зарадва точно преди Коледа, като си самоподари доста части. Отиде си задния диференциал, ей така реши, че не му се работи вече и пиньон-а реши та задра в касетата и направи всичко на салата. Внезапно се скъса преден спирачен маркуч, от голямото натоварване се предаде горната помпа на съединителя отново за много кратко време. Сабале, стартера реши, че и той ще почива по коледните празници, каретата на предния карадан и те решили, че им е дошло времето и се са запътили към вечните ловни полета, но този път са в комплект от две. За сега това. Поздрави и весело посрещане на празниците.

П.С: И дано вашите бараки да слушат повече

Коментар

Добър вечер! Нивата ме зарадва точно преди Коледа, като си самоподари доста части. Отиде си задния диференциал, ей така реши, че не му се работи вече и пиньон-а реши та задра в касетата и направи всичко на салата. Внезапно се скъса преден спирачен маркуч, от голямото натоварване се предаде горната помпа на съединителя отново за много кратко време. Сабале, стартера реши, че и той ще почива по коледните празници, каретата на предния карадан и те решили, че им е дошло времето и се са запътили към вечните ловни полета, но този път са в комплект от две. За сега това. Поздрави и весело посрещане на празниците.

Весели празници... Наздраве!

Коментар

Росене, голям подарък бре
                                Весели празници и наздраве!
                                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X