Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

Стегай здраво кабелните обувки и задължително и слагай шлаух , че да няма после "Витарата непали" .
    Лудак

Коментар

Най-вероятно ще ти намеря някакви кабели, да не тръгнеш купуваш.
      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
      Телефон - в профила!

Коментар

Сериозна работа!Майната и на Витарата,важното е че на теб нищо ти няма!!!
        2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Ради, аз купих кабели, не се занимавай. Почти поднових изгорялата част от инсталацията. Има още малко, ама трябват други неща.
          Именно: Двете вакуумни клапанчета които се намират над водната помпа. Оградените с червено на снимката:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SN850156 (Medium).JPG
Прегледи:2
Размер:88.2 КБ
ID:5270625

Ако някой ги има-да свирка, ще се разберем за цената.
          Освен това ми трябват и перката на радиатора с дифузьора и маската отпред. Ще пусна обява и в раздел "Купувам", но нека и тук-може пък да излезе нещо...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Иначе ноия резервоар вече е готов:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0083 (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:79.2 КБ
ID:5270657

Предвидил съм мястото му да е над кормилната кутия, там има място...
            Ако го бях ползвал вчера-нямаше да го има снощния екшън...

Коментар

Коле, в петък следобед съм при теб.
              Ще ти донеса перка и клапанчета, то едното не ти трябва всъщност, а другото не особено, ще ти ударя едно рамо за инсталацията и след това ще те тресна с нещо тежко по кухата кратуна!
              Казвай, ако има още нещо, докато не съм тръгнал. И хич недей да ме посрещаш с каска, щото няма да ти помогне
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Вече се разбрахме с Трент да взема от него. Благодаря за предложението, но вече съм дал дума, ще взема неговите.
                А за кратуната си прав. Най-вече в частта за "куха".

Коментар

Tоест, да не нося перки и клапани?

Коментар

Споеред мен мястото не му е отпред, но си го решил, иначе много добри заварки .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      Tоест, да не нося перки и клапани?
                      Недей да носиш. Може да са полезни другиму, или на теб. Ще се опитам до петък вечер да е готова за палене, да те ползвам по предназнаение-да видим как работи мотора, и какво може да му побаем.
                      Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                      Споеред мен мястото не му е отпред, но си го решил, иначе много добри заварки .
                      Бе и според мен не е там, но никъде другаде не видях подходящо място. Първоначално мислех да го направя за кухината в задния калник, но тя малка, и няма да събере кой знае коллко бензин. Мислих за под седалката, но и там не ми хареса. Не искам да е отдолу(по разбираеми причини), то и място няматам де, и остана зад фара, над кутията. Ще се надявам да няма удари отпред вляво...

Я кажете как да избегна създаването на подналягане в резервоара при изпразването му? Най-лесно е с малка дупчица на капачката, но при евентуално обръщане оттам може да започне да тече бензин. Някакво клапанче трябва, ама от какво?..

Коментар

Капачка от резервоар на моторетка. Тя си има клапанче. И недей да работиш в петък. Разпети петък!
                        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Ако постигнеш максималния вакуум той е -1 атм , което е абсурдно помпата ще го преодолее без проблеми , така че не го мисли .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Абе за подналягането не знам, ама с надналягането се получава проблем с оригиналната капачка. Или с друга без дупка. По принцип, оная "тенджера", дето стои на десния калник и която се управлява от първото от изгорелите ти клапанчета, се грижи тъкмо за това. Аз на новия резервоар забравих да си оставя изход за вентилация и после се наложи да поизкормя малко капачката, че вдига бая налягане, като се постопли. А бензинови пари под налягане извън цилиндрите - не ме кефи, не знам що Само че аз съм ковнал клапан срещу изтичане на самата гърловина, та при преобръщане, това ще ми е последния проблем.
                            От друга страна, колк обензин ще изтече през отвор 0.5мм? Който обаче е достатъчен да компенсира разликата в наляганията и в двете посоки. Все пак, ни температурата се качва чак толкова рязко, нито помпата смуче чак толкова бързо
                            Може на каква да е капачка да пробиеш някакъв малък отвор (1мм примерно, ако нямаш по-малки свредла), а отдолу на самата капачка да сложиш една по-дебела пластина игличка за отвора или пък някаква гума. При нормално положение, пластината да виси надолу от собствената си тежест и отвора да си вентилира, а при преобръщане - пак от собствената си тежест да затваря дупката. Това малко безсмислено сложно де, ама ако толкова държиш да има защита - има начини.

Коментар

Благодаря за акъла. Ще го ползвам, само да дойде времето за това.

Сега да дам отчет каква я свърших днес.
                              Надвечер Трент ми донесе обещаните части, малко играчка с кабелите и другите джурукми, резервоара вече го бях сложил на мястото му, малко маркучи към и от инжекциона, и проба. Върти, но не пали. Проверка на налягането на бензина-чува се,ч е шурти в резервоара, но на връщащия маркуч едва-едва се процежда... Светнах в резервоара(не с огън), и видях, че помпата пропуска между корпуса и металната обвивка. Очуках с чука желязото, монтаж, проба на налягането-има.
                              Вътря стартера, и витарата запали. Запали бе, наистина.
                              Държи доста високи обороти, може би защото е студена, не знам точната причина, но ще се преборя, няма начин. Има едно свирене, почти съм сигурен, че е от генератора(като остъргвах разтопената пластмаса от легена май едно парченце влезе вътре, и опира в перката), но и това е дребен проблем. Форсира се добре, работи устойчиво, засега съм доволен.
                              Следва да се оправи пътя на бензина, че сега е навързан надве-натри колкото за проба.
                              Кеф ми е.

Коментар

Нема удържане тоя човек! До 12 нощес да ръчка по Витарата вместо да си пие ракията. И ние се радваме с тебе Коле. И нали помниш днес не се работи; само едене и пиене !!!
                                На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X