Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

Благодаря за съветите! Капачката на резервоара ми е оригиналната/все още/, и на нея има клапанче, но еднопосочно, за вакуум. Ще се опитам да го разглобя, почистя и смажа, и ако няма резултат, ще тръгна по стъпките на колегата gen4, още повече, че преди да я газифицирам даваше много висок разход на бензин - градско! Поздрави!
    "Make love, not war!"

Коментар

Реших да направя витарата да върви и на бензин.
      Тефчо ми прати една работеща помпа(благодаря ти приятелю), оправих някой дребни проблемчета по нея и навързах маркучите.
      Налях в един леген бензин, потопих помпата, тя си вдигна налягане, въртя стартера, но-нищо. Няма да описвам какви проверки и как ги правих, но се установи,ч е компютъра не праща сигнал към дюзата. Свалих го, един кондензатор изтекъл... Махнахме го, измихме платката, нов кондензатор, проба, но пак нищо. След сваляне и измерване на крайните транзистори се оказа, че единия дава еднакво съпротивление в двете посоки на емитер-колектор. В магазина е 45 стотинки, но ще дойде утре. Надявам се след поставянето на новия транзистор дюзата да започне да пръска бензин...
      Още веднъж да благодаря на Тефчо за оказаната консултантска помощ по телефона. Много бири Стефане...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Днес витарата запали. За 2-3 секунди, после гръмна, и запали легена с бензин който ползвах за временен резервоар за пробите. Отначало пробвах да угася огъня чрез здушаване с парцал, но имах подръка само някакви детски дрехи, и те не могат да покрият легена о да загасят огъня... Взех пожарогасителя, но как се гаси горящ леген с прах?... Огъня започна да се увеличава, с помощника избутахме витарата извън гаража, и тъкмо се чудех как да я гася се сетих за водоструйката. С нея всичко стана бързо и лесно.
        Пораженията са малко изгорели кабели, изгорял ремък на динамото и вентилатора, и изгоряла боя на номера. Нищо страшно, ще се оправя с тези проблеми.

Следващите опити за палене на бензин ще продължат след монтиране на резервоар и възстановяване на кабелите.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0082 (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:85.8 КБ
ID:5270459

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0081 (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:88.0 КБ
ID:5270460

Коментар

Ти си уникат!той твоя витаралясник само не беше горял
          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

• Re: И аз съм вече с Витара.

Много кофти, колега! Пожелавам ти бързо да и възстановиш изгорелите части и детайли и отноео да е готова за подвизи.

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
              Ти си уникат!той твоя витаралясник само не беше горял
              Ама как ти го е казал хубаво, не уникален а УНИКАТ

Коментар

Бе то май и перката се е стопила, ама сега не ми се слиза в гаража да гледам. Цедката на помпата също даде фира, но имам друга(от оригиналната помпа на витарата която не работи още откакто я взех)-ще я сменя. Малко кабели, ремък, и след седмица трябва пак да върви...

Коментар

Ле ле Кольо, малкия дявол е било !
                  Ама ти не само си уникат, но си и абсолютен оптимист, заради което ти свалям шапка !
                  Ако това се беше случило на някой мърморко щеше да реве, да пищи че му отишла колицата, а ти " Малко кабели, ремък, и след седмица трябва пак да върви... "
                  Дай Боже всеки му твоя ентусиазъм !
                  Работохолик !
                  Тази земя, по която тъпча сега,
                  тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                  тази земя – не е моя земя,
                  тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Е, да взема да се тръшкам-какво ще постигна?
                    Рано или късно ще трябва да се пипа. Даже се замислих да започна веднага, ама адреналина е още висок, та не е добра идея... Сега си пийвам винце, и правя планове как ще процедирам.
                    Най-напред ще си купя по 2-3 метра кабели с различен цвят... Другото едно по едно ще си дойде на мястото.
                    Яд ме е за маската-онзи ден я купих за 10 лева от една морга, беше синя, пръснах я с черен спрей, и стоеше идеално, а сега виси стопена... Не било писано да се вози на моята витара...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Днес витарата запали. За 2-3 секунди, после гръмна, и запали легена с бензин който ползвах за временен резервоар за пробите. Отначало пробвах да угася огъня чрез здушаване с парцал, но имах подръка само някакви детски дрехи, и те не могат да покрият легена о да загасят огъня... Взех пожарогасителя, но как се гаси горящ леген с прах?... Огъня започна да се увеличава, с помощника избутахме витарата извън гаража, и тъкмо се чудех как да я гася се сетих за водоструйката. С нея всичко стана бързо и лесно.
                      Пораженията са малко изгорели кабели, изгорял ремък на динамото и вентилатора, и изгоряла боя на номера. Нищо страшно, ще се оправя с тези проблеми.

Следващите опити за палене на бензин ще продължат след монтиране на резервоар и възстановяване на кабелите.

[ATTACH=CONFIG]322307[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]322308[/ATTACH]
                      коле и аз го играх този филм с една жигулка , ама аз и пръсках дерктно в карбуратора с едно шише , и като кихна ................. и замяза на твойта витара добре че имах едно одеало под ръка че щеше да иде дерктно на вторични
                      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Ама вие там в Шумен много добре се забавлявате
                        Голям купон с леген бензин и гърмяща витара !
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Кажи какви кабели ти трябват, ако мога да намеря нещо? Как го запали този бензин в легена?
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Бензина се запали от пламъка който излезе обратно през смукателните колектори. Нали беше близо...

А кабелите-някакви разноцветни, да се различават един от друг, няма значение цвета. Имам 20-30 метра розов, някакви парчетии от други цветове, нооще някакви няма да са ми излишни. И кабелни обувки, ама те са стотинки, и ги има, ще си ги купя...

Коментар

Вчера следобяд четох темата и като прочетох за легена тръпки ме побиха .Викам си добре че не е станал някой сакатлък(преди няколко години един приятел добре известен в средите на раликроса при демонтаж на резервоар се заля а после при подобни обстоятелства се запали и почина,при това колегата му беше пожарникар)а той дявола вече е чукал на вратата!Радвам се че сте имали късмет и не ви се е случило нищо . Знам че колата ще я оправите но друг път не подценявайте мерките за безопастност........Най-добрия пожарогасител в подобен случей е добре разтръскана газирана напитка(например бира),заради СО2 !

Коментар

Коле,умната,че аз бракувах Данчето без време.И...както казва един приятел-ВНИМАТЕЛСКАТА!
                                Чавдар Владимиров
                                0887/912075
                                Ленд Ровър Диско 1
                                Самуад в проект

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X