Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

Tя от витара взе да става монстър.Коле колко см са тия "шашми" не са ли прекалено дълги,как ще е на наклон?
    Бялото BUZUKI 1.6 8в
    0899368772 ;) 0897229322

Коментар

По 50 мм са. Стандартен бодилифт за витара
      Но отзад и отпред незнайно защосе наложи да добавям по още материал.

Като се опарича малко ще се оглеждам за някое запазено и евтино купе. Това го слагам временно за да има какво да карам.
      А започвам да се замислям и за бензиново резервоарче, че на газ мощността е недостатъчна. То и на бензин няма да е колкото ми се иска, ама като не мога да му набутам 5 литра мотор...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Саше , тежко си е купето .И ако не е така огрухано като Кольовото , трябва да се подходи по друг по-разумен начин , защото се получават изкривявания.
        RAV 4
        F650GS

Коментар

Привет,тъй като я гледам не само броните ще станат ниски ами и гумите и малеят май.Нищо не искам да кажа само констатирам.
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Аз мога да ти кажа защо в краищата са по-големитампоните, всъщност щях да ти кажа по-рано, но съм забравил .
            Като заваряваш шина само от едната страна на рамата, тя се огъва ....
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Благодаря ви за мненията.
              @ Иван-и аз си мисля,ч е трябва да са от Волга. Защото на амортисьорите освен всички други надписи има и един такъв: "3102" Това не беше ли модел на някоя от новите Волги... Освен това тези амортисьори ги мерих по старите които свалих от витарата(с тях я купих) а на тях имаше надпис "сделано в СССР" Има и каталожни номера по тях, ако на някой му е нужно-мога да ги погледна. Но с тези амортисьори въпреки, че са малко по-къси витарата си даваше добри ходове.

@ Димо-благодаря за темата. Точно такива са както и аз си ги представях. Твърде са ми широки.
              А тъкмо се бях зарадвал, че ще изхвърля тежките железни фланци...
              Май Ще чакам по-добри финансови времена и ще си взема минусови джанти...
              Братчед,при тези снимки да беше завъртял малко апарата,та да хванеш и другото сузуки(жълтото)!
              Иво (таксито) Андреев
              0988 91 80 50
              Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                Браво, Коле! Ей, реши се да и подложиш. Много добре изглежда!
                Колко тежи купето, горе-долу и колко човека евентуално могат да го вдигнат, че и на мен ми предстои?
                Всъщност всичко е физика и малко акъл, с баща ми го смъкнахме и качихме двамата, с малко трупи и дъски, няма нужда от кран, иначе тежи около 350кг
                Коле, мисля че ще имаш проблем с тия подложки, що не сложи по една чашка отгоре, да легне тампона хубаво, иначе не се прави двамата с големият син и Джака сте го качили, луд умора нема, само се поти, че и през зимата. А за моят проект-темата е друга и витарата също, засега ще замълча

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                  Аз мога да ти кажа защо в краищата са по-големитампоните, всъщност щях да ти кажа по-рано, но съм забравил .
                  За това не се бях сетил... Но вече е късно за промяна. за следващото купе ще намаля малко средните подложки, та повдигането да дойде в норма отпред и отзад.

@Трент-ще видя как ще се държат тампоните при този вариант, и за следващото купе ако е нужно-ще преработвам.

Коментар

Някой скоро ще се возиИнтерестно ми беше колко ще издържи Колето преди да качи купето.Ами не много.
                    Чавдар Владимиров
                    0887/912075
                    Ленд Ровър Диско 1
                    Самуад в проект

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                      Да бе да . Тя тая рама да не е от говнолин ! При заваряване на нови гредички и подложки на купето никога не може да ги докараш в оригиналните им р-ри. Отделно от това прогнилото купе преди е лежало на друга крива рама.....

П.С. При положение, че няма да слагаш огромни гуми боди лифта във всичките му вариации е напълно излишен и безмислен ! Купето остава да " виси " само на 8-те тампона, които след това често се късат ! В оригинален вариант ляга на още 4 тампона и една гумирана лайсна по цялата дължина на рамата под " душамето " и това при ново и здраво купе.
                      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Коле, вземи се замисли за ограничители на хода на задния мост надолу. Сега е момента, че знаеш какво става иначе.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

@ Иван Попов-Огромни гуми не смятам да слагам, но и с тези 235/75/15 има опиране в калниците. И тпред и отзад. На едната снимка от последните дето ги сложих това се вижда добре. Хем има малко рязано от калника.
                          А, че повдигането стана много голямо не споря. Но засега ще е така, за следващото купе ще мислим какво ще правя.

А бе, ти изпрати ли кардана? Очаквах днес да получа СМС от еконт, ама няма. Най-вероятно в понеделник.

@ Тефчо: Ограничител на хода го играе амортисьора. Защо реши, че ми е нужен? Даже има нужда от още 50-60 мм ход.

Коментар

Коле,от моя горчив опитмога да споделя,че:
                            1.Бодилифта не трябва да е толкова много,защото:Купето при удар/скок/ къса шпилките и се мести напред,а това знаеш до какво води-делко,привод,......
                            2.Моята Витара след лифта и бодилифта я карах с гуми 205/80/16 отпред и 235/70/16 отзад с обърнати джанти и никога не е опирала.Миналата година карах на Трявна с 235/75/15 без никакви проблеми/даже се засякохме на хлебозавода с твоя там кол /.Така че,нещо не ти е наред или не си направил както трябва.
                            Съвет от мен-не си играй с толкова голям бодилифт,ще береш ядове след някой скок.
                            Чавдар Владимиров
                            0887/912075
                            Ленд Ровър Диско 1
                            Самуад в проект

Коментар

Ми аз не исках да става токлова голям. На повечето витари с бодилифт той е 50 мм. Толкова направих и подложките. Просто отзад и отпред се получи повече. И както казах-засега не мисля да се връщам назад. Ще карам така, а за следващото купе ще свалям малко надолу.
                              Казваш, че не са опирали гумите-ами нали точно това се търси с бодилифта. При мен си опираха, затова и се реших да повдигам купето.

А за късането на болтовете-не мисля, че ще се скъсат. По-скоро ламарината на купето ще поддаде. Но аз ще карам леко, внимателно, максимум с 2800-3000 оборота, и предимно по асфалта

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                ... аз ще карам леко, внимателно, максимум с 2800-3000 оборота, и предимно по асфалта
                                Коле, оня ден беше 1ви мрт, не 1ви април...

За ограничителите ... оня амортисьор от какво си мислиш, че беше пострадал? Волгата старата е на ресьори и там моста няма как да висне кой знае колко надолу. Витарника обаче като подскочи, остава да виси на А-рамото и/или на амортисьорите. Опитвам се да ти кажа, че Волговите не са предвидени да поемат и това натоварване. Ти си знаеш де.
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 19 потребители онлайн. 0 потребители и 19 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X