Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес за любимата "Витара"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес за любимата "Витара"

Здравейте колеги в неделя направихме една разходка в стара планина която завърши със счупено външно дясно каре, имам една полуоска с каре само дето немога да избия карето за да си го сложа на моята, дайте съвет как да го сваля здраво за да го сменя??? Предварително благодаря

Коментар

С чука как
      Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
      Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Предното излезе без сепаратор, на парчета и на полуоската остана най шътрешната част на карето и няма избиване

Коментар

Първоначално публикуван от Близнаците Преглед на мнение
          С чука как
          Колегата пита " как да го сваля здраво" .Аз с чука ги свалих и двете , ама ги счупих, и двете....... Та колега Devil ползваи по читав вариант!!! Немога да дам съвет тъй като от Витара - здраво каре не съм свалял

Изпреварил си ме с писането, на мойте им се счупиха пък най-вътрешните части...
          898450701

Коментар

Е да трябва да го сваля здраво от резервната полуоска за да си го сложа на тази полуоска дето е на джипа, а има ли разлика в полуоските в краен случаи ще сложа свалената полуоска на джипа?

Коментар

Мисля че са еднакви , но не съм сигурен

Нека кажат имащите повече опит от мен
              898450701

Коментар

А отвори ли зегерката преди да биеш с чука?

Коментар

как да стигна до зегерката като е в наи вътрршната част на карето?

Коментар

Преди три месеца вадих каретата , и вече не помня, ама сигурен ли си че като избършеш греста няма зегерка?Ако има е ясно. Ако няма хвани полуоската на менгеме (за да не мърда) сложи един малък чук да се плъзга плътно по шлиците и с друг по голям удари рязко!Съжелявам че не си спомням точно, ама нещо много ми станаха колите и почнах да забравям каде кво правя

Коментар

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
                      Преди три месеца вадих каретата , и вече не помня, ама сигурен ли си че като избършеш греста няма зегерка?Ако има е ясно. Ако няма хвани полуоската на менгеме (за да не мърда) сложи един малък чук да се плъзга плътно по шлиците и с друг по голям удари рязко!Съжелявам че не си спомням точно, ама нещо много ми станаха колите и почнах да забравям каде кво правя
                      ....втория вариянт е-с двата чука, а аз бих с един...
                      898450701

Коментар

Утре вечерта ще пиша какво е станало, дано не счупа и последното здраво резервно каре което имам че ще почне изваждане...

Коментар

, ама сигурен ли си че като избършеш греста няма зегерка?Ако има е ясно.
                          Няма има на полуоската една тел дето би-трябвало при удар да излезне но при предишното не се получи маи се беше зашарило за полуоската

Коментар

Тези зегерки са много гаднички.
                            Стефан Стоев го е написал как се прави.Само да доуточня-удря се само по вътрешната част на карети, т.нар. "звезда". Усилието не трябва да минава презкарантиите на карето, а направо на звездата.
                            От голяма важност е полуоската да се стегне здраво в менгемето за да не мръдва никак при удара. Аз не ползвам друг чук, а парче(около 20 см) плътно желязо, и като го подпра в звездата-със силен и отсечен удар карето излиза. От значение е и чука-с по-малко от 1 кг изобщо няма смисъл да се опитва. Най-добре е 2 кг.

За да се завари карето за полуоската не знам какъв зор и за колко време трябва да е било. Според мен не може да се завари, а може би си повредил шлиците, и затова не излиза.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Благодаря Коле можеш ли да ми дадеш линк дето стоев го е обяснил. А относно предишното каре което счупих при избиването вчера срязах въпросната звезда и пак неискаше да се раздели със полу вала
                              и бих, бих ,бих и накрая се счупи и половината пак остана на полуоската и накрая я хвърлих в кофата

Коментар

Ако са еднакви полуоските хич не се занимавай с тази гимнастика, вътрешното каре е много по-лесно за разглабяне .
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X