Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес за любимата "Витара"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес за любимата "Витара"

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    На кое е 0,8?
    На рамата със сигурност не е. Не съм мерил, ама не е по-малко от 2мм.

Винкел с дебелина на стената 0,8 мм не съм виждал...

Еи момци, я не се халосвайте ,не виждате ли че Радо е заварил винкела вместо праг на на купето а не на шасито ,за това съм писал 0,8 ,сега хверщейн или нихтхверщейн , .Рамата с купето нямат нищо общо ,освен 8 гумени тампона, то оставаше да завари един винкел праг за шаси ААААААААААААААА ,аиде друг път първо гледайте после драскайте!

пп на чичо Кольо е простено ,по това време вече вижда 3 витари на снимката , ама другите стегнете се малко
    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Никой не е казал че е заварил нещо по рамата. Просто я давам като сравнение че е носеща част от джип и дебелината и е не повече от 2мм. На прага няма такова натоварване за да го прави 4мм. но дори и да има ще се разпори тънката тенекия на която 0.8мм и е максимума според мен.Инъче всеки може да си слага каквото иска и както намери за добре по джипа. Коментара ми беше относно има ли това плюсове пред примерно праг от двоен П профил с дебелина 2мм.
      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Въпреки че рамата на автомобила ти изглежда направена от тънка ламарина, нека не забравяме, че е вид ферма и то от затворени профили.
        Малко се е презастраховал колегата, но пък ще върши работа и ще надживее автомобила, а и надали щеше да намери по тънък винкел от 50/50. Единствения кусур според мен са повечкото килограмите. Аз затова предпочитам безшевните тръби.

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
          Никой не е казал че е заварил нещо по рамата. Просто я давам като сравнение че е носеща част от джип и дебелината и е не повече от 2мм. На прага няма такова натоварване за да го прави 4мм. но дори и да има ще се разпори тънката тенекия на която 0.8мм и е максимума според мен.Инъче всеки може да си слага каквото иска и както намери за добре по джипа. Коментара ми беше относно има ли това плюсове пред примерно праг от двоен П профил с дебелина 2мм.

Не съм ти разтълкувал правилно отговора
          Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Уважаеми колеги,гледам дискусия по отношение на винкела се е отворила.Допуснал съм грешка относно дебелината на винкела,не е 4 а 3 мм./цифърките са близко една до друго на клавиатурата/,не че се променят нещата,но това имаше под ръка.Дори да е станала тежичка,ако дойде време да я връщам за отпадъци,поне ще взема някой лев повече.Стария праг го изрязах от външната му част до купето,а задната остана да виси.В така получения профил поставих винкела.Не е най-доброто решение,но да сега никой не го е правил,затова реших да експериментирам.Трябва да трупаме опит,а пък имам и други идеи за винкела,но за сега са само на хартия/щото перничани само това чакат-да ме гепят за нарушаване авторски права/.Поздрави на всички!
            Нека силата да бъде с нас!
            Suzuki Grand Vitara
            +34 642 91 4154

Коментар

Здравейте.
              В смисъла на темата и в кръгът на шегата, а и да раздвижим малко съществената/на темата де/ и част:Днес си смених "зимните" гуми с "летните".Проблем ми бе само това,че трябваше да дам 20.00 лв. за демонтаж и монтаж, при положение, че ако имах още един комплект джанти, това нямаше да се случи.Така че ако някой има излишни 4 бр. джанти 16 цола/зная,не му е тук мястото,ама моля да ми простите/ да се обажда.

0898705799-Валентин

Коментар

Здравейте. От доста време се каня да си направя осветление на багажника и все не намирах време до го реализирам. Та сдобих се с плафон от друга витара,който монтирах на тавана над багажното отделение. Стана като оригинално само дето не сам го снимал, но ако някой има интерес мога да направя 2-3 снимки.

Коментар

На кое, на кое да сложиш осветление?..
                  Те витарите нямат багажник бе...
                  Според мен ако се сложи по-мощна лампа на таванния плафон проблема се решава.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от pindikov Преглед на мнение
                    Здравейте. От доста време се каня да си направя осветление на багажника и все не намирах време до го реализирам. Та сдобих се с плафон от друга витара,който монтирах на тавана над багажното отделение. Стана като оригинално само дето не сам го снимал, но ако някой има интерес мога да направя 2-3 снимки.
                    Ами направи де, какво чакаш, и аз мислех да слагам, но май ще е на следващата

Коментар

Напоследък много взе да ме дразни дрънченето на задната врата !!! /къса, кабрио/. Та вчера ми хрумна да сложа един пръстен допълнително за уплътняване на връзката гнездо/шайба, и съм много доволен от резултата
                      Използвах изолация за водопроводни тръби /R flex/, имах размер 13/042, пасна идеално.. Теста беше 30 км градско из Варна, тук всичко е на кръпки и си друса яко!
                      Николай
                      VITARA 1.6, 93 къса кабр
                      КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
                        Напоследък много взе да ме дразни дрънченето на задната врата !!! /къса, кабрио/. Та вчера ми хрумна да сложа един пръстен допълнително за уплътняване на връзката гнездо/шайба, и съм много доволен от резултата
                        Използвах изолация за водопроводни тръби /R flex/, имах размер 13/042, пасна идеално.. Теста беше 30 км градско из Варна, тук всичко е на кръпки и си друса яко!
                        Браво бе колега, тъкмо и аз се чудех какво да я правя и ето ти решението на тепсия!
                        Благодаря!

Коментар

Здравейте колеги и аз направих някой инвестициики в мойта Витарка.От петък вече съм с ГИ БРЦ и управление на Фобос,едни ги хвалят други ги плюят аз реших да пробвам пък квото стане,засега 200км няма пролем.Другото което и слохме беше алармичка за да ми управлява централното и най-се кефя на ипровизираните халогени,това са лед светлинки,които са вързани като дневни.Още има работа по тях щото не винаги гаснат,но от сервиза ми обещаха че тази седмица ще ги оправят.А най-после си намерих лайсната зад задния ляв прозорец от една морга в Стара Загора.
                          Прикачени файлове
                          "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
                          0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
                            Здравейте колеги и аз направих някой инвестициики в мойта Витарка.От петък вече съм с ГИ БРЦ и управление на Фобос,едни ги хвалят други ги плюят аз реших да пробвам пък квото стане,засега 200км няма пролем.
                            Здравейте и от мен, от вчера съм горд собственик на Витара - дълга, 1.6 16в., кожен салон, клима, пълен ел. пакет, и първото, което мисля да и сложа е ГИ.
                            Та горе -долу колко струва твоя с монтажа?
                            Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
                            Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
                            Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
                            Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Точно 1020 лв.Предлагат и по-евтини ама.... не ми се правеха компромиси,макар че може да са си хубави.И без "омасляващо" устройство
                              Последно редактирано от dvdimov; 01-04-12, 21:06.
                              "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
                              0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
                                С ексцентритета на шайбата не можа ли да коригираш нещата?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X