Обява

Свий
Няма добавени обяви.

NISSAN FOREVER...отново любимата марка-Терано 2- 2.7тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: NISSAN FOREVER...отново любимата марка-Терано 2- 2.7тди

Вече е късно да ти званя но май с два алтернатора става още по-сложно. Винаги единия, ще е в тежест на другия. Едва ли ще са абсолютно еднакви за да няма загуби. Има и по-кадърни от мен нека и те се изкажат. Да кажат и собствениците на 100-тици колко амперови са им алтернаторите след като заводски са с два акумулатора...

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
      Вече е късно да ти званя но май с два алтернатора става още по-сложно. Винаги единия, ще е в тежест на другия. Едва ли ще са абсолютно еднакви за да няма загуби. Има и по-кадърни от мен нека и те се изкажат. Да кажат и собствениците на 100-тици колко амперови са им алтернаторите след като заводски са с два акумулатора...
      Хм...да ама пък от друга страна...откъде ще се търси същия като оригиналния алтернатор, но да е с повече ампераж...
      Да не забравяме, че алтернатора на Патрола си е специфичен/има закачена вакуумпомпа на него/ и вероятно няма да стане работата с какъвто и да е алтернатор.
      За мен, по-удачно е да се огледа подобен/говорим с вакуумпомпа/алтернатор с по-голяма мощност от някой друг Нисан, че дори и от някой друг джип въобще и да се търси такъв за присаждане.
      С два алтернатора ще се отвори голяма кушия относно монтажа, а и в предвид това което е писал Дамян за разликите между двата...
      Трябва да се помисли...
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
        Винаги единия, ще е в тежест на другия.
        Нищо подобно. Просто единия ще поема по-голямата част от натоварването и едва когато той клекне, другия ще помага. Филма че единия тежи на другия по някакъв начин просто го забрави.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Нищо подобно. Просто единия ще поема по-голямата част от натоварването и едва когато той клекне, другия ще помага. Филма че единия тежи на другия по някакъв начин просто го забрави.
          В този ред на мисли заслужава ли си монтажа на втория?

Коментар

Днес ходих при Patrol fen,оригинален алтернатор с повече от 75 А за Патрол не се предлага.
            Говорих по телефона с колега от Русе,който е монтирал на Патрола си чрез много преправяния и "нерви" 180 А алтернатор от Ауди 3,0 TDI.На неговия Патрол обаче вакуум помпата
            не е била на алтернатора.
            От друг колега разбрах,че щатния алтернатор може да се "чипоса ",с около 20-30 %,не знам обаче доколко това е удачно,ако някой е правил това нека да каже.
            NISSAN PATROL Y60 2,8TD DOBINSONS+3" SILVERSTONE X-TREME 33X10,5X15
            ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ 0887/69-50-11 0898/780-418

Коментар

От скоро и аз съм притежател на терано 2- 2000г.Като цяло съм доволен,някой имал ли е проблем с лампата за ръчната спирачка,непрекъснато свети,проверих кабела към ключето с пружинка под лоста,закачен е,от горе има една пластина която го натиска,всичко изглежда нормално ,но не спира да свети..съжалявам че пиша в темата на колегата но гледам че е най-активна ..та за това

Коментар

Виж нивото на сп.течност , теч от сп. с-ма , износване на накладки и т.н...

Коментар

Дай долей малко спирачна течност да видим какво, ще стане...

Коментар

За това не бях се сетил,благодаря ще пробвам

Коментар

А има ли вариянт, да сменя крушките на врътките на климатика и парното, без да разглобявам цялата централна конзола? дали се издърпват само те..

Коментар

Първоначално публикуван от marrio Преглед на мнение
                        А има ли вариянт, да сменя крушките на врътките на климатика и парното, без да разглобявам цялата централна конзола? дали се издърпват само те..
                        Няма такъв вариант.Дори с разглобяване пак си е кушия, защото жилата държат целия панел и реално като разглобиш конзолата него не можеш да го издърпаш напред и да работиш удобно!
                        При въртенето насам-натам за смяна на крушките внимавай, че стойките от пластмаса фиксиращи жилата към панело се чупят и после става...въртиш копчалъка, а примерно парното духа само на едно и също място/примерно само горе или само през страничните духалки/
                        Централната конзола се сваля точно за 2мин./за начинаещ може би цели 5-6мин./.Трудното идва после...
                        Успех.
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Благодаря,значи за сега ще е с изгорели крушки

Коментар

Не било толкова страшно положението със смяната на крушките смених ги,сега изникна друг въпрос,срещу задната седалка под подлакатника има изведено фабрично букса за зарядни,в багажника също,но и двете не работят,търсих за бушони но не открих,някакви предположения?

Коментар

Прочети темата от начало,има предположения.
                              Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Аз съм я чел темата,но явно съм пропуснал тая част..иначе след доста търсене си купих добър фм трансмитер,diva 29,99 струва във технополис,пробвах и други,но тоя е доста по-добър,за сега така реших проблема с музикалното оформление,дисплея на стоковия касетофон също не работи добре,не изписва всичко и седи бледо,на трансмитерчето обаче изписва песните по принцип прехвърля rds и на стоковия касетофон,но с тоя дисплей не се чете

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X