Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с турбо и съединител Nissan Patrol Y60 2.8TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблеми с турбо и съединител Nissan Patrol Y60 2.8TD

(Извинявам се на модераторите, не можах да разбера как да се включа в благотворителността, за да стана пълен потребител) Още нещо да попитам: Не казаха каква марка е питах само да не е Валео и тн казаха, че не е. Кажете какъв съединител да търся примерно около 700лв комплекта, който да издържи по-дълго време. Не се кара в сериозни условия. Толкова ми поискаха за смяната, не знам нормално ли е.

Коментар

Първоначално публикуван от nikyyyyyy Преглед на мнение
      ... Кажете какъв съединител да търся примерно около 700лв комплекта, който да издържи по-дълго време. Не се кара в сериозни условия. Толкова ми поискаха за смяната, не знам нормално ли е.
      За толкова пари горе-долу беше оригиналният. Колко ще изкара, в не малка степен зависи и от тебе. Това, дето са ти го поискали за смяната е горе-долу толкова, колкото искат и в София.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Хахаха, само не ме разпъвайте на кръст, понеже не съм в час. Ръчната газ сигурно е тази вляво долу до волана? Никога не съм я навивал при палене, а принципно като се навие и след това се връща обратно. Трябва да се държи ли? След такова палене стои на 3-тото деление на оборотите и аз ги качвах с газта на 1000 за около 5-6 минути. И не е претрисане, а направо мощно тресене
        Разбира се че се навива няма мотор който като запали да си държи оборотите като на загрял. Винаги му трябва повече мощност. Като по караш малко и си я връщаш. За смяната найстина ти искат много. Явно не са го правили преди и се притесняват да не се прекарат. Иначе най важното за съеднителя е марката.

Коментар

Този маркуч не е вкаран изобщо, в един друг сервиз ми казаха, че може би турбото е изключено и от оная му част е едва ли не капсуловано и да не съм го пипал. Ей такива глупости.

[ATTACH=CONFIG]299620[/ATTACH]
          Това е управлението на ЕГР-а.

Коментар

Привет Nikyyyyyy при мен беше абсолютно същия проблем и се започна смяна на подгревни свещи,ремонт на дюзи,ГНП.Накрая се стигна до клапани като свалих главата лъсна проблема три цилиндара зверски надрани.То турбото си работи ама налягането е долу в картера.Като направих една проста аритметика се оказа че подобре е да си търся втора ръка мотор отколкото да правя стария,а и доста части останаха.Идеята е да се свалят дюзите да се качат на стенд и проверка на компресията на мотора от там нататък ще знаеш какво ще трябва да се прави.

Коментар

Андро, на 20 годишна кола (на 10 също) няма работещ ЕГР. Щом има някво турбо и вдига повече от 1500 оборота значи е запекъл в затворено положение.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от petar.6133 Преглед на мнение
                .... и проверка на компресията на мотора от там нататък ще знаеш какво ще трябва да се прави.
                Именно
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Андро, на 20 годишна кола (на 10 също) няма работещ ЕГР. Щом има някво турбо и вдига повече от 1500 оборота значи е запекъл в затворено положение.
                  Как пък реши, че "щом вдига повече от 1500 оборота значи е запекък в затворено положение"!?
                  Оборотоите са само един от праметрите които управляват системата на ЕГР-а. Втория много важен параметър е натоварването. Сигнала за натоватване на двигателя идва от потенциометър разположен в ГНП-то и който отчита каква сила сме задали на двигателя (колко сме натиснали педала на газта).
                  Имаме и трети сигнал за темепература на двигателя.
                  Съвкупноста от тия сигнали постъпва в управляващ блок, който казва на два електроклапана кога да оварят, кога да затварят наполовина и кога да затварят напълно клапата на ЕГР-а. И в никакъв случай няма граница от 1500 об/м.
                  Това пък, че нямало работещ ЕГР на 10 и 20-сет год. автомобил няма да го коментирам изобщо! Ти кажи на клиент:" Пич, колата ти е над 10 год. и гаранция че ЕГР-а не ти работи" и гледай.

Коментар

Патрола понеделник ще се взима от сервиза, за да се кара в друг. Бихте ли ме посъветвали какво да им обясня, какво да им кажа да проверят и направят? И от къде мога аз да поръчам оригиналния съединител и да го сложат? Ръчната газ до волана не работи.

Коментар

Според мен проблема е комплексен. Най-вероятно машината е "тотална щета"... Издухан мотор, хъркащи скорости, разбито окачване и кой знае още какво.... Ще иска сериозно наливане на пари за да се възстанови. Със смяна на турбото и съединителя няма да се размине.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

... Бихте ли ме посъветвали какво да им обясня, какво да им кажа да проверят и направят? И от къде мога аз да поръчам оригиналния съединител и да го сложат? ...
                        Не бързай със съединителя! Поне от това, което казваш тук, има сериозни индикации за по-сериозни проблеми с мотора, които може да наложат основен ремонт. Ако се стигне до там, просто ще е безсмислено да плащаш преди това за смяна на съединител.

Както вече се каза повече от веднъж, искай да ти проверят компресията. Замерването ще покаже какво е състоянието на мотора. А, като така и така ще свалят дюзите, това е моментът да се проверят и те. Имай предвид обаче, че самото сваляне на дюзите може да те вкара в известни разходи. При свалянето им доста често се къса тръбичката за нафтата. Нова в наличност не вярвам някой да има, което означава, че ще трябва да се запоява. Освен това, на всяка дюза има по 3 дихтунги, които по-принцип е добре да се сменят. Лошото е, че хем са скъпи, хем трудно се намират. За тези за обратната нафта (медни с 3 отвора) искаха по 5 лв/брой. Може да сложиш и старите, но има вероятност да почне да тече нафта.

При всички положения обаче, това ще са ти от по-малките главоболия. Яко друсане на студено и синкав дим от аспуха не са добри признаци ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Послушай колегите. Ако се наложи да правиш мотор, ще трябва сваляне и тогава смяната на съединителя ще мине между другото. Иначе сега ще платиш за смяна и после за сваляне-качване на мотор. И тогава може и скоростите да се отворят за ремонт.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

И един съвет от мен. Смени майсторите. Тия ми се струва че те гъбаркат нещо.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

... какво да им кажа да проверят и направят...
                              Това не е добра идея. Да им казваш какво да проверят и направят. Ако са добри ще ти се исмеят, ако продължаваш да упорстваш със съветите ще ги ядосаш. Ако пък не са добри, колкото и правилни съвети да даваме, те няма да ги изпълнят правилно.
                              Аз предлагам да направиш следното: Караш им машината, казваш им всички забележки които и на нас каза и ги питаш те какво мислят по въпросите, и какво смятат да направят за твоята кола за да нямаш грижи.
                              После пишеш тук и ще се изясни работата.

Коментар

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
                                Ако има скъсана мембрана на сервоусилвателя на спирачките, както е написал колегата Андро, оттам ще взима въздух, и оттам ще са проблемите на ниските обороти. Това според мен де.
                                Важи само за бензинови двигатели тоест такива с дроселова клапа!
                                Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                                Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X