Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Ако се намери преден със същото предавателно число като задния му се спестява куп работа
    .................... Та, какъв е смисъла да сменяме задния мост???
    Да няма смисъл стига да намери подходящия за преден.............иначе си струва!
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Идеята тръгна от това, че няма да барям задницата! Стигне ли се до там да пипам и отзад няма да я бъде.
      Аз само за ремонт на дифа отзад се бръкнах 200 лева и 2 месеца стоях точно зимата(когато най-много ми трябваше возилото) без да го карам.
      Моя заден диф е C200 с разглобяем капак от задната му страна. За съжаление обаче имам снимка само на короната.
      Кой да се сети да снима пиньона за броя на зъбите. Броя на зъбите на короната е 37. Предполагам, че другият брой е 8.

Спарки от къде вадиш тая информация за широчината на мостовете?
      Дали оригиналните джанти, ще станат на мостовете на 260-ката? Ако не то, ще трябва да съм с две еднакви отпред и две еднакви отзад. То голямо изчисление, ще падне. За закрепването на предния мост може ли да се копира патролския метод?
      Един тъп въпрос - може ли да се закрепи моста със ресьорите както си е оригинално на патрола? То сигурно може, но какво се получава?
      Много неща не са ми ясни и искам да си ги изясня. Ако има литература за подобен или същия метода на окачване на 4x4 да прочета някъде, че да ми стане ясно с какво се захващам. Има доста хора на които мога да разчитам, но за себе си трябва да съм наясно. Няма как да предприема нещо на принципа проба - грешка. Това ми е първият джип и определено скоро няма да има друг. Ако не се получи, ще трябва да го продавам на части. Пари за друг няма да намеря така че или ще става на 100% или няма въобще да се захвана освен ако има варянт да си запазя оригиналните захвати докато преминат всички тестове.
      Ама как пиша, ще кажеш че утре почвам. Засега се умува. Ще се срещна тия дни като се поосвободя с Гробаря да ми покаже мостовете поне да ги видя свалени наживо и да премерим някой размери. Ще взема размера и на моя заден фиф да видим дали съвпада с данните на Спарки.
      Определено колкото повече гледам клипа повече се зарибявам.
      А и линка на ония пич дето го е сътворил си заслужава, но имам няколко въпроса.
      Виждат ли се тия точки, които трябва да се разпробият за да се освободят ръкавите?
      Пича е споменал, че го е дупчил с някакво много кораво свредло, но на английски нещо ми е трудно с превода.
      Мисля, че споменава, че е нямал преден диф, а заден и го е реконстроирал така ли е? И ако да то тогава той е направол по трудното.
      Има и още много въпроси, но малко по малко, ще питам.
      Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Е, от къде да чета - има сервизни ръководства за случая.

Предавателните числа са ти 4.625 - можеш да си абсолютно сигурен в това. Друго - вместо да беше дал 200 кинта за ремонт на C200, можеше да си си купил цял заден H233B - по-здрав е.

За ресори забрави - както ти казах операцията е скъпа и трудоемка, а след всичкото това да сложиш ресори - резултата ще е лайноягодка, пък и категорично не е по-лесно. Погледни под един патрол GR, или пружинна тойота 70-ка и ще видиш за какво ти говоря. По-лесно (за който знае какво прави) от 2-линка няма.

Джантите би трябвало да станат. Ще ти се наложи да сложиш едни фланци, евентуално, ама не е болка за умирачка. А може (даже е много вероятно) и да не се наложи. Оригиналните джанти на 160-ката до колкото помня са смешни, тесни, и с голямо положително ET. Виждал съм такива сложени на GR Y60, и беше отчайващо смешна гледка.

Кораво свредло.... - всеки фрезист ще ги отнесе тия заварки за норматив.

...и пак предупреждавам - всичкото това е ГОЛЯМ филм, и ако не го правят правилните хора, със сигурност резултата ще е едно голямо посиране. Така че добре си помисли какво искаш да правиш и дали има кой да ти го направи, и най-важното - колко ще ти струва и готов ли си да дадеш толкова пари.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, ще си помисля. Ако има варянт да стане без да нарушавам оригиналните захвати мога да се жертвам да похабя едни пари, но не мога да си позволя да не мога да го върна в оригинален вид. Затова голямо умуване, ще е. Не казвам, че почвам да го правя, но съм се надъхал някък. Особенно затова, че аз колко съм го карал, а трябва да сменям вече доста тампончета отдоло. А за мост H233 се огледах тогава и цената беше двойна от моята за ремонта, а и там има два пъти повече пластини за чупене и респективно 2 пъти по-скъпо, ще ми е ако се строшат. А и съм виждал на дизел след 2000 да слагат такъв и си е здрав и читав. Може да е по-кекав ама си е моя и като се скапе, ще му мисля.
          Ако сслучайно успея да внедря един цял мост отпред, ще съм най-щастливия човек.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
            Да, ще си помисля....
            ....Ако сслучайно успея да внедря един цял мост отпред, ще съм най-щастливия човек.
            Дамянски,за съжаление статистиката показва че на 100 мераклий за подобна интервенция се намира един да го започне и не знам какъв процент пък да го завърши
            Задачата е не само сложна,но е най-вече скъпо-струваща,а крайния резултат за сметка на това е неизвестен.Не че е невъзможно,но...както и Спарки ти каза няколко пъти хубаво помисли,че в тази криза да не хвърлиш на вятъра едни много пари.
            Ако обаче решиш да го правиш и дай Боже проекта се финализира успешно и ти се похвалиш тук с тестове на Терано 2 с цял преден мост...аз ще съм следващия,но до това време си оставам един от многото мераклий...
            Поздрави и успех!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Заповядай и ще си мериш колкото и каквото искаш..........

Коментар

Абе,Дамяне,като ти чета темата как си правиш сметката за всяко левче и как си дал ЦЕЛИ 200 лв. за ремонт на диф ми е много интересно къде си тръгнал!!!
                Не се познаваме и нямам лоши чувства към теб,но ще ти кажа нещо.Едва ли има собственик на Терано,който като си го купи да не почне да си мисли да слага цял мост.Всичко е от първоначалната еуфорията!После ще ти мине.Доколкото чета това ти е първия джип.Това означава че друг път не си подготвял джип извън стандартите заложени от завода производител.Колегите няколко пъти ти намекват да не се захващаш,но ти още си в облаците.И то не да не се захващаш защото няма да се справиш,а защото трябва да си приготвиш едни примерно 3000 лв.Не ме питай как ги сметнах.Готов ли си?А готов ли си няколко месеца да не го караш?
                Искаш ли да хванем бас,че няма да го реализираш този проект.Пак не ме питай защо мисля така.Сбор е от много фактори.Не ми се пише.
                С най-добри чувства към ТЕБ - Явор.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                  А и съм виждал на дизел след 2000 да слагат такъв и си е здрав и читав.
                  С оригиналните гуми или с 31-ци си е здрав и читав, ама с 33-ки нямам впечатления.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Няма лоши чувства знам. Но също така не се крия и си признавам, че пари НЯМА! Точно затова подпитвам до къде могата да се завъртят нещата та да си правя сметката. Непречи и да си мечтае човек. Хубаво е че ме преценяваш от километри. Това показва колко съм прозрачен. Аре приземявам се.

Коментар

- ПРИЗЕМЯВАНЕ УСПЕШНО ! Колега Дамян, запомни че човек е голям колкото мечтите си ! Невъзможни неща няма, стига човек да желаее нещо силно то се сбъдва, така че не губи надежда. Най-лесно е още отначалото всички да ти бяха писали - Абе ти за нищо не ставаш - нито знание имаш, нито пари, нито нищо - къде си тръгнаЛ и да ти резнем "крилцата". Нали за това е форума - всеки да сподели както иска да направи, който има възможност да му момогне, който няма да му даде акъл.
                      Все пак, защо да не опиташ когато събереш парички, пък дотогава събирай мнения, акъл и всичко което може да ти е от полза.

Поздрави !

П.п. С най-добри пожелания към ВСИЧКИ

Коментар

и аз така като теб преди година се бях размечтал за цял мост,самоче след доста четене по чужди форуми и доста пресмятане на + и - стигнах до извода,че е три пъти по-евтино да си купиш цял кит на калмини и по здравина не отстъпвал,а и само сваляш и качваш

това естествено не съм го изпитал но определно по-евтиния вариант за проба.

Коментар

Да са ми честити новите(стари) гумета.

Като ги монтирам, ще има повече фото...

Коментар

Честито , чакаме снимките

Поздрави !

Коментар

Честито Дамяне. Какви размери са ?
                              GSM 0877 08 99 19
                              Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Тъй като ги гледам 32 X 11,5 имах същите ......трудно се чистят в дълбока кал но като цяло бях доволен!Ползвай си ги по предназначение,честито................ей голям мераклия си!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X