Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Само да няма БАУ докато режете резервоара.
    Днес се сдобих с дреболии които ми липсваха: плафонче в багажника,защитна пластмаса за моторчето на чистачките,крик с инструмента към него и кожената калъвка,преден ляв мигач(макар и пукнат, но на добра цена) както и други дреболии.
    Само незнам този дълък прът за крика къде му е оригиналното място?
    А някой да знае размерите на оригинална стълбичка за паджеро(тая която стои отзаде извитата, че ми е мерак да имам такава само незнам дали дологоре ще пасне на размер или да си правя друга)?
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Re: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Здрасти инструментите стоят по втория ред седалки при тебе там си има скоби за закрепване, а крика в ляво на колоната в багажника.

Коментар

.....Само незнам този дълък прът за крика къде му е оригиналното място

Дамяне, пръта стои под задната седалка,има си ушички на които се захваща.Поне при мен е така.
        тел.0879292900 Калин Костадинов

Коментар

Представете си следната ситуация.Днес излязох с джипа и намерих едно леко баирче(много леко).Така застанах срещу него, че лява задна гума остана на снега(леда), а задна дясна гума остана на чист сух асвалт.Дадох газ както съм на 2H и с изумление тая лявата се въртеше дясната естествено не, а джипа не помръдваше. Та идеята ми е ако имам LSD диф. то така ли би се държал или се е скапал нещо? Още нямам възможност да вдигна това "животно" за да завъртя колелетата, да видя какво ще стане.

Коментар

Нормата е 400Nm за превъртане на едната гума спрямо другата. Такова поведение е напълно възможно дори с напълно изправно LSD, а в какво състояние е твоето, може да се измери при наличие на подходящ голям камионски динамометричен ключ, дето да покрива 400Nm. Има и други начини де. 400Нм са приблизително 40 килограма на метър. Можеш да закрепиш лост към гумата и да видиш колко килограма тежести трябва да окачиш на края му, за да превърти.

А LSD диф имаш със сигурност.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Много добре обеснено от спарки - както винаги. Моето при тази ситоация на леда също се държи така, но във кал си работи и аз незнам кога работи и кога не но когато имам нужда ми върши работа, даже и маслото несъм го сменял само му проверявам нивото а то не се променя. Поздрави!

Коментар

Ето още инфо от мен за моя диференциал.На дифа пише "използвай само масло за LSD диф". Вдигнах джипа така,че задницата цялата да е във въздуха.Освободих от скорост преминах и раздатката на "N" и завъртях едното колело в посока напред.Другото обаче се завъртя в посока назад.После вдигнах само едната гума и я завъртях и тя се завъртя съвсем свободно.
                Доколкото съм чел трябваше и двете колела да се завъртят в еднаква посока нали???
                Какво означава това?Прецакан ли е дифа?Има ли ремонтни комплекти които да се подменят вътре?Колко ще струва доло-горе?

Коментар

Не ти е прецакан дифа. Само са износени пластините. Щом се е стигнало до тук, значи можеш и нормално масло да сипваш. Нови пластини са цифра.

Псвен друго, не знам какъв пробег уж има джипката ти, ама или е сипвано обикновено масло, или колометрите не са тия, дето пише на километража (над 300000 предполагам), или и двете.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за бързия отговор.Но не е ли добре да се ремонтитра или да се смени дифа с друг втора ръка който работи?Няма ли все пак да ми потрябва някъде тоя диф?За какво ми е джип без работещи системи?

Коментар

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Може да търсиш по моргите от друг бензинов. Предавателното ти число би трябвало да е 4.625. Другия вариант е да търсиш от някое по-новичко ударено, но ще трябва да сложиш твойте си пиньон/корона. Тоест, вадиш касетата от закупения диф, махаш и короната, слагаш твойта и я слагаш в твоя си корпус. Трабва да се регулира петното след това, ма е лесно,защото задния ти диф е с регулировъчни гайки, а не със шайби. Тоест, освен реглажа, друга инвестиция няма да има, освен евентуално лагери, но не е задължително - ако поне един от двата дифа е с читави лагери можеш да ползваш тях.

Прасе може да се намери за около 400лв. За настройката обаче всеки взима различно.

Коментар

Всичко доло-горе ми стана ясно, но този реглаж за който говориш не ми е ясен.Друго което не ми стана ясно от къде взимаш инфото за предавателното число?Там няма ли и инфо за този реглаж?Не мога ли да се науча или трябват някъкви спешъл инструменти? Не че съм тръгнал да правя ремонта, но обичам да съм подготвен с инфо преди да почна.
                        Ако намеря от дизел и сменя пиньона и короната няма ли да стане?

Коментар

Настройва се петното на контакт между пиньона и короната. Понеже ти пиньона няма да пипаш, а само сменяш касетата, на която слагаш твойта си корона, остава да се изрегулира едниствено касетата наляво/надясно.

Вземи едно сервизно ръководство (в темата с ръководства има такова за терано 2) и виз за какво иде реч. Вътре си пише всичко. Не е съвсем проста работа, ама не е и космическа технология.

Предавателните числа:
                          - Терано 1 3.0 бензин, ръчка - 4.375 - преден диф R200A, заден - H233B, LSD или отворен.
                          - Терано 1 3.0 бензин, автоматик - 4.625 - преден диф R200A, заден - H233B, LSD или отворен.
                          - Терано 1 2.4 бензин - 4.625 - преден диф R180A, заден - H233B, LSD или отворен.
                          - Терано 1 2.7TD - 4.625 - преден диф R180A, заден - H233B, LSD или отворен.
                          - Терано 2 2.4 бензин - 4.625 - преден диф R180A, заден - H233B, LSD или отворен.
                          - Терано 2 2 2.7TD (преди 1996, без интеркулер) - 4.625 - преден диф R180A, заден - H233B, LSD или отворен.
                          - Терано 2 2.7TDI (след 1996, с интеркулер) - 4.375 - преден диф R180A, заден - H233B, LSD или отворен.
                          - Терано 2 3.0DI - 4.11 - преден диф R180A, заден - H233B, LSD или отворен, или C200, LSD или отворен.

Коментар

Колеги и приятели.Търся си на съвсем разумна цена шприглите на тавана за дълга база за моето терано.Едни колеги тука бяха правили тунинг на варненско бяло терано(http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=68055) и много ми хареса багажника на покрива.Искам и аз да си изработя точно такъв но ми трябват тия шпригли на тавана.Ако някой е виждал по морги да дава телефони да звъня да питам, че тука искат майка си и баща си.

Коментар

Това не са шпригли.

От някоя морга трябва да си намериш терано с такива и да си ги сложиш. Това си е заводска комплектация. Не е тунинг. Просто не всички излизат така от завода. Има и къса и дълга база с такива.

Коментар

Дамяне, може и да не са от Терано. Стига да станат на дължина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X