Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Гагич, темата е за автомобила на Спарки, а не за почесване на логореята.
    Какво подягодите имат ранните деветдесет години на миналия век, съветските автомобили, авто експертите, кат и жипката на Спарки.
    Въпросът е риторичен...
    Като не схващаш, не мога да ти помогна. Аналогия му викат на това, ама е дълго да ти се обяснява - пак няма да стоплиш. Просто "законите на физиката" по учебник от СССР от 1950 и някоя си година хал-хабер си нямат от законите на физиката през 21-ви век. Така и специалисторите - било вещи лица, било преждеписавши в тази тема, въоръжени с абсолютната истина на Магаданския нАучен институт, просто не са в час.
    Едно време съвсем сериозно и обосновано със "законите на физиката" са твърдяли, че скорости над 80 км/ч ще убият возещите се в автомобила - ще им смачкат вътрешните органи, ще предизвикат масирани кръвоизливи и т.н.
    Деревянный сортир был сделан инженерами, а не маркетологами.

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Гагич я подкара като фюрера . Щото Исак Нютон и Алберт Айнщаин са евреи то и физиката им не работи . Почнем ли науката да я делим на еврейска ; руска ; американска и тнт до никъде няма да стигнем .

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Има наука и псевдонАука, драги ми sek.1. Ти си ярък представѝтел на второто, заедно с група съветски учЕни.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      И кой определя кое е наука а кое псевдонаука ? По твоята логика Менделеев щото е руснак е псевдоучен ? Нещо май си сбъркал епохата. Има няма преди 3 века са горили еретици на кладата . Не е зле някой модератор да направи една тема за науката в новия раздел да не усираме на Спарки чисто техническата тема.
      Последно редактирано от sek.1; 07-09-26, 08:05.

• То е ясно, че е опит за аналогия, но е некоректна и не на място...

Редно е всяко подобно твърдение да бъде разгледано към нивото на познание към тоя момент.
    И като пример - ти защо не се изпъчи пред експертите и да им разясниш какво е това ABS, защо колелата не блокират и т.н.
    Да предположа ли?
    Хайде да предположа - защото и ти толкова си знаел към него момент.
    Лесно е десетилтия след това да сочиш с пръст и да обяснява - другари, земята е кръгла. Тя не е кръгла де, защото кръгът е планарна фигура, но това е съвсем трета тема.

Като цяло е некоректно, казано тактично, да се опитваш да блеснеш със знания изкарвайки околните неуки.

И най-същественото - толкова ли нарани младежкото ти его това, че някой бил твърдял че "грандът" не можел да вдигне 200 километра, възела, градуса, децибела или каквото е било?
    Наистина ли е важно за теб, та да доказваш обратното десетилетия по-късно?
    Ползвай го с колкото успее да вдигне, и толкова.

П.П.
    А на тая дискусия изоПщУ не и е тук мястото...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Това с АБС-а според Гагич е тотална шитня , ама той от откъде да знае /АБС не работи под определена скорост и валяците на ГТП там работят./
      Фиат Купе
      Опел Фронтера В
      Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• novatech
        novatech коментира
        Редактиране на коментар
        Гагич , това твоето е тотална лъжа . Или не си влизал в КАТ 80те години и се правиш на интересен. 80те години спирачки се тестваха на стенд не само в КАТ , ами и по сервизите. Да не говорим че 89 като съм ходил на стаж цялото оборудване и инструменти в сервиза бяха Факом , Сън и подобни , валяци имаше и в учебния сервиз на механотехникума.

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Да не говорим че 89 като съм ходил на стаж цялото оборудване и инструменти в сервиза бяха Факом , Сън и подобни , валяци имаше и в учебния сервиз на механотехникума.
        ПУЦ знаеш ли какво е? А МУЦ (междуучилищен учебен център). За ЦУЦ (централен...) нема те питам. Ходѝли сме 1985-86 на учебни практики в: сервиз "Изида" за таксита на Сточна гара, сервиз "Княжево", у сервиз "Изток" (ся sek.1 ще каже, че са имàли лазери-квазери-не знам си какво си там), още някакъв сервиз на майната си на Ботевградско шосе, за "Москвичи" ли беше, не си спомням вече. Навсякъде яко "Бухасчук", баце - буам с чукО и връзвам с телО © Имаха подемници все пак и пневматични гайковерти. Това помня. Но се отказвам от безсмислени дискусии тука. Мно-о-о-ого сте прави: Grand Cherokee WK не може посмъртно да вдигне повече от 140 км/ч

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Гагич до колкото всички сервизи бяха в ДСО " Мототехника и автосервизи " оборудването им беше почти на 100 % еднотипно . Инструмента ни беше Факом а на всеки бригадир се полагаше монтьорска количка с инструменти пак на Факом . Диагностиката беше на Сън а гумаджийските машини на Тип топ .

• Аз примерно, може и да не съм прав / по Георги Русев във "Вилна зона" за кюфтетата с лук /, но естествено, че тази кола може да вдигне 200...Обаче, какво от това ?
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Ми не знам. Питай учéните с формУлите, които доказваха обратното. Но понеже темата е на Спарки, той ги затапи и мирясаха сравнително бързо. Ако беше моя, щяха да упорстват, че НЕ може, докато не я заключат.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Гагич единствения който не вярва сам на себе си в случая си ти .

• Гагич, какво е това с циферблатите и от кои години е снимката? Или ще продължаваш да л....ш и мажеш?
      Фиат Купе
      Опел Фронтера В
      Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        В ДАП-овете навлиза по-рано (и горе съм ти го написал) в КАТ - повече от 10 г. по-късно. Стига си цапал тази тема.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Да колкото КАТ е в МВР навремето получаваха първи неограничено финансиране от държавния бюджет и валовете за измерване на спирачно усилие са в сградата им от поне 1980 година . От както съм взел книжка през 1988 година поне десетина пъти съм минавал на ГТП през каналите и винаги е било на валове .

• Гагич твърди, че в КАТ са тествали спирачките на автомобилите като са карали шофьорите да "бият контри" на платца пред КАТ, а катаджията е констатирал: кове / не кове...
      Може би не са тествали спирачки пролетта, есента и през зимата. 'Щото контри на мокро и лъзкаво е некоректно някак...

И се чудя коя е тая дума с многоточнието. Че се сещам за бяколко започващи с "Л" и завършващи на "Ш" които действително са за многоточие или поне за "звездички"...

И коментаторите...

Коментар

• Mафа е лъжеш и мажеш щото тук твърденията на Гагич са нагла лъжа за по старите от поколение Z​
        Фиат Купе
        Опел Фронтера В
        Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• Завиждам ви на куража, че имате смелостта да карате с 200, с тези натоварени до козирката джип-ки, по българските шосета, осеяни с дупки, кръпки и лежащи полицаии за разкош!... 🥇👑🏆
          Only after the last tree has been cut down,
          Only after the last river has been poisoned,
          Only after the last fish has been caught,
          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Не знам какво Спарки си мисли, но според мен точно дългоходовото окачване на WK помага в случая - поглъща неравности и дупки. Няколко души са ми споделяли: "Бря, това нещо се движи като самолет, няма дупки, няма бабуни, само се повдига и спуска като лодка по вълнѝ?". Само по права линия обаче Зададе ли се завой, бРъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъже намаляваш.

• blackfirefly
            blackfirefly коментира
            Редактиране на коментар
            А на немаркираните лежащи полицаи докато се свие и разпъне това окачване, си прелетял... 😁

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Нукакви грижи няма с полуцаи и вдигнати пешеходни пътеки. Ама това си има цена при високи скорости. Тия високопрофилни баници за колела никога не са идеални, освн половин година след закупуването им. А вибрациите и усилията, които пораждат пак са квадратични сптямо скоростта.

• Сетѝх се нещо техническо! Светнàха ми преди 2-3 години ESP + Service 4WD system. "Знам го това!", викам си (има тема тука във форумЪт), изпълнявам там Reset на FDCM-а с вадене на бушон № 23 ли беше, ама нъц - не се оправя. Откачам акумулатора - пак не се оправя. Отивам при Еди - yaw sensor malfunction Седя два дена колата при Еди, звъни ми, вика "Ела да си я вземеш, това нещо "yaw sensor" не можем да го намерим къде е, мислехме, че е горе на тавана, ама не е там, нито можем ново да намерим, за да го сменим"
          Почнàх яко гугълстване (изкуствен ентеуект още немаше на хоризонта) в някакъв щатски форум го открих - при лоста за скоростите било. Взехме платка от дизелов WK , оказа се че сензорът е същият.
          Та какво било "yawing". Да се не бРъка с датчика за ъгъла на навиване на волана - има некъв такъв, ма той друг е.
          Най-добре е обяснено визуално:

Деревянный сортир был сделан инженерами, а не маркетологами.

Коментар

• Такааа.... още по темата с ECO/FualSaver индикацията - има си цял набор от флагове как да работи и какво да се пуска по CAN шината. Вече промених флаговете, утре ще ги налея да видя резултата

Фабрично индикацията е активна когато MDS пуснат, когато горивото е спряно и си по инерция или когато двигателя е в икономичен режим (има си цял алгоритъм за това и от него зависят много неща, не само индикацията). Всичките тия се избират с флагове дали да задействат индикацията. Отделно индикацията може нарочно да се крие, когато си на бавни, в TOW/HAUL режим, в режим на ръчно избиране, и когато изискания от двигателя въртящ ммент надвишава дадена стойност (има си и таблица за това).

Та, уж съм го пуснал да се задейства само от MDS-а, и да не се крие от нищо. Ще видим.

Презрения от много хора тук ИИ ми спести доста работа по откриването на тия флагове и как точно работят. Както винаги съм твърдял - той е инструмент. И като гоползваш като инструмент, имаш ползи от него. Да си приказваш с него все едно може да мисли не води до нищо добро.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• I.Stoyanov
              I.Stoyanov коментира
              Редактиране на коментар
              Да препрограмирам TPMS системата и да си обуча още един ключ. На либъртито не се чете по CAN, или по-скоро SKIM-a комуникира, но през CAN шината не може да се извлече самия PIN. Пробвах и по други методи, но през буксата до 2008г не става извличане на PIN-a.
              Опитах през дилърите тука, не че съм очаквам съдействие, ама се оказаха по-големи чокУндури от чакваното Именно затова стигнах до четенето на самата памет в модула. Още не ми е останало време да човъркам по моя, но имам дъм от мрежата и ползах ИИ да видя какво ще извлече и къде,...
              Имаш ли други идей за горните нужи и зивличане на PIN-а. Питах на много места и 3-ма ключари се пробваха - нищо!
              Последно редактирано от I.Stoyanov; 10-09-26, 15:13.

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              За препрограмиране на TPMS-а не ти трябва PIN, категорично. За ключпвете, и JSCAN и Chrysler PIN Puller трябва да могат да намерят PIN-а. Годините, които ми цитираш водят до същото поколение електроника, с което е моето WK, а при мен се получава. Вадил съм PIN и на Durango 2004-та абсолютно безгрижно.

Дай ми VIN да проверя все пак де.

• I.Stoyanov
              I.Stoyanov коментира
              Редактиране на коментар
              Писах ти на лс. За всичко търси pin и през jscan и през launch x431...

• Експеримента с индикацията ECO/Fuel Saver е успешен - покaзва я само и единствено когато е пуснат MDS-a.

и... пуска се крайно рядко, до степен да се чудя каква възможна полза може да има от MDS-а дори на теория.
            Последно редактирано от sparkybg; 10-09-26, 18:21.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Абе, явно има, щом Бенцбоса със същия обем двигател говори за 30 / 100 разход на бензин. WK да харчи 30 не съм чувал (е, може SRT-то да ги прави).

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              Навъртях 20-ина километра, опитвайки се да го активирам. Успях 3-4 пъти за по няколко секунди. Може да има някакви по-агресивни варианти, но моя не е от тях.

• А каква е ползатата от такъв вид информация?
            Това не е ли от едно нещата които работят както си знаят, и никой не се интересува от тях докато не се появи аномалия?
            Така погледнато, това не попада ли в графата "ненужна информация"?

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              А каква е ползатата от такъв вид информация?
              Това не е ли от едно нещата които работят както си знаят, и никой не се интересува от тях докато не се появи аномалия?
              Така погледнато, това не попада ли в графата "ненужна информация"?
              Да се получи реална представа за смислеността му. Щото ако се задейства в 0.1% от времето, файдата от ползата е нула. Но е повече за гъдел де. Щото и на индикацията "ECO" смислеността е същата - показва ти кога караш кротко, което ти и без индикация така или иначе си знаеш.

Коментар

• дядо владо
                дядо владо коментира
                Редактиране на коментар
                Маркетингови трикове, едно време "американците" са продавани според количеството хром и лъскотии по броните и лайсните. Сега по брой на "смарт" п€дера$тиите в колата.

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Да се получи реална представа за смислеността му. Щото ако се задейства в 0.1% от времето, файдата от ползата е нула. Но е повече за гъдел де. Щото и на индикацията "ECO" смислеността е същата - показва ти кога караш кротко, което ти и без индикация така или иначе си знаеш.
              Във втория ми Москвич имаше един часовник вързан с карбуратора и показваше зелено като не го настъпваш

Коментар

• Първоначално публикуван от Jasonf Преглед на мнение

Във втория ми Москвич имаше един часовник вързан с карбуратора и показваше зелено като не го настъпваш
                Оо, модерни беха, ЕконоМайзер му викаха , първото ЕйАй въведение в московеца ...А в моя непрекъснато валеше сняг покрай вратите, но си ми е любимата кола по причина, че бях на 20 години...
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 50 потребители онлайн. 0 потребители и 50 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                X