Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НОВ Jeep Grand Cherokee 3.0L Diesel 184 KW (250 PS) 2017г.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Разбрах те сега.
    JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
    Тел: +359 887 847261

    Коментар


    • Разбрах те сега. В момента основно в Германия и Норвегия фирми сериозно разработват концепции,забравени преди 40 години. Една норвежка фирма дори разработва инфраструктура от места за зареждане на водород. Акциите й ги дават да завишат неколкократно стойността си,ако тази технология тръгне. Но си прав,че това не е тема за тук. Инъче на хеликоптерите поне до 2040 г едва ли ще минем на друго гориво. Гледал съм презентации, а и обвързването с такава машина си е като сватбата- до към 30 години,че и повече в отделни случаи. Първият в света турбовален двигател е бил наш и е влязъл в серийно производство 1956г. Сертифицирането е било 1951.
      JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
      Тел: +359 887 847261

      Коментар


      • Колеги, доколкото успях да разбера, концернът Фиат-Крайслер (FCA) е бил купен или погълнат от Пежо. И най-вероятно поради тази причина Силвърстар вече не обслужва, не продава и т.н. Джийп, а това се извършва от Витоша Ауто, които доскоро бяха Инфинити, които са се изтеглили изобщо от Европа. Малко става объркващо, но Бургас Ауто обслужва Митсубиши, което ме кара да си задам въпроса: Значи ли това,че Джийп и Митсубиши принадлежат ве4е към една група?
        JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
        Тел: +359 887 847261

        Коментар


        • Мицубиши са в Мерцедес групата, но в днешно време нещата бързо се сменят. Очаквай скоро Селенията в сервизното ръководство да се смени с Тотал . При мен пък Форда са го заженили с Кастрол, даже на тубата има емблемата на Форд. Пък двигателя е френски. Иди му търси дирите.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

          Коментар


          • .......
            Последно редактирано от Asen Kushlev; 06-02-20, 08:13.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

            Коментар


            • Някой наскоро ме пита, защо са сменили на нашите модели маслото чрез Сервисен Бюлетин вискозитета на дизеловите двигатели. Намерих една статия на английски език, която може да се окаже интересна на някого: https://www.oildepot.ca/5w-40-motor-...iesel-engines/
              JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
              Тел: +359 887 847261

              Коментар


              • Колеги, привет отново в темата, която отворих сам преди 3 години. Искам на кратко да споделя опита си до момента от колата си, от нейното състояние и един лек проблем, който се надявам да ми отстранят по гаранция.
                И така, вече съм с 68.000 км на таблото, 4 пъти ми е сменено маслото, смятам след около 20.000 -30.000 км да сменя маслото и на скоростната кутия (по-скоро по информация на производителя на ск. кутия ZF да я освежа). Купил съм си ваничката с вградения филтър, вътре към нея има упътване с процедурата за смяна и правилното пълнене и проверна на нивото на маслото. Смятам да използвам и съответното масло от ZF със съответната спецификация за 8-степенната кутия 8HP-70. Отделно на 80.000 км смятам да сменя маслата на раздатката и на двата диференциала.
                Макар, че колата ми е още в гаранция до 27.03.2021г. ми се появи един странен шум от конзолата на волана,когато го свалям с бутона надолу или той сам си слиза, тъй като съм му задал това в менюто на колата. При загасяне на мотора волант се връяа в най-горно положение, но вече не издава такъв шум. Някой от Вас дали е имал такъв шум от там?Опитах се да го напръскам със силиконов спрей, но май не е проблем от смазването. Другата седмица ще оставя колата си при Дилъра си на място и след тест ще ми кажат, какво трябва да се направи.
                JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
                Тел: +359 887 847261

                Коментар


                • cecoa1
                  cecoa1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Барем ти си инженер, как мислиш, дали са го предвидили воланЯ да се движи като настройка при всяко гасене на мотора, през целия живот на автомобила, или само са го програмирали да го може, та да има още една екстра(която ако се ползва постоянно, я изкара гаранцията, я не)?! Знаеш, че в днешно време производителите си правят тънко сметките. Джипа искаш да го ползваш и дълго след гаранцията...на твое място не бих ползвал баш тая опция, ако не ти е хептен важно. Може и да не съм прав, но има логика.

              • Маслото на диференциалите и на раздатката се сменя на 50 000км.

                Коментар


                • Иване - на кормилната колона има два ел мотора, единия за нагоре/надолу, другия за навътре/навън. Не се предлагат отделно от кормилния прът. Сега то ясно - ти си интилЕгентен, ще я разглобиш, ще сложиш гресчица ( специална ), ще намериш номера на мотора по Бош...

                  А ще я разглобиш защото гаранцията на колатат ти е две години, демек вече не е в гаранция. Това което имаш е договор с външна фирма, но те НЕ сменят части заради шум, а пък ти едва ли ще се тръшнеш няколко хиляди евра, все пак къща строиш...
                  Най ме е страх от хора без мечти...

                  Коментар


                  • ivaningbg
                    ivaningbg коментира
                    Редактиране на коментар
                    Напротив,все още имам гаранция до 27.03.2021 чрез Алианц Мюнхен. За немския пазар всички произведени коли за Германия има споразумение между джип и алианц, за удължаване на гаранцията с 2 години след заводската. Инъче си прав, мога да си карам,без да го вдигам всеки път тоя волан и това не ми пречи. Странното е,че уж моторът е за нагоре и надолу,а само издава звук,когато отива надолу и когато е по-топло.

                • Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Маслото на диференциалите и на раздатката се сменя на 50 000км.
                  на раздатката е 80.000, а уж на дифовете въобще,но ще сменя и тяхното с това на раздатката. Навсякъде го дават 80.000.

                  JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
                  Тел: +359 887 847261

                  Коментар


                  • Явно не знаеш значението на думата "напротив".
                    Правилния отговор трябваше да бъде - да, прав си, гаранцията ми е изтекла, защото завода дава две години без оглед на километрите и аз имам договор с външна фирма. Само, че тези удължени гаранции изобщо не са като заводската - не включват доста неща като ( в зависимост от фирмата ) маркучи, водни съединения, течове, шумове и т.н.
                    Най ме е страх от хора без мечти...

                    Коментар


                    • ivaningbg
                      ivaningbg коментира
                      Редактиране на коментар
                      Аз договор с никого не съм сключвал и знам,какво трябва да отговоря. Всичко е аштоматично на ниво Джийп и Алианц Германия и по номера на рамата ми се полага пълно продължение на заводската гаранция. Разликата е там само ,че Алианц иска да бъде контактиран от дийлъра, а не от мен. Имат си сключено споразумение. Всичко ми е включено в гаранцията. Чел съм условията, най-малкото защото работя от 12 години подобна работа.

                  • Това, че ти не си сключвал договор означава, че го е сключил първия собственик.

                    Нищо "автоматично" няма между Jeep и Алианц. Най малкото защото става въпрос за пари. Такъв договор за удължена гаранция струва не малка сума и тя е платена от първия собственик. Или пък от дилъра, за да привлече клиенти. Най вероятно говориш за нещо такова:
                    https://www.rkg.de/fileadmin/Portals...eutral_web.pdf

                    И израза "удължена гаранция" е много неточен. По правилно е да се казва застраховка. Гаранция дава ЕДИНСТВЕНО производителя. Всичко останало е договор за застраховка с външна компания като Гар Гаранти или както при теб - Алианц.

                    В зависимост от договора такава застраховка покрива различни повреди, но никога не е като гаранцията от производителя. Най често е само за агрегати и то с доста условия. Ако тази застраховка се направи още в началото, както при теб, е възможно условията да са по добри и да се включват повече повреди.

                    Конкретно за твоя автомобил производителя има няколко типа гаранции:
                    - basic warranty 24 месеца без оглед на километрите - твоята е ИЗТЕКЛА
                    - powertrain warranty 24 месеца без оглед на километрите - също изтекла
                    - federal emission warranty 24 месеца без оглед на километрите - изтекла
                    - adjustment warranty 24 месеца без оглед на километрите - изтекла
                    - major emission comp warranty 24 месеца без оглед на километрите - изтекла

                    Единствената гаранция от производителя ( а не застраховка от Алианц ) която все още е валидна за твоята кола е cirrosion warranty - остават ти още 3,5 години.

                    Повярвай ми, по добре да не ти се чупи колата и да не се стига до разправии с Алианц, независимо дали ти или дилъра!
                    Последно редактирано от onufriz; 24-09-20, 21:37.
                    Най ме е страх от хора без мечти...

                    Коментар


                    • ivaningbg
                      ivaningbg коментира
                      Редактиране на коментар
                      За това което си писал съм съгласен, но във втората част на поста ти. За първата половина абсолютно не съм. Удължената гаранция се полага за всяка кола,която се регистрира на немския пазар. Централата на Джип във Франкфурт е сключила договор с Алианц в Мюнхен и това важи за всички коли. Никой от бъдещите собственици дори и при първо закупуване не подписва нищо. Да, аз съм 2-ри собственик, след като взех колата на 580 км на километража и 5 месеца след 1вата ѝ регистрация. Но и предишният собственик не е подписвал нищо, зачото по номера на рамата му тази гаранция от следващите две години автоматично му се полага и се нарича "премиум". Естествено,че никой не иска доброволно да му се чупи колата и да се занимава с ремонти и тук съм съгласен. Надявам се да си ме разбрал вече, какво искам да кажа. Ако изявяваш желание мога да ти пратя на немсики език покритието на моята кола при Алианц. Да, Алианц е застрахователна компания, но поема разходите по ремонтите за всички регистрирани на немския пазар при първа регистрация автомобили от моя тип.Питал съм дори на хотлайна в Мюнхен, дори и да я пререгирстирам с БГ номера пак до края на 4-годишния период ще поемат всичко,както им е по задължение, стига новата регистрация да е в Европа. Това става с 1 писмо,което трябва да предам на местните дилъри в БГ, в случая най-вероятно във ВЕСТ АУТО. Но при мен по план тази пререгистрация ще стане малко по-късно.

                  • Точно пък Вест Ауто ако знаеш как само ще се трогнат от това писмо....направо ще затворят магазина и ще пренасочат всиччкият ресурс към твоя Гранд

                    Местните дилъри преди години в ядът си, че колата не е купена от тях, а от Германия и е регистрирана там, а с е кара тук(когато беше по-евтино така) даже отказваха да спазват фабричната гаранция, като се правеха на разсеяни, пък ти ги съди в местния съд. Та незнам какво очакваш с тази допълнителна гаранция особено тук. И сигурен ли си за Вест Ауто?
                    WG 2.7 CRD

                    Коментар


                    • Bogoljub Gagic
                      Bogoljub Gagic коментира
                      Редактиране на коментар
                      Явно бърка "Вест Ауто" с нещо друго. Не ги знае българските мУшенНици той. Не знае, че "Вест Ауто" са продавачи на нискокачествени "афтърмаркет" резервни части за американски автомобили.

                    • s_s1
                      s_s1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Бях решил да си купувам Тойота рав 4 2,2 кат. 177 к.с. Да, но в българия не се предлагаха от дилърите. Пиша мейл до дилър с добра цена в Германия и ми отговарят, че има 2 год. интернационална гаранция. Нося писмото на Спекта ауто и ми отговарят, че ще направят ремонт на такъв гаранционен автомобил, ще издадат фактура, аз ще им я платя ако искам да си получа автомобила, и ще я предявя за изплащане на дилъра в Германия.

                  • Може би имаш предвид Витоша Ауто.
                    Ама и те са самозванци.
                    Най ме е страх от хора без мечти...

                    Коментар


                    • Извинявам се за неточността , имах предвид "Витоша Ауто". Те в БГ се опитаха веднъж да ме направят на маймуна покарй колата на един мой приятел, който си купи кола в Германия ,а тя била произведена,че и даже вече регистрирана в БГ. Обадих се на сервиса във Франкфурт с инфото,които ми подадоха тия в София, обясних им, какво искам и че се полага на всички в Германия същото и онези от Витоша Ауто се свързаха с моя приятел и го упътиха към Хюндай Бургас, където поне са му сложили правилното масло, след като в Балкан стар му казали, кажи,какво масло искаш и ще ти сложим него.Вдигнали му колата в Бургас на подемника и не му сложили човката в менюто за Jack mode. Питал ги,що не го направят, а те даже не знаят за тази настройка и че после висват гумите и търсят пода. В Германия масово по малките сервизи, също не го знаят и сам го включвам,така че ми е известен професионализмът на БГ дилъри.Затова гледам да се уча сам, събирам постоянно информация и чета, колкото мога, и не на последно място разчитам и на Вас тук в този форум. В крайна сметка някой ден друг ще е на мое място, и аз ще му помогна и на него,както и с колкото мога.
                      JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
                      Тел: +359 887 847261

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X