Русе..от доста време. За много марки явно...изглежда обичайна практика в световен мащаб.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
НОВ Jeep Grand Cherokee 3.0L Diesel 184 KW (250 PS) 2017г.
Свий
X
-
Защото се поръчва вероятно от централен склад за Европа. И каквото има в него. Другият път може да е друга партида. И няма как да изкярят от трянспорта - тези в завода нямат право да им го продадат директно, защото клиента е друг, и всичко пътува до него в някой склад в Европа. От там вече се разпределя според клиентски заявки. Нормална практика на всички големи фирми.Първоначално публикуван от baha Преглед на мнениеА също ми е интересно защо Mahle- то, което купувам от тех-ко е made in Austria а не тукашно
. Тъй де, ще кътнат кост за транспорта...Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Всеки уважаващ себе си доставчик гарантира с името си, че даденият модел артикул е с еднакво качество, без значение при кой негов поддоставчик е произведен. Лагери FAG редовно виждам с произход Виетнам, Португалия и т.н. Обаче шпинделните лагери обикновено са с някой по-"елитен" произход. Нормално е евтини изделия да се произвеждат на такива места. Един филтър не е ракетна технология, че да плащат на някой в Германия да го прави. В България същият излиза доста по-евтин, нашата заплата е в пъти надолу от немската, дори и там да работят турци, руснаци, българи и т.н. Качеството може да е лошо и в Германия, и в България. Зависи от контрола. Като видя нещо Made in Germany ме замисля за менте.Първоначално публикуван от baha Преглед на мнениеНе знам дали може да се заключи, че при това положение филтрите са еднакви с различни щампи според марката? Или имат поточна линия според филтърната хартия пратена им от дадения производител?
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
На теория гарантирането на качество е ясно, но в действителност сме свиделети на много съществени разлики, при производство на авто продукти в различни дестинации из света. И дори да има контрол, ако костюмарите са казали режем разходи, качеството изчезва. Стига се до моменти в които Италианци купват Американци, че накрая включват и Французи в схемата, а потребителите се чудят защо колите им са шит.R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
Сашо, аз навремето, когато си купих моя хубавец и все още Жоро от Варна (slowtraveller) беше активен тук, разбрах от него,че примерно горивните филтри на МОПАР ги правели италианците от фирмата UFI. И действително днес цените им са приблизително еднакви (15% само UFI) са по-евтини, та смятам в бъдеще при липсващи на МОПАР да си закупя от UFI. На MAHLE също бих сложил.По отношение на качеството на правените в БГ филтри не бих имал задни мисли, щом някой е дошъл и е инвестирал бая пара у нас, най-вероятно ще си носи и материалите също от там. Особено MAHLE не вярвам да слагат кофти хартия.JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
Тел: +359 887 847261
Коментар
-
Така е, UFI правят всички OEM филтри, които Мопар опаковат, освен въздушния, който е Hengst. Проблемът е, че и UFI се намират трудно, но са за предпочитане. Аз на пролет ще сменям масло и ще изследвам състоянието на настоящия ми Blue print маслен филтър, след което ще решавам дали да слагам UFI или нещо друго. Горивните са ми UFI и ще си бъдат такива в следващите 20- 30к км. Въздушния също ми е Blue print (само такова имаха в тех- ко когато обслужвах) и руснаците не го харесват, но аз нямам никакъв проблем с check engine от липса на въздух, филтърът си е в оригиналната форма без изкривявания и видимо филтрира добре.R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
Сашо, аз тук си купувам по 30 Евро оригинални на МОПАР горивните филитри с безплатна доставка. Масленият на МОПАР го купувам на 32,50 с безсплатна доставка, а 4 подгряващи свещи на БОШ по партномер с безплатна доставка са 41 Евро. За какво се занимаваш с разни блупринтове и подобни.JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
Коментар
-
МОПАР е доставчик на оригиналните части, масла и консумативи...доколкото аз знам. При гаранционното обслужване използват само техни части, а маслото за мотора е на СЕЛЕНИА. В ръководството пише,че е препоръчително да се използват техните продукти. Е, аз не бих спестил от филтрите 10 Евро на бройка и да сложа АШИКА или ДЖАПАН ПАРТС. Като ги пръснеш на 15.000 км за маслото и на 30.000 за горивните....А че нямат собствен завод за почти нищо или за абсолютно нищо също ми е известно.JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
Коментар
-
Какво пише в ръководството е ясно. Платили са си - написали са ги.Първоначално публикуван от ivaningbg Преглед на мнениеМОПАР е доставчик на оригиналните части, масла и консумативи...доколкото аз знам. При гаранционното обслужване използват само техни части, а маслото за мотора е на СЕЛЕНИА. В ръководството пише,че е препоръчително да се използват техните продукти. Е, аз не бих спестил от филтрите 10 Евро на бройка и да сложа АШИКА или ДЖАПАН ПАРТС. Като ги пръснеш на 15.000 км за маслото и на 30.000 за горивните....А че нямат собствен завод за почти нищо или за абсолютно нищо също ми е известно.
Лично за мен е повече от странно компания производител на Хавтомобили да препоръчва само един доставчик на масла и консумативи.
Надявам се да не е заради това че използват стомана 3, или нещо от Кремиковци в дифове, скорости и раздатки.
Коментар
-
Ами ако прочетеш ръководството ще видиш,че са го написали. То няма задължаващ,а само препоръчителен характер.Поне това ме възпира да не ползвам Приста масла,примерно.А че са си платили, едва ли е бил единственият критерии. Все пак става дума за имидж на компанията,ако има издънки. Аз лично работя в компания световно известен производител на високотехнологичен продукт и знам,за какво става дума и как се селектира фирма доставчик на консумативи,защото последствията могат да струва след това милиони.JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
Коментар
-
Но пък вЕрваш в бълбукаториПървоначално публикуван от ivaningbg Преглед на мнение?.. Аз лично работя в компания световно известен производител на високотехнологичен продукт и знам,за какво става дума и как се селектира фирма доставчик на консумативи,защото последствията могат да струва след това милиони.
Що не слагате по един бълбукатор на хеликоптерите (нали това правешв фирмата?)?Реалността няма задължението да потвърждава нечии убеждения.
Коментар
-
Ако ми дефинираш понятието Бълбукатор, може и да ти отговоря. Да разботя за най-големият производител на двигатели за цивилни хеликоптери в света и съм търговският представител за Източна Европа и бившия СССР с изключение на Грузия и Армения.JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
Коментар
-
Не държа да ми отговаряш. Има 1001 теми (повечето заключени) за устройства, разлагащи водата на водород и кислород, които се добавят в цилиндрите на двигателя заедно с конвенционалното гориво и реализират чутовни икономии, подобряват вървежа и т.н. Тези устройства във форума се наричат "бълбукатори" - защото при електролиза (най-често споменаваният при тези устройства способ) във водата се отделят мехурчета, съдържащи въпросния водород и кислород и бълбукат. Възниква въпросът защо няма нито една успешно МАСОВО внедрена продукция на това чудо? Има напр. VW-та фабрично с метанови уредби, има други марки фабрично с LPG-уредби, но нито един производител не прави коли с бълбукатори? Тука имаше ентусиасти, които се заканваха да си монтират такъв бълбукатор и да натрият носа на всички скептици и... изчезнаха от форума.Първоначално публикуван от ivaningbg Преглед на мнениеАко ми дефинираш понятието Бълбукатор, може и да ти отговоря.
Под "МПС на водород" обикновено не се има предвид нито МПС с "бълбукатор", нито такова с 20-30 бутилки за газ под налягане, като метанова уредба, изобщо не с ДВГ, а електрическо МПС с водородни горивни клетки (fuel cells), които не горят, а произвеждат ток.Реалността няма задължението да потвърждава нечии убеждения.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на Вчера.
Коментар