От: НОВ Jeep Grand Cherokee 3.0L Diesel 184 KW (250 PS) 2017г.
Въобще не споря за това - това си е безспорна технически потвърдена в практиката истина. Въпросът е доколко е поносим компромисът.. Т.е. дали си заслужава... Ако ресурсът на двигателя в идеални условия е 300х.км., дали нуждата от ремонт при 280х.км е била заради студеният старт, или по-вероятно заради неразумна експлоатация - газ до дупка и т.н.
И заслужава ли си да слагаш допълнителна система ако малко след това и изваждаш душата на колата
Или просто си караш и когато му дойде времето - ремонтираш, и пак караш 
Росен е прав - гаража си е №1 - няма нужда да чистиш сняг и курешки... И ти е с нормална температура старта... Ама някои караме автомобили - уличници... Защото като са строили блока е имало предвидени гаражи, ама съседите ревнали 'как ще бъдем без тавански стаи, които да даваме под наем', и от проекта изчезнали гаражите, та си имаме хубави тавански стаи
Цецо, не знам фолклор или не е проблемът с палене при екстремно ниски температури с подгревател, но според мен е възможно защото водата загрява определени зони на двигателя, та е възможно нещо да лъже системата... Ставаше въпрос точно за същият джип... Ама потребителя май бе някъде в Нови Уренгой или нещо такова (учуди ме, че си е взел дизел)
@Mais, джипката явно е с ниско КПД - зимата няма никакъв проблем с подгрева или с поддържане на нормална температура в студ дори на празен ход.. Има сигурно над 3-4 термостата, които навярно спомагат за това...
Първоначално публикуван от s_s1
Преглед на мнение
И заслужава ли си да слагаш допълнителна система ако малко след това и изваждаш душата на колата
Или просто си караш и когато му дойде времето - ремонтираш, и пак караш 
Росен е прав - гаража си е №1 - няма нужда да чистиш сняг и курешки... И ти е с нормална температура старта... Ама някои караме автомобили - уличници... Защото като са строили блока е имало предвидени гаражи, ама съседите ревнали 'как ще бъдем без тавански стаи, които да даваме под наем', и от проекта изчезнали гаражите, та си имаме хубави тавански стаи

Цецо, не знам фолклор или не е проблемът с палене при екстремно ниски температури с подгревател, но според мен е възможно защото водата загрява определени зони на двигателя, та е възможно нещо да лъже системата... Ставаше въпрос точно за същият джип... Ама потребителя май бе някъде в Нови Уренгой или нещо такова (учуди ме, че си е взел дизел)
@Mais, джипката явно е с ниско КПД - зимата няма никакъв проблем с подгрева или с поддържане на нормална температура в студ дори на празен ход.. Има сигурно над 3-4 термостата, които навярно спомагат за това...
Тия дупки са за оттичане на конденз и проникнала (а тя винаги намира откъде да проникне!) вода в праговете, пък ти ще ги запушваш? Тия тапи не знам за какво ги продават "афтърмаркет" - производителят или щеше да затвори дупките, ако нямаше нужда от тях или щеше фабрично да сложи тапи (ако бяха някакви технологични отвори). Започваш да приличаш на ония байчовци, дето гледат по 30-40 години един "мОсквич" пред блока.
Коментар