Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terracan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Terracan

Първоначално публикуван от lusan Преглед на мнение
    Колеги, да питам тия нашите коли имат ли катализатори . Става въпрос за дизела.
    Имат, да не си решил да го махаш? След около 150 000км може да се усети в намалената мощност на колата.
    Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Е, не ама чух че били скъпички а не знам дали е възможно отстраняването им. Моя стария е на 120 000 в момента.
      GW Steed5

Коментар

Аз се бях запътил да го махам, но нещо ме спря засега. Втора ръка им искат по 200-300 евра Имам един познат във Варна, мисля да правя консулт при него
        Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

То хубаво да се махне, ама дали няма да е проблем. А някой дали знае на колко километра е нормално да се сменя катализатор или само когато излезе на компютъра .
          GW Steed5

Коментар

Някой колега да има идея откъде да намеря допълнителни седалки за Теракан

Коментар

За какво са ти седалките?

Коментар

Искаме да пътуваме две семейства на почивка, т.е с две малки деца със столчета. Продаваш ли?

Коментар

Мойте са обърнати назад не са оригинални слагани са в Технотест.
                  Не ги продавам мога да ти ги дам да ги ползваш. Трябва да си регистриран 6+1.

Коментар

Здравейте колеги,
                    За катализатора на базата на моя опит не ви препоръчвам да го махате. Ако все пак сте решили да го премахнете замествате го с резонатор, цената му е доста по-ниска. Иначе аз ползвам услугите на една фирма в София, района на Дървеница, бул. Андрей Ляпчев и Кл. Охридски. Доста добри цени дават, добре и бързо работят и катализаторите са на ниски цени.
                    Относно седалки и аз търся да закупя.
                    Също така ме интересува, ако някой е открил спойлер заден за тавана, както и багажник, теглич и стоманени джанти - всичко втора ръка.
                    Дали някой знае как се води по документи разходната норма на 2,9 мотора, че ми трябва за отчет?

Коментар

Теглич имам. Оригинален.
                      Последно редактирано от lusan; 07-10-10, 13:45. Причина: ми на 2 ракии
                      GW Steed5

Коментар

ilko75bg, за гуми оригинално са на Kumho, a размерите са: 235/70/16- зимни и 255/65/16 - летни. Иначе може да се сложат и 245/65/16. За фреона по спомен към 700гр. за частите май и фаровете стават, но не съм сигурен.
                        Последно редактирано от SenSi; 07-10-10, 20:03. Причина: грешка в бързината на писане

Коментар

Също така стават без да опират и 245-70-16, както 255-70-16. Пробвано !
                          GW Steed5

Коментар

Катализатор имат и дизеловите и бензинови мотори. Самият катализатор представлява кожух, в който има формирани "междини" изградени от керамична повърхност покрити с метал с формата на пчелна пита или керамични мъниста. Аз съм виждал с форма на пчелна пита. Междините са успоредно разположени по посока на движението на газовете. За покритие се ползва най често платина, което се явява и самия катализатор. Т.е. това е химично вещество, чрез което става хим. реакция и променя скоростта на химичните реакции, без да стават големи качествени и количествени изменения след процеса. Това дава обяснението и на продължителността на живот им. Има и други подробности като агрегатното състояние на в-вата в реакцията, еднородност на средата, допълнителни в-ва спомагащи за процеса катализа. А целта е както всички знаем да редуцират (намалят) наличието на тежки и леки вредни емисии.
                            За допълнение ще добавя една малка любопитна сметка: Ако имате един автомобил със среден разход на гориво 7,5л/100км., дизелов двигател с 215г/км. CO2 емисии, ще има средно за пробег от 10000км - 2150,00 кг CO2 емисии при 750л. изразходено гориво. Това се равнява на 2 дръвчета, които са необходими да бъдат засадени за неутрализиране на въглеродния двуокис при посочения пробег.
                            За сравнение при бензинови двигатели средните стойностите са следните: 195 г/км CO2 емисии за пробега - 1 950.00 кг. и отново 2 дръвчета.
                            А колко са автомобилите в града, за ден..в страната...и т.н.
                            Аз не бих си махнал катализатора. А вие?

Коментар

В момента съм с 265-70-16! Не опират!
                              Мисля на година да пробвам и по-големи, но отпред ще трябва да резна подкалника! Отзад ще станат според мен!
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

Да може да се ползват и по-големи размери, но ще има някои особености (от примера за 265/70/16):
                                1. Разлика в диаметъра - плюс 40мм.
                                2. Разлика в реалната скорост - минус 5км./ч
                                3. Това е над допустимите норми, но въпрос на личен избор.
                                4. По-голяма тежест и съпротивление, съответно завишен разход.
                                6. Промяна на радиалното и аксиално натоварване, което води до следващата точка.
                                5. По-голямо натоварване на главините и кормилната уредба, особено при режим 4х4.
                                Може да пропускам нещо, но на първо четене е това за което се сещам.

П.п. поправих записката по-горе за размера 255/65/16 за летни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X