Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terracan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Terracan

Първоначално публикуван от kastro Преглед на мнение
    Здр.колеги, пробвайте тези продукти на Bardahl - Bardahl - Injector Cleaner 6 in 1 - дизел и Bardahl Gear Oil подобрител на трансмисионно масло само за ръчни скорости. Ще останете много доволни аз направо съм очарован от резултата. Разбира се това не е реклама.
    kastro, ще е полезно, ако може да дадеш малко повече описание, защо си толкова доволен от тези продукти? Как е било преди и как е сега, на колко км. си направил добавянето и т.н.

За маркуча на високото налягане на хидравликата - радвам се, че се включваш с твоя опит. Предполагах, че може и по друг начин да стане, но просто нямаше време и възможност да се реагира. Със сигурност ще се възползваме занапред от направеното предложение, ако дадеш контакти и местоположение ще е много добре.

Коментар

Добавката за инжекторите я дават да се слага на всеки 5000км. Наливаш в 20л. нафта и я опъваш на някаде докато я изгориш.
      При мен започна да дърпа много в ниските обороти и двигателя стана много тих.Преди имах и някакво чукане на някой инжектор между 1000 и 1500 оборота което изчезна. Скоростите след добавката мога да ги включвам само с с един пръст. Не че преди не влизаха нормално но има голяма разлика макар че го карам с много качествено масло. Един приятел си сложи някаква фюлеринова добавка в маслото на двигателя и каза че разхода му е паднал с 1,2 литра. Неговата джипка е на 80000км. а аз го обявих за луд че си прави такива експерименти на нова кола.На Бардал продуктите са едни от най добрите и може да се довериш.
      Вносител са Проспиид, разгледай им сайта има и други които може да пробваме.
      Айде стига толкова че вносителя ще трябва да ми плаща за рекламата.

Коментар

kastro, вярвам, че има положителен ефект от тези добавки. Но все пак производителят на скъпи масла не е ли приготвил крайния продукт, така че да е максимално добър по всички критерии? И когато се добави едно или друго нещо по някакъв начин сместа вече не е същата. Т.е. не е ли по-добре да се купи по-скъпо и съответно по-качествено масло, отколкото да се добавят каквито и да било добавки? Не съм много на вътре относно маслата, но това е моето мнение.
        Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

Да прав си, аз заради това масла на двигател не меша само на скорости там по може.

Коментар

kastro, благодаря за отговора. Относно добавките смятам, че дават добри резултати. На предишната ми кола имах лек, но постоянен теч от уплътнението на картера. Сложих добавка за спиране на теч на масло и нямаше повече проблеми. Ползвал съм също и добавка за гориво на Кастрол, за дизел и също имаше ефект. От други колеги знам, че са доволни от различни добавки за трансмисия, хидравлика и т.н.
            Навсякъде ползват масла, но за "натоварени" режими слагат и добавки. Не пречи на маслата, напротив подобряват работата и предпазват системите, взаимодействието на материалите и веществата. Към днешно време много неща се правят на прага на издръжливостта на материала поради икономии и не само. Един приятел беше правил изчисления, ако се ползвт добавки за всички системи и проблеми почти няма да остне място за масло, а за цената няма да говорим. Все пак това е и бизнес. В рамките на разумното може би е добре.

Коментар

Здравейте, от отдавна не съм писал, но сега имам какво да споделя. Проблем за съжаление. Терито се разболя лошо. Тъкмо стана време за голямо обслужване (ангренаж и т.н.) и взе че вкара масло в антифриза. Най-вероятно през уплътненията на междинния охладител на маслото. Намира се от дясно на двг-то, отделен корпус прикачен за блока. Ремонта със обслужването до тук е 1100лв. До тук защото се оказва че две дюзи също са за смяна, не подлежът на ремонт. Та се търсят дюзи втора ръка, защото новите такива са по 550 лв. бройката. Помогнете ако можете. Благодаря предварително.

Коментар

Ами той и моя се беше разболял от същата болест но излезе спукана глава. При теб е по добре ако е от уплътнителя.
                Чувал съм от други че този уплътнител прави проблеми. Дюзите стават и от Киа карнивал потърси по моргите.
                Кой ти взе тия 1100лв?

Коментар

Привет. Вчера си реших проблема. Купих нови дюзи от Инд Комерс 1100.58лв. с ДДС и с отстъпка около 10%. Оказа се че милите Индустриалци на запитване по телефона за цена казват цената без ДДС но го пазят като приятна изненада за момента на покупката. Търсихме по моргите, искат 300-350лв. на брой. В Пловдив някакви пичове ги рециклирали за 400лв./бр. + 15 до 50лв. за стенд на дюза. Стига с оплакванията, да похваля Тери. За една година зверско каране и много километри извън пътя (по камънаци и много кал, без да бройме много по-страшните ями по пътищата, който крият зад острите си ръбове бездни), та за смянна само 2 кормилни накрайника. Имам теглич от Ем Комплект-полски, невероятна работа върши като гард на висящата трътка на Терито + че е единственото здраво място за което може да те тегли трактор. Ремонта го извършват в Дискъл Транс на гара Искър. Ще дам пълна информация за цени като си взема Теракана днес по някое време.

Коментар

Зоро, прощавай ама влязох във форума едва вчера, та за това отговора ми е толкова светкавичен. Телефона за климатиците съм го дал на 3 стр. Мога да се опитам да събера инфо и за други оправни климатикаджии.

Коментар

Колеги, търся двата бутона (ляв и десен) за подгряването на седалките. В ИНД са над 40лв. бройката. Ако някой знае дали може да се намерят на по-ниска, цена ще съм му благодарен.
                      М/у другото разполагам с десен фар, ако на някой му потрябва. В ИНД за нов му искат 530лв. Иначе се намира и за 290лв.

Коментар

/
                        Първоначално публикуван от kastro Преглед на мнение
                        Lightingbird, на мен този маркуч за хидравликата ми протече и ми го направиха в една фирма която се занимава само с възстановяване на такива детайли за 35лв.
                        и стана по добре от оригиналния за 250лв. Разкапсуловат се накрайниците на специална машина поставя се нов маркуч /много качествен/ и след това се капсулова отново без да си личи никаква интервенция. Преди доста години са ми правили такива маркучи за един мотокар и до сега не е имало проблем с тях.
                        Здравей, колега. Моля за малко повече инфо относно фирмата , която ти е оправила мафркуча за хидравликата, че и аз сега имам този проблем-адрес, телефони за връзка, каквото имаш.

Коментар

Колеги, да не отварям нова тема, я кажете, колко фреон съдържа климатика на Теракана, какви гуми използва Теракана, от какви акумулатори има нужда Теракана, освен с Киа Карнивал, с какви други модели може да се заменят частите? Понеже нямам отговор на въпросите...
                          П.П. Всяка прилика с действителни събития и лица е случайна!
                          Поздрави
                          Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Акумулатор-100А;гуми:летни-255/65/16, зимни-235/70/16

Коментар

С Карнавала само мотора е идентичен относно другите части се съмнявам да става от нещо освен приспособени
                              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Колеги, да питам тия нашите коли имат ли катализатори . Става въпрос за дизела.
                                GW Steed5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X