Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Hyundai Galloper 3.0 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
    Пречи ли тая пукнатина сериозно на нещо ?
    Според майстора , не било страшно , защото имаме шаси . Ще я заваряваме ,като стигнем до там , че изненадките продължават. Масления филтър е ръждясал , което няма как да стане за 2000 километра. Та според майстора не можем да вярваме , че са сменени маслата и ще се сменя всичко наред , което ще забави доста нещата до намиране на средствата за такова обслужване .
    Здраве да е .
    Драмат с регистрацията , май утре ще се реши , така че има надежда.
    Един приятел на времето ми казваше, че ако тревогите ми са само запари , нямам тревоги .

Още веднъж моля модераторите , да преместят темата !
    Мисля да я развивам. Зарекъл съм се в памет на приятел, че тази кола ще се ползва още известно време .

Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 16-03-21, 18:01.
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Благодаря на модераторите !

A1+

Коментар

Тоз автомобил има ли тампони между купе и шаси? Ако е имало - след като са се стопили се получават разни подобни магарии.
        Само питам.

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
          ... Та според майстора не можем да вярваме , че са сменени маслата и ще се сменя всичко наред , което ще забави доста нещата до намиране на средствата за такова обслужване .
          ...
          То си е принципно положение да се сменят консумативи и да се провери, каквото може, без оглед на това какво ти е казал продавачът.

Понякога е полезно, дори и да е казал истината. Когато купих Патрол-а, продавачът ми каза, че е сменял наскоро ангренажен ремък. Въпреки това го проверихме и добре направихме. Ремъкът наистина беше сменян, но някой незнаен майстор си беше оставил ръцете и на една от ролките беше сложил неподходящ болт, който си беше тръгнал да се саморазвива, ролката е играла насам-натам и е било въпрос на време да каже Мяу.

Заради този случай, когато продадох моя Галопер, посъветвах купувача да отиде да проверят и ангренажа, въпреки че трябваше да има още към 30,000 км пробег до смяна. Е, оказа се, че и при мен майсторски ръчици не са монтирали болт, както трябва и се е получил почти аналогичен случай.

Ние не сме неутрални!

Коментар

Маслата са сменени , само когато си ги смениш сам ! Аз съм на тази максима и то само когато лично си ги сменя .
            Който търси , намира !
            Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Да , сигурно сте прави , но аз отказвам да живея с нагласата , че всеки се опитва да ме измами.
              Само да приключи сагата с КАТ и да взема талоните ... ще го оправим ... бавно бързо .... ще стане .

Печно , ще се разбере и за тампоните. Майстора също каза ,че се съмнява за липсващ тампон и затова да се е появила пукнатината.

A1+

Коментар

Каква сага имаш с КАТ ?
                То винаги при тях си е сага , но все пак....
                Който търси , намира !

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                  ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                  Редактиране на коментар
                  Талона който е наличен е със сгрешен номер на шасито . По него е сключена застраховката , точно това е проблема

• cnc82
                  cnc82 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ясно.... Дето има една приказка - кога му е вървяло на сиромаха....
                  Дано се оправиш с това !

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                  Редактиране на коментар
                  Аааа моля, моля Това че нямам финийкийски знаци в банковата ми сметка , не ме прави сиромах ... богат съм аз богат

Първо честита ти кола!
                Ако срещаш големи трудности с регистрацията звъни (пиши) да умуваме.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                  Редактиране на коментар
                  Благодаря !
                  Утре уж ще се решим единия проблем .
                  Всички трудности се решават с пари

Снимай я тая пукнатина,че ми стана интересно.С моя галопер сме вече 13 години,като го купих,не съм сменял нищо освен масло ,миналата година си смених ремъците аз,и бяха в отлично здраве.Раздатката съм сменял маслото заради каретата на предния кардан и май есента сложих нов съединител ...машината е чук и се кара всеки ден от жена ми в момента.

Доста загледах обявата на колегата и се зачудих много за бензинката която купи,спря ме само това че продавача беше коректен и снима отдолу реално състоянието ,моя е като нов в сравнение...в смисъл отдолу е черен навсякъде ,няма ръжда и т.н

Това видимо по снимките не е проблем,но води до предприемане на скорошни мерки по консервация,а и по снимките не се знае как е рамата от вътре,това са допълнителни разходи ,за мен е време което нямам.

Но галопера ми хареса,така че успех и смело,от всички мои коли,включително и нови,галопера е най надеждната от всички и често прави спасителни акции ,включително и след малко ще го взема от жената ,че със служебната немога да се кача там където имам работа днес.
                Последно редактирано от Roninn; 17-03-21, 07:19.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  Снимай я тая пукнатина,че ми стана интересно.С моя галопер сме вече 13 години,като го купих,не съм сменял нищо освен масло ,миналата година си смених ремъците аз,и бяха в отлично здраве.Раздатката съм сменял маслото заради каретата на предния кардан и май есента сложих нов съединител ...машината е чук и се кара всеки ден от жена ми в момента.

Доста загледах обявата на колегата и се зачудих много за бензинката която купи,спря ме само това че продавача беше коректен и снима отдолу реално състоянието ,моя е като нов в сравнение...в смисъл отдолу е черен навсякъде ,няма ръжда и т.н

Това видимо по снимките не е проблем,но води до предприемане на скорошни мерки по консервация,а и по снимките не се знае как е рамата от вътре,това са допълнителни разходи ,за мен е време което нямам.

Но галопера ми хареса,така че успех и смело,от всички мои коли,включително и нови,галопера е най надеждната от всички и често прави спасителни акции ,включително и след малко ще го взема от жената ,че със служебната немога да се кача там където имам работа днес.
                  Само тези снимки имам за момента .

Ще се опитам да направя и снимки на процеса по ремонта , но майстора е много натоварен и сигурно няма да се съгласи да си губи времето в снимки.

Иначе идеята е да се направи надежден автомобил . Да разходите се оказа доста повече от очакваното . И аз отидох с нагласата за честна и почтенна сделка . както и дае .. назад времето не можем да върнем .
                  Прикачени файлове

A1+

Коментар

Талона е факт и то без рушвети

A1+

Коментар

Успех, ще станат нещата. Не познавам и двама ви и не мога да взема страна по случая. Но според мен това не е прикрит опит за продажба на "дупнишки" курник, а просто дефекти донякъде нормални за кола на тези години, вероятно не забелязани от продавача. Ама както и да е де. Важното е, че си я регистрирал.

За кинтите не го мисли, лека полека ще се остегне всичко. Така ще ти е по-гот като си го караш после

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                        Редактиране на коментар
                        Аз не обвинявам продавача . Той каквото е скрил , аз съм можел да го видя . Защото сегашния майстор ги вижда нещата , ама той си е професионалист , а аз съм земемер Да се говори след след като сме си стисналои ръцете е безмислено . Опитвам се само да описвам картинката каквато е в действителност .
                        Евентуално някой да си напрви изводите , без да повтаря моите грешки .

Много вероятно продавача да е оставил колата за смяна на маслата, а майстора да не ги е сменил.
                      Имах такъв случай преди години, от тогава сам си ги сменям и не само тях, а и каквото мога друго.
                      Не го защитавам, но все си мисля, че надали човекът ще тръгне да лъже точно тук.
                      ​​​​​​
                      Който търси , намира !

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                        Редактиране на коментар
                        Благодаря !!!
                        А дали можеш да кажеш , дали може да е с 12 клапана и да е 144 коня ?

• kalin09
                        kalin09 коментира
                        Редактиране на коментар
                        На галоперите се слага само 12 клапана 141 коня

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                        Редактиране на коментар
                        Благодаря !
                        Така ми каза и механика, ама аз нали четох във Хюндай форума разни неща ... И понеже в талона пише 107 киловата .

Да речем, че познавам продавача... Не е човек, който "ще те наведе". Старата кола си има проблемите. Не натягай везната в негов ущърб.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                        Редактиране на коментар
                        Аз пък не го познавам. Повярвах му за няколко неща , а се оказаха неверни. Това е моя опит с него . Това си е и моето мнение. Ако забеляза , апелирах няколко пъти да не се започва тази тема . Няма смисъл . Реално , той позволи колата да се провери в сервиз по мой избор. От там насетне топката си е в моето поле . Аз колата съм я взел заради емоционална стойност. Бившия вече собственик , няма роля вече.
                        Тука си споделям кое как и ще търся съвети , ако нещо се наложи .

И за дати докажа, че не тая лоши мисли и чувства към човека , ще му благодаря тук , за това че ми купи годишна винетка и плати по-голямата част от таксите при нотариуса.
                        И моля за последно да не се свързват проблемите по колата с него .
                        Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 17-03-21, 19:23.

• Чавдар (V93)
                        Чавдар (V93) коментира
                        Редактиране на коментар
                        E вземи спри току да подмяташ как си се надявал на почтена сделка!

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                        Редактиране на коментар
                        Слушам !!!

Това ако не бъркам е отдясно в коша отпред.Пусни снимки когато можеш,не мисля че е голям проблем,да не кажа никакъв,само предполагам къде е сцепено... вероятно ще се наложи сваляне на калника,което ще ти даде поглед да го грундираш отдолу където принципно нямаш достъп.Галоперите събират кал и пясък в предните калници в процепа до прага.Там със сигурност е за грундиране...
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                        Редактиране на коментар
                        Да , мисля че бях писал нагоре . Точно в коша отдясно е . Ще се сваля и ще се завари.

• Roninn
                        Roninn коментира
                        Редактиране на коментар
                        Не съм чел цялата тема,предположих по черния маркуч и при мен го има отдясно

• Roninn
                        Roninn коментира
                        Редактиране на коментар
                        Аааа...какъв е проблема колата да си я караш без да кърпиш подкалника.Това е от някакво напрежение,което видимо е отворило колкото трябва и толкова,не виждам причина да продължи ,купето е дългото и може наистина да има смачкани тампони вероятно отзад ...само да кажа пак че на тая кола не и пука за тая цепка....друг е въпросът дали ти си ок с нея!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X