Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Hyundai Galloper 3.0 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

На гарнитурата на главата ли има силикон
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
      Редактиране на коментар
      Още не съм ходил в сервиза . Той е на 30 километра от мен . Комуникираме по телефон. Като отида ще разбера.
      До сега ми е обяснил какво е забелязал , след като е вкарана на канала.

• cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      Аз предполагам, че е на капака на клапаните.

Така , минах през сервиза .Силикона е на капака на клапаните , на лявата глава, която била правена допълнително , след ремонта на главите, защото била протекла. Всички карета на карданите са сухи, за щастие , само едно има за смяна. Теч от предния диференциал. Теч от пробката на картера. Теч от кормилната кутия. Диагностиката дава много грешки , но майстора каза ,че като отстрани всичко по механика ще пусне пак диагностика. Предполага , че чека примигва от ламбда сондата , защото кабела е премачкан .
    За сега имаме проблем с намирането на оригинални части. Ще се чакат с доставка.

За Ронин, ей там насреща е десния калник, на който е цепката . Сори ама телефона ми толкова може .
    Прикачени файлове
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Погледни динамото дали не е избягало леко от стойката.Тая цепка я забрави за сега.

п.п Динамото с два ремъка ли е
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        Редактиране на коментар
        С един ремък е . Ще предам на майстора да го погледне.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        Редактиране на коментар
        Динамото е на мястото си .

Така , получих обаждане от сервиза .
      Двигателя е 12 клапана - хидравлични повдигачи. ( както kalin09 каза ) . Едната резба на капака на клапаните на лявата глава ( този мазания със силикон ) е за правене. Тръбата от въздушния филтър към дросела е пробита. За момент ще се поръчват : гарнитури за капаците на клапаните ,"тапички" за капаците на клапаните , видна помпа, ангренажен комплект, хидравлични повдигачи, всички маркучи по охладителната система, някои маркучи по магистралата на маслото от кутията към радиатора, пружини задни.
      Утре продължава разглабянето и подробното оглеждане за повреди .

Ако някой знае от къде може да се намират качествени резервни части , на добри цени , ще съм благодарен.

Имам питане ..... от информацията която намерих в интернет, този двигател не може да е 144 коня а е 111 . Как мога да го разбера това със сигурност ?

A1+

Коментар

• cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        От 141 почват. Има 135 на газ от завода.

• Juiced
        Juiced коментира
        Редактиране на коментар
        Искаш ли да ти подаря моите пружини от теракана. 400мм са дълги и не са уморени(405мм стандартно) смених ги заради лифта.Пак казвам подарък са.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        Редактиране на коментар
        Благодаря за предложението. Майстора каза , че няма да станат пружините, имали разлика .Благодаря отново !

https://www.auto-data.net/bg/hyundai...per-model-1473

Коментар

Насоки къде да търся части ? Оригинални или афтърмаркет .

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
          Насоки къде да търся части ? Оригинални или афтърмаркет .
          Детранс М /Базис М/.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
            Редактиране на коментар
            Благодаря !

• bullet_pk
            bullet_pk коментира
            Редактиране на коментар
            За бившата Кия пазарувах от Колос-МС и Базис. Колос имат и сервиз за корейски автомобили в София. Имат и магазин в Пловдив. А от Базис съм пазарувал по телефона с доставка. Някои неща са по-евтини при едните, други при - другите

• Чавдар (V93)
            Чавдар (V93) коментира
            Редактиране на коментар
            Някои части съм купувал и от Индкомерс.

Чакаме хидравличните повдигачи . Затваряме двигателя , после оправяме плетеницата от маркучи, след което следва долната част ... тампони , скоростна кутия ... пружини ... до края на другата седмица , живот и здраве може препускаме заедно

A1+

Коментар

Тампони отпред си вземи от индкомерс,последно бяха 14 лв.всичките преди 10 г.Навсякъде другаде бяха по 60-70 лв.
            Днес може и да не е актуална цената ,но провери

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
              Редактиране на коментар
              Майстора каза , че ако искам гаранция , да го оставя ,той да намира частите. Отказа всякакъв вид части идващи от Полша. Във въпросната фирма ходих да искам сертификат за евро стандарта, обаче точно това шаси, направи проблем. Нямаше го в базата , след като се разбра, че автомобила е бил със сгрешен номер на шасито по документите , ходих пак във фирмата и този път излезе нещо , но само частично. Излезе къде е произведен и кога, но не можаха да ми дадат сертификата , защото тази функция нещо не работела , за конкретното возило, съответно и резервните части , се показваха само частично, като фарове, врати и брони, нищо друго не показваше . Странна работа .....
              Да сме живи и здрави !!!

Индкомерс е официалния представител на хюндай за Бг.Тампоните са оригинални и са Ок.Едва ли ще се намерят по читави и на по добра цена.От секторната кутия всички имат омасляване и е нормално,но теч е различно.Карета съм купил 4 броя и ще ги сменям всички на куп тоя път,идните дни.Никакви такива частични работи.

​​​​​​От както я имам тая кола,11-12 г.колкото пъти се появи вибрация и т.н е било от каре на кардана.Та тоя път всички на веднъж.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
              Редактиране на коментар
              Ето какво ми отговориха от Индкомерс

Пружини 237,86лв/брой
              Тампони стабилизираща щанга - 11.56лв/брой
              Предни тампони на заден носач(надлъжен) - 8.65лв/брой
              тампони кутия - 33.04лв и 107,30лв

И всичко е само със заявка срещу капаро и чакане.

• Roninn
              Roninn коментира
              Редактиране на коментар
              Какво значи заден носач,това ония дългите щанги ,дето държат задния мост ли иде реч.Там май бяха 4 броя.
              Тея знаят ли ,колко тампона има предната стаб.щанга.Тая цена ,комплект с болтовете ли е

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
              Редактиране на коментар
              Да за дългите щанги става въпрос, тампоните в предния им край, към купето .
              Не мисля , че ще ползвам услугите им, просто за сверка пратих запитване .
              Автомобила е доста стар и никой не държи части на склад, което оскъпява крайната цена.

Не е излишно пак да сложите малко силикон на гарнитурите на капаците на клапаните, че на тоя мотор имат гадния навик да пропускат, а после е сложно!

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
              Редактиране на коментар
              Човека , който прави колата ми дава гаранции за всичко, което прави . До сега на 2 автомобила не се е дънил.Даже на единия отказа да прави обслужване, защото предрече смъртта му, която настъпи след 2000 километра. На същия му беше правен ремонт на двигателя преди 30 000 , при уж майстор на конкретната марка.
              Имам му вяра. Не е магьосник и не знае всичко, но пък чете и се образова.
              Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 06-04-21, 05:07.

• stankos
              stankos коментира
              Редактиране на коментар
              Колата си е твоя! Просто те уведомих, че това му е болежка на тоя мотор дори и в Паджеро и въпроса е по-скоро не дали, а кога ! Твоя си работа.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
              Редактиране на коментар
              Благодаря !
              Уведомил съм го . Той взема решение как да си свърши работата , след като грантира за крайния резултат.

Тъкмо ми звъннаха . Готово е кончето. Днес ще го прибера . най-накрая .

A1+

Коментар

Много време се е проточил ремонтът (обслужването) ?

Дано всичко е наред вече и да му се радваш пълноценно.
              Който търси , намира !
              Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                Редактиране на коментар
                Ами имаше проблем с доставката на частите . После трябваше да събера пари , че почти половината от цената стана “обслужването “

Някъде, около Русе дали има кой да обработи шасито ?

A1+

Коментар

В Горна Оряховица има много добри момчета занимаващи се точно с това. Ако не ти е далеч...
                Който търси , намира !
                Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                  Редактиране на коментар
                  Давай контакти

• cnc82
                  cnc82 коментира
                  Редактиране на коментар
                  https://www.amvblast.com/

И аз мисля да ходя при тях, но още не съм се наканил...

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X