На гарнитурата на главата ли има силикон
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Hyundai Galloper 3.0 V6
Свий
X
-
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
-
Така , минах през сервиза .Силикона е на капака на клапаните , на лявата глава, която била правена допълнително , след ремонта на главите, защото била протекла. Всички карета на карданите са сухи, за щастие , само едно има за смяна. Теч от предния диференциал. Теч от пробката на картера. Теч от кормилната кутия. Диагностиката дава много грешки , но майстора каза ,че като отстрани всичко по механика ще пусне пак диагностика. Предполага , че чека примигва от ламбда сондата , защото кабела е премачкан .
За сега имаме проблем с намирането на оригинални части. Ще се чакат с доставка.
За Ронин, ей там насреща е десния калник, на който е цепката . Сори ама телефона ми толкова може .
Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
Погледни динамото дали не е избягало леко от стойката.Тая цепка я забрави за сега.
п.п Динамото с два ремъка ли еGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
Така , получих обаждане от сервиза .
Двигателя е 12 клапана - хидравлични повдигачи. ( както kalin09 каза ) . Едната резба на капака на клапаните на лявата глава ( този мазания със силикон ) е за правене. Тръбата от въздушния филтър към дросела е пробита. За момент ще се поръчват : гарнитури за капаците на клапаните ,"тапички" за капаците на клапаните , видна помпа, ангренажен комплект, хидравлични повдигачи, всички маркучи по охладителната система, някои маркучи по магистралата на маслото от кутията към радиатора, пружини задни.
Утре продължава разглабянето и подробното оглеждане за повреди .
Ако някой знае от къде може да се намират качествени резервни части , на добри цени , ще съм благодарен.
Имам питане ..... от информацията която намерих в интернет, този двигател не може да е 144 коня а е 111 . Как мога да го разбера това със сигурност ?Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
A1+
Коментар
-
-
Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнениеНасоки къде да търся части ? Оригинални или афтърмаркет .
Коментар
-
Чакаме хидравличните повдигачи . Затваряме двигателя , после оправяме плетеницата от маркучи, след което следва долната част ... тампони , скоростна кутия ... пружини ... до края на другата седмица , живот и здраве може препускаме заедноКолкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
A1+
Коментар
-
Тампони отпред си вземи от индкомерс,последно бяха 14 лв.всичките преди 10 г.Навсякъде другаде бяха по 60-70 лв.
Днес може и да не е актуална цената ,но провериGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
Майстора каза , че ако искам гаранция , да го оставя ,той да намира частите. Отказа всякакъв вид части идващи от Полша. Във въпросната фирма ходих да искам сертификат за евро стандарта, обаче точно това шаси, направи проблем. Нямаше го в базата , след като се разбра, че автомобила е бил със сгрешен номер на шасито по документите , ходих пак във фирмата и този път излезе нещо , но само частично. Излезе къде е произведен и кога, но не можаха да ми дадат сертификата , защото тази функция нещо не работела , за конкретното возило, съответно и резервните части , се показваха само частично, като фарове, врати и брони, нищо друго не показваше . Странна работа .....
Да сме живи и здрави !!!
-
-
Индкомерс е официалния представител на хюндай за Бг.Тампоните са оригинални и са Ок.Едва ли ще се намерят по читави и на по добра цена.От секторната кутия всички имат омасляване и е нормално,но теч е различно.Карета съм купил 4 броя и ще ги сменям всички на куп тоя път,идните дни.Никакви такива частични работи.
От както я имам тая кола,11-12 г.колкото пъти се появи вибрация и т.н е било от каре на кардана.Та тоя път всички на веднъж.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
Ето какво ми отговориха от Индкомерс
Пружини 237,86лв/брой
Тампони стабилизираща щанга - 11.56лв/брой
Предни тампони на заден носач(надлъжен) - 8.65лв/брой
тампони кутия - 33.04лв и 107,30лв
И всичко е само със заявка срещу капаро и чакане.
-
Да за дългите щанги става въпрос, тампоните в предния им край, към купето .
Не мисля , че ще ползвам услугите им, просто за сверка пратих запитване .
Автомобила е доста стар и никой не държи части на склад, което оскъпява крайната цена.
-
-
Не е излишно пак да сложите малко силикон на гарнитурите на капаците на клапаните, че на тоя мотор имат гадния навик да пропускат, а после е сложно!
Коментар
-
Човека , който прави колата ми дава гаранции за всичко, което прави . До сега на 2 автомобила не се е дънил.Даже на единия отказа да прави обслужване, защото предрече смъртта му, която настъпи след 2000 километра. На същия му беше правен ремонт на двигателя преди 30 000 , при уж майстор на конкретната марка.
Имам му вяра. Не е магьосник и не знае всичко, но пък чете и се образова.Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 06-04-21, 05:07.
-
Благодаря !
Уведомил съм го . Той взема решение как да си свърши работата , след като грантира за крайния резултат.
-
-
Много време се е проточил ремонтът (обслужването) ?
Дано всичко е наред вече и да му се радваш пълноценно.Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
В Горна Оряховица има много добри момчета занимаващи се точно с това. Ако не ти е далеч...Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар