Ако гумите са на 2,5 ще вози като каруца.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Hyundai Galloper 3.0 V6
Свий
X
-
Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнениеТакаааа ...
Вихрогона е дълъгГумите са 31-ци . Бяха много напомпени, направих ги на 2,5 - има положителен ефект....
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеАко гумите са на 2,5 ще вози като каруца.Това да не са нископрофилни пистарки? Джипова гума повече от 2,2 и то за шосе не съм чувал или чел някой да препоръчва. Извън пътя - твърдо под 2,0.
Някой да не ги е напомпал така, за да скрие цъфнал борд, прорез, някаква друга повреда?
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Ок ще ги спихна още .
Да разбирам ли , че автомобила е проектиран да поема неравности с гумите а не с окачването си ?
Гледах на гумата пише максимално 50 psi ., аз ги направих на 30 , което е малко над средата .
Къде трябва да чета за гумите ?Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнениеОк ще ги спихна още .
Да разбирам ли , че автомобила е проектиран да поема неравности с гумите а не с окачването си ?
Гледах на гумата пише максимално 50 psi ., аз ги направих на 30 , което е малко над средата .
Къде трябва да чета за гумите ?
Коментар
-
Човекът няма опит с тези автомобили и една от функциите на форума е взаимопомощ, а не набиване на канчета...
Съвсем отделен въпрос е, че сред гумаджиите е разпространено схващането, че гуми на джип се помпат като на бус. Масово е. Много съм спорил с такива."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеЧовекът няма опит с тези автомобили и една от функциите на форума е взаимопомощ, а не набиване на канчета...
Съвсем отделен въпрос е, че сред гумаджиите е разпространено схващането, че гуми на джип се помпат като на бус. Масово е. Много съм спорил с такива.
Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
Гумаджията като ми слага гумите на Самурая ги беше направил на над 2,5 въпреки, че няколко пъти му казах 1,5. Практиката показа, че на над 1,2 няма смисъл да се помпят, а смачкване се забелязва чак под 0,5.
Лесно се вижда петното оставено от мокра гума върху гладка повърхност - над 1.8 следата не е цялата ширина на протектора. От това страдат освен возията и управляемостта и спирачният път.
При по-ниско налагане има едно "плуване" на джантата в гумата странично, което е неприятно."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Като видиш, че гумаджията има динамометричен ключ, и го ползва, може да му имаш някакво доверие.
Повечето манометри за обща употреба по гумаджийниците не са верни, да не говорим пък за бензиностанциите, за това е задължително да си метнеш поне читав манометър в жабката, а най-добре и едно компресорче.
P.S. Това, дето все още ми е на аватара, се кара с манометър и помпа в раницата, щото едно е да караш 50км асфалт в посока, а после съвсем друго 100 през гори и планини.
... въпреки че имаше и такива дето си помпеха гумите на колкото може и така им беше добре, стига да не им свърши ракията в раницата.Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 22-06-21, 21:24.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнениеОк ще ги спихна още .
Къде трябва да чета за гумите ?
И "моите" гумаджии ми бяха напомпили чисто новите BFG KO2-та до 2.5атм и аз имах терзания... направо физически.
Уж тойотата с активно окачване, комфорт.. а-у...
Свалих ги на 2, с китайски манометър. После май и още ги спадах, ама не помня колко.
Темата ме кара да ги проверя другия път инструментално, че мина година, сигурно.
- 2 likes
Коментар
-
Първоначално публикуван от large Преглед на мнение
За гумите четеш на вратата на колата, ако е останал стикер...
И "моите" гумаджии ми бяха напомпили чисто новите BFG KO2-та до 2.5атм и аз имах терзания... направо физически.
Уж тойотата с активно окачване, комфорт.. а-у...
Свалих ги на 2, с китайски манометър. После май и още ги спадах, ама не помня колко.
Темата ме кара да ги проверя другия път инструментално, че мина година, сигурно.
Пиша по-голям обен за въздух не за друго, ами може от 29" на 15 цола джанта да минеш на 31" на 19 цола(примерно) и макар да си с по-големи гуми те реално да са с по-малко обем за въздух.Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
- 1 like
Коментар
-
Ето какво трябва да е стандартното налягане в твоите гуми за нормална асфалтова употреба, за каквато са направени почти всички техники от магазина:
Hyundai Galloper 3.0 AWD (lwb)
104 kW / 141 PS / 139 hp
Offroad 1998-2001Tire Front
Tire RearFRONT
min-max
loadREAR
min-max
load265/70R 15 110T
265/70R 15 110T1.8-1.8 bar
26-26 psi
180-180 kPa1.8-2.0 bar
26-29 psi
180-200 kPaP235/75R 15 105S
P235/75R 15 105S1.8-1.9 bar
26-28 psi
180-190 kPa1.8-2.1 bar
26-30 psi
180-210 kPaP265/70R 15 110T
P265/70R 15 110T1.8-1.8 bar
26-26 psi
180-180 kPa1.8-2.0 bar
26-29 psi
180-200 kPa
За това ти казвам, че твоето налягане при нашите чудесни пътища е 1.6bar за 31".
Надявам се, че си ме разбрал.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
- 1 like
Коментар
-
Ванка с налягането на гумите трябваше да почнеш...ама карай..
Ще усетиш огромна разлика във возията когато спаднеш налягането до 1.6-1.8 бара , както са те посъветвали и колегите по-нагоре.
Една случка от мен по темата : С приятел тръгваме из балкана - черен път , камънак...
Карам си аз с максималната скорост която позволява терена и гледам на огледалото моя човек постепено изостава , след 15 минути спираме за почивка .
Започна да ми се оплаква , че много бързо карам и останал без бъбреци . Първата работа беше да проверя налягането на гумите му - 2.7 бара бяха напомпани .Изпуснахме ги на 1.5 и тръгнахме....първите му думи по радиото бяха - Ееее....хаааа , тва вози кат на бай Тошо волгата брее.....!
Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
- 2 likes
Коментар
-
Благодаря на всички !!!
Изобщо не съм подозирал че в този тип возила , гумите играят таква роляКолкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнениеБлагодаря на всички !!!
Изобщо не съм подозирал че в този тип возила , гумите играят таква роля
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар