Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Hyundai Galloper 3.0 V6
Свий
X
-
Даже не знам защо го наричате "полупредавка", като си е нормална предавка с предавателно число под единица.
Принципно при бензинов мотор, да се движиш на по-ниска предавка и с повече газ, спрямо по-висока с по-малко газ, няма как и в двата случая да се движиш равномерно на равен терен. Освен ако на по-ниската предавка не си в максимални обороти. Просто, ако в единия режим се движиш равномерно, в другия няма да е така.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
виж какво си написал и ще разбереш, че всичко е наред, много ясно че за да се вдигнат първо трябва да са падналиПървоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнениеНе се вдигат . Обаче ако карам , върна газта , оборотите падат , след това натисна бутона на лоста, на екрана светва лампата за изключен овъдрайв и се вдигат оборотите .
Овърдрайв и локъп не са ли различни термини за едно и също ?________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Сега правих проверка на бензин, абсолютно същото.
на 90-100 километра съм на 4000 борота , което ми се струва множко.
Сега , като се движиш, овърдрайв-не се ли активира и като натисна копчето за изключване трябва да се вдигат оборотите. Според мен не работи тази щуротия , затова и разхода е малко завишен . Така или иначе утре отива в сервиз , дано да няма много изненади .Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
Ванка карай на прав дълъг път със 100 и кажи колко са оборотите.
След това без да променяш натиска на педала на газта - натисни копчето O/D off и кажи има ли промяна на оборотите и накъде.Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Ясно, значи не работи или може би постоянно ти е изключен овърдрайва по някаква причина.Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнениеОборотите са 4000 няма промяна след натискане не бутона
Дано е нещо дребно (лоша връзка и т. н.).Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
добре де, нали по-горе писа че като отнемеш газта и падат оборотите, сега що стоят на 4000 ......... като паднат, тогава изключи OD без да подаваш газ, да видим дали ще се вдигнатПървоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнениеСега правих проверка на бензин, абсолютно същото.
на 90-100 километра съм на 4000 борота , което ми се струва множко.
Сега , като се движиш, овърдрайв-не се ли активира и като натисна копчето за изключване трябва да се вдигат оборотите. Според мен не работи тази щуротия , затова и разхода е малко завишен . Така или иначе утре отива в сервиз , дано да няма много изненади .________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Да , след като отнема газта...падат на 2500 и като натисна бутона скачат на 4000
Проблема е , че ако не натисна бутона, след малко пак скачат на 4000 , тоест се изключва сам ..... какво управлява , освен бутона това нещо ?Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
A1+
Коментар
-
Всичко зависи от пътните съпротивления, желанията на водача(определени с педала за газ), скоростта на движение, и възможностите на мотора.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
"Фелароф"(така го кръстих кончето) е вече в сервиза . Открихме нещо много неприятно , но ще се борим . Относно скоростите , оказа се , че трябва да се регулира едно жило , което е добра новина
Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
A1+
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар