Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Hyundai Galloper 3.0 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение

, отговора му беше , че амовете ми били " газови - двойнодевйстващи" и затова друсал. .
    По голяма глупост отдавна не бях чувал!!! Не мога да си представя нормален автомобил с еднодействащи амове.....еле
    пък и с маслени такива..
    п.с. На този 'майстор' бих му , абе да не споменавам...

Коментар

Тия амортисьори да не са нещо регулируеми ?
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
        Редактиране на коментар
        Това , как мога да го разбера ?

• cnc82
        cnc82 коментира
        Редактиране на коментар
        Не съм виждал Галопер с такава екстра. Тези жипки, които имат такава опция обикновено имат бутон за настройка на различните степени на амовете. При по-старите модели - рядко е в изправност системата.

Теракана ми вози малко по-твърдо от лек автомобил, когато е с налягане на гумите 2,2 бара. Когато съм на 1,8-2 вози по-добре, но харчи малко повече, та аз реших,че не ми друса толкова много...
      Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
      Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Днес, 05:49
        Това , как мога да го разбера ?
        Според мен трябва да питаш първия собственик:

Какви са тия подложки, кога са слагани, не са ли сменяни амортисьорите по този повод (па ако не са, със сигурност им се е променила работата)...

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          Редактиране на коментар
          Подложките са на пружините не на амовете , към настоящия момент са в гаража ми .

Не претендирам за много познания в автомобилостроенето , но до колкото аз разбирам нещата , пружините са това което определя клиренса и "мекотата" на окачването , а амовете само придават плавност на артикулацията.
        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Ми с тия подложки не само повдигаш купето / шасито спрямо пружините, но и напрягаш повече пружините => отнемаш някаква част от еластичността им. Амортисьорите пречат на бързото свиване и изправяне на пружините, хем за да не подскача колата по неравностите, хем да "умъртвяват" ударите ("амортисьор" = "умъртвител" на фр.). Има значение дали са разтегнати с 5 см. допълнително и това им е новата (непредвидена заводски) работна позиция.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          Редактиране на коментар
          Абе подложките не да на джипа , в гаража са . Сменени са старите пружини с нови .
          Сега ходих да лежа отдолу и отпред - ляво опира на тампона , това е проблема . Как да го реша е въпроса .
          Явно трябва да ставам механик .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24C1AB1D-3731-4F55-B1AE-49024DB67A5E.jpeg
Прегледи:197
Размер:207.9 КБ
ID:6750574 Не мога да слагам снимка към коментар , затова, ето: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:B4845372-727A-4438-8F4D-3F98053705CA.jpeg
Прегледи:214
Размер:179.1 КБ
ID:6750573

A1+

Коментар

Значи новите сменени пружини нещо не са наред? По-къси, по-меки ?

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
            Редактиране на коментар
            Пружините са отзад бре човек , отпред е на торсиони .

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Е, какво значение има къде са, щом самият ти твърдиш, че вози твърдо заради пружините ? Защо си сменял прОжини (съгл. форумната техническа терминология) ?

А-а-а-а, значи вече не считаш, че е заради прОжините, а заради опиращ тампон, който е отпред?
          ТогаЗ молисА данеЙ прецакан торсионът нящу.... Изпущѝл е ?

Коментар

Дали може да се намери сервизно ръководство ?

A1+

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              На какъв език те устройва ? На английски сигурно има, вероятно и на руски. "Гуголь му мать"...

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
              Редактиране на коментар
              Английски и руски чета . Опитах тука във форума , ама не работят линковете.

• Щом торсиона е на тампоните, значи трябва да се натегне.
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Той го е натЕгàл според писаното по-нагоре.

• Всъщност, я кажи, с какъв размер и вид гуми си и с какво налягане са ?

... и Галопера къс или дълъг е, че това го пропуснàх ?
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
              Дали може да се намери сервизно ръководство ?
              Пренатегнали сте торсиона и не ти е останал ход, съответно бъмпстопа удря често. Лифта отпред се прави с подложка на горния шарнир. Сега за да не слагаш подложки и да спечелиш малко ход трябва да обърнеш горният шарнир и да го сложиш под горния носач. Нормалното му положене е да се спусне в леглото си отгоре надолу в носача, може да се направи и обратното, отдолу нагоре. Печелиш около един см лифт,но трябва да компенсираш с реглажни пластини отвътрешната страна на горния носач.
              Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
              Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

• Такаааа ...
                Вихрогона е дълъг Гумите са 31-ци . Бяха много напомпени, направих ги на 2,5 - има положителен ефект , но ме притеснява , това че няма ход до тампона . Ходих в сервиз за реглаж на мостове, там на платформата , на хоризонтално , от двете страни има по 1 пръст на долните тампони и 2 пръста на горните тампони . Това нормално ли е ? Доста малко ход ми се струва .
                Първоначално бяха натегнати торсионите почти до край , но се оплаках от твърда возия и майстора ги отпусна , по негови думи с 30 градуса . Предницата клекна малко но нямам проблеми с опиране на гумите.

A1+

Коментар

• Juiced
                  Juiced коментира
                  Редактиране на коментар
                  прочете ли пост №102?
                  Подложи шарнира под носача, презацепете торсионите и ще имаш доволно място до тампона. Само после задължително реглаж, там си имат пластини по размер да подложат.
                  Последно редактирано от Juiced; 23-06-21, 08:33.

• Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                Такаааа ...
                , от двете страни има по 1 пръст на долните тампони и 2 пръста на горните тампони . Това нормално ли е ? Доста малко ход ми се струва .
                .
                Ами, правилно ти се струва!!!

Коментар

• Кой ти каза да ги помпаш така ?!

С 265/70R15 трябва да си с 1.8bar на студено, което значи, че с 31" трябва да си с 1.6bar.
                  Това е за асфалтово каране, а ако ще се разхождаш по горски дупки и камъни, ги спадаш с още половин bar, хем да ти е комфортно на бъбреците, хем да не разпъваш въжета.
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                    Редактиране на коментар
                    Какво значи студено ?

• Джоу (x3mrjoe)
                    Джоу (x3mrjoe) коментира
                    Редактиране на коментар
                    Студено значи, преди да си подкарал колата, щото след това се стоплят спрямо околната температура, независимо каква е тя.
                    Ако жипката стои на слънце, тогава проверката е само сутрин, преди да е напекло гумите.

... то и като поглеждаш кво се случва с охладителната течност, пак е така - проверява се преди да си подкарал колата.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X