Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Много се извинявам на колегата, че му спамя в темата. Сложиха ми газ на моята хонда ЦР-В 147коня, Agis 210 майстора твърдеше че е било доста добро. настна колата си върви много добре, но като оставя на скорост и си махна крака от газта колата прилашква, а на ниска скорост направо не е за разправяне, страх ме е че ще скъса някой тампон някаде. Дюзите са отворени на 2мм, това ли е оптималния размер за този двигател, или проблема е някаде другаде?

Коментар

• От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Първоначално публикуван от FIKI_VIP Преглед на мнение
      Много се извинявам на колегата, че му спамя в темата. Сложиха ми газ на моята хонда ЦР-В 147коня, Agis 210 майстора твърдеше че е било доста добро. настна колата си върви много добре, но като оставя на скорост и си махна крака от газта колата прилашква, а на ниска скорост направо не е за разправяне, страх ме е че ще скъса някой тампон някаде. Дюзите са отворени на 2мм, това ли е оптималния размер за този двигател, или проблема е някаде другаде?
      От малкото ми,но интензивни четения и питания по форуми и майстори(тъй като нерешимия ми проблем датира от почти 3 месеца),ако на бензин нямаш такъв проблем става дума за настройки на ГИ.Подчертавам,че съм доста"бос"още,но тук има компетентни хора и съм убеден,че ще намерят решение за теб.

Коментар

На бензин го няма този проблем. Иначе си върви, обръща на газ без да се усеща, но това лашкане ме убива.

Коментар

как 2 мм за 147 коня мотор бре момко???? тя тряя работи с 2 атмосфери налягане, да си коригира дюзите мастора, без да гледам таблици но ако изпарителя ти бачка на 1,2 атм, както са повечето то дюзите за тея коне трябва да са към 3мм. Макар че тва лашкане при пусната газ не ми се вярва да е от дюзи. Правилно ли съм разбрал че на скорост като пуснеш педала на газта почва да лашка, или лашка като си с ниски обороти и дадеш газ?
          Ако гелдам примерна таблица то с налягане от 950 до 1150мб дщзата трябва да е около 2,6 до 2.8
          Последно редактирано от zero; 24-08-13, 21:59.
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

здравей те сега се прибирам от почивка За това не съм писал толкова време. Фики и аз съм с AGIS но MINI 4 я кажи твоите дюзи като моите ли са от снимката в пост 115? понеже аз бях с такива дюзи в началото и имах проблем с тях не като твоя, но все пак имах проблем, и след смяна с друг тип всичко се оправи.
            Митак ако не се оправи с подмяна на доста части, взимай си парите и иди да ти сложат друга газова. зеро беше споменал, че тая газова нещо не е много ччитава, така, че ако газаджията е навит да ти върне парите взимай и бягай

Коментар

Първоначално публикуван от koko__2002 Преглед на мнение
              здравей те сега се прибирам от почивка За това не съм писал толкова време. Фики и аз съм с AGIS но MINI 4 я кажи твоите дюзи като моите ли са от снимката в пост 115? понеже аз бях с такива дюзи в началото и имах проблем с тях не като твоя, но все пак имах проблем, и след смяна с друг тип всичко се оправи.
              Митак ако не се оправи с подмяна на доста части, взимай си парите и иди да ти сложат друга газова. зеро беше споменал, че тая газова нещо не е много ччитава, така, че ако газаджията е навит да ти върне парите взимай и бягай
              Радвам се,че има и отпочинали(поне от моя ГИ)Аз ще почивам след 6-ти септ.Е ако си оправя талигата дотогава де.В понеделник майстора иска да минем 100км заедно-ок-навих се.Ама това само ще даде някаква представа за разхода.Няма да оправи липсата на налягане и т.н.Явно има проблем газовата-майстора уж сам предложи да сменя всичко,барабар с маркучите,ама знае ли човек.....А и съм се хванал с него....Ще отида при друг и айде всичкото ходене по мъките НАНОВОС тоя късмет...Нямам идея и какво да слагам-като марка за около 1000лв.Уф,май ще се кара на бензин.

Коментар

Мисля,че не са същите, мойте са APIS,
                При ниски обороти на скорост като си махна крака от газта и я пусна да си въри на обороти го прави това нещо, или пък като си карам отпусна газта също леко предръпва. Първоначално бях с дюзи 2.4 мм, после минахме на 2.6 и 2.7мм, но предърпваше и на високите, затова минахме на по-малките и проблема се оправи, но на ниските пак придръпва.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkows Преглед на мнение
                  Здравейте отново.Бургас-Варна-Бургас и малко във Варна(15км градско),общо 275км без климатик с МНОГО кротко каране(75-80км/ч),на отиване с още двама души,на връщане сам-31литра газ.На тръгване след около 70км изведнъж прехвърли на бензин(газта свърши)уж де.След натискане на копчето за газ пак мина на газ(3 светещи лампички на нивомера).Иначе налягане в маркуча-НИКАКВО след 40 минутен престойМайстора в понеделник иска да я"разходим"заедно.После смяна изпарител,мап,маркучи.Ако и това не помогне-ще ти върна казва парите и я демонтирамДайте съвет за друга марка ГИ и майстор в Бургас.
                  Митко, аз не можах да разбера колко е излялъл разхода до Варна, и обратно? Тези 31л. за 275км ако е си е нормално, все пак проход си минавал с автоматик, че и варна градско. Това че е минала на бензин може да е някаква настройка по налягане която трябва да се пипне. Иначе ако не се видим дотогава препоръчвам ти сервиза на Илия на Лукойла на изхода за София преди баумакс. Там си правих и двете коли, а човека беше сочен за гуру на фобосите в Бургас когато се появиха.
                  Аз ако съм на теб ще напълня до горе, но на Еко в кв. Победа или на някой Петрол, и ще хвана магистралата а на Карнобат ще обърна обратно и после на същата газстанция докато изключи.
                  "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                    Митко, аз не можах да разбера колко е излялъл разхода до Варна, и обратно? Тези 31л. за 275км ако е си е нормално, все пак проход си минавал с автоматик, че и варна градско. Това че е минала на бензин може да е някаква настройка по налягане която трябва да се пипне. Иначе ако не се видим дотогава препоръчвам ти сервиза на Илия на Лукойла на изхода за София преди баумакс. Там си правих и двете коли, а човека беше сочен за гуру на фобосите в Бургас когато се появиха.
                    Аз ако съм на теб ще напълня до горе, но на Еко в кв. Победа или на някой Петрол, и ще хвана магистралата а на Карнобат ще обърна обратно и после на същата газстанция докато изключи.
                    Точно това ще направим в понеделник.Дори 11.5 да приемем за приличен разход извънгр.не мога да приема19-20 литра в градаВ крайна сметка и налягането го няма към рейката и......

Коментар

Тва че е минала на бензин само доказва че някъде доста губи налягане в определен момент за да обърне на бензин. Сменяи всичко на ред и тогава караите да тествате, а тва с доливането на кулонката не е мерилка, Сипи си 10 литра на празна бутилка и тръгваи за карнобат да видиш до къде ще стигнеш Колко км е до там от Бургас?

Фики, не може да пуснеш колата на празен ход и на скорост да очакваш че няма да лашка, лашка яко може да се направ но много внимателно, аз като съм в задръстване го правя пускам я на първа на празен ход и си върви, но я дебна вземе ли да се поклаща щипвам съединителя инак почва пашкане. Интересно е обаче що на бензин не ти го прави. Определено има някъв дерт с дюзите било то размера или цялата реика. На какво налягане ти е изпарителя ?
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                        Тва че е минала на бензин само доказва че някъде доста губи налягане в определен момент за да обърне на бензин. Сменяи всичко на ред и тогава караите да тествате, а тва с доливането на кулонката не е мерилка, Сипи си 10 литра на празна бутилка и тръгваи за карнобат да видиш до къде ще стигнеш Колко км е до там от Бургас?

Фики, не може да пуснеш колата на празен ход и на скорост да очакваш че няма да лашка, лашка яко може да се направ но много внимателно, аз като съм в задръстване го правя пускам я на първа на празен ход и си върви, но я дебна вземе ли да се поклаща щипвам съединителя инак почва пашкане. Интересно е обаче що на бензин не ти го прави. Определено има някъв дерт с дюзите било то размера или цялата реика. На какво налягане ти е изпарителя ?
                        Бс-Карнобат-Бс трябва да са точно 100км.С пълна бутилка съм,а и мастора иска от"тракане"до"тракане"на съчмата.Абе ще му направя и тоя"хаир",барем той после ми оправи колицатаНдаявам се до утре вечер да имам някакъв резултат.Ако ще сменя чаркове,да сменя,ако ще връща пари,да дава.Ама после следващия мастор като почне отначало и докато се усетя тамам-тамам да ми я оправят и аз ще се пенсионирамЕййййй,голямо наказание........

Коментар

Митак не съм видял, че си от Бургас. Защо не си писал на профила си? Цяла седмица бях в Черноморец можеше един ден да прескоча да видим ко става с тая прословута уредба

Коментар

Първоначално публикуван от koko__2002 Преглед на мнение
                            Митак не съм видял, че си от Бургас. Защо не си писал на профила си? Цяла седмица бях в Черноморец можеше един ден да прескоча да видим ко става с тая прословута уредба
                            Е,като ти разправям за мегакаръщина,сега вярваш ли ми вече?Естествено,че след като си се прибрал,ще се разбере къде съм
                            P.S.То остана да дойдеш на почивка и с моите глупости да се занимаваш!!!Съжалявам само,че не можах да почерпя,като си бил наблизоТо не се губи де!

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение

Славчо, що да е относително това със засичането с тракането, аз точно за твоя метод имам съмнения и ще ти кажа защо. Когато ми свършва газта и предприема изпреварване тоест отворя яко дросела и минава на бензин. Да ама след това натискам бутона за газта и яваш яваш минавам още 5 км. Не че има значение грешка в отчитането от 100гр. газ. за тия 5 км.
                              Иначе сега колегата дано не изпадне в още по-голям потрес, тъй като съм убеден, че ще му даде приемлив разход при теста и газаджията само има да кима да се чуди какво да прави още.
                              Крайно време е да се изкаже относно разхода си още някой с автоматик, същия двигател и газов инжекцион, / може и да не е от Бургас и да няма същия цвят кола /за да видим колко е отклонението.
                              "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                                Славчо, що да е относително това със засичането с тракането, аз точно за твоя метод имам съмнения и ще ти кажа защо. Когато ми свършва газта и предприема изпреварване тоест отворя яко дросела и минава на бензин. Да ама след това натискам бутона за газта и яваш яваш минавам още 5 км. Не че има значение грешка в отчитането от 100гр. газ. за тия 5 км.
                                Иначе сега колегата дано не изпадне в още по-голям потрес, тъй като съм убеден, че ще му даде приемлив разход при теста и газаджията само има да кима да се чуди какво да прави още.
                                Крайно време е да се изкаже относно разхода си още някой с автоматик, същия двигател и газов инжекцион, / може и да не е от Бургас и да няма същия цвят кола /за да видим колко е отклонението.
                                Напълно прав излезе градски!87км със постоянна скорост от 85км,на места 90 и съвсем за малко 100км/ч по магистралата ми изгори 7,99литра,което прави 9,1 на сто!!!!!Лаптопа през цялото време показваше"супер стойности"!Въпреки това,след като се прибрахме човека смени изпарител и мап.Сега вече просто няма какво да се направи повече.И още нещо-майстора спомена,че ако пак съм недоволен,ще ми върне парите.Е каквото и да е,човека е супер коректен.Следват нови засечки.Поздрави на всички!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X