Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Здравейте отново,днес майстора ми отвори един кашон и каза:"избирай"Рейки де.Сменихме я,настрои наново ГИ и това е.Ама след като постоя няколко часа колата реших да пробвам онова с маркуча-да ви кажа честно изсъсква си нещо ама......Другото,което е(и му го казах по телефона),като прехвърля на газ аха,аха да угасне.Отговори ми,че това лесно ще го оправи.Сега остана да видим разхода как е,малко допълнителни настройки ако е нужно след 100-150км и съм тук с готов докладПоздрави на всички.

Коментар

• От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Заради тебе газта стана 1,30 голям консуматор си и потреблението нараснало и тея вдигнаха цените аи дано се оправи разсхода с новата реика та да падне малко газта
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
        Заради тебе газта стана 1,30 голям консуматор си и потреблението нараснало и тея вдигнаха цените аи дано се оправи разсхода с новата реика та да падне малко газта
        Май,май,още ще я вдигнат-пак заради мен.Тая сутрин пробвах маркуча-отново НИКАКВА газ или налягане.Полудях направо.Мастора каза,че ТРЯБВА да има налягане и ТРЯБВА да се открие от къде изпуска.Б.Маа му-много яко взе да ми писва от тоя ГИ.Някакви идеи къде да се търси проблема?
        Еййййй,ще взема да го демонтирам всичкото това нещо,то бива,бива мизерии,ама чак толкова.....!

Коментар

Ми къде, като почнеш от изпарителя, през филтъра, там оня смотан датчик с жиците също може да е голям виновник за теча а и за разсхода ти, така наречения мап, тои е една мембранка вътре и другото малко електроника, ако мембранката е спукана от него ще тече газта, отделно че няма да бачка корекно. Хубавото е че мастора ти е харабия и си признава че там трябва да има налягане. така че ще го хванете, тея маркучи там към реика , изпарител , към мап как ти се виждат, смисъл такъв нахлузват ли се сетгнато на щуцерите, да не са някви хлабави та дори и да ги стегнеш с скобата те пак течат. Отделно тоя мап е пласмасов и по щуцерите му обикновено има кофти отливка от пласмасата и пропускат от там, обърни внимание и на това. Може и самия изпарител да изпуска някъде от някои капак, вие сте съпонисвали връзките но изпарителя с капаците му.... Да вземеш една гъба да си напраиш пяна и на запалена кола да съпонисаш всяка връзка от изпарител до реика, и самия изпарител целия дето има капаци винтове и прочие.

Коментар

Ми къде, като почнеш от изпарителя, през филтъра, там оня смотан датчик с жиците също може да е голям виновник за теча а и за разсхода ти, така наречения мап, тои е една мембранка вътре и другото малко електроника, ако мембранката е спукана от него ще тече газта, отделно че няма да бачка корекно. Хубавото е че мастора ти е харабия и си признава че там трябва да има налягане. така че ще го хванете, тея маркучи там към реика , изпарител , към мап как ти се виждат, смисъл такъв нахлузват ли се сетгнато на щуцерите, да не са някви хлабави та дори и да ги стегнеш с скобата те пак течат. Отделно тоя мап е пласмасов и по щуцерите му обикновено има кофти отливка от пласмасата и пропускат от там, обърни внимание и на това. Може и самия изпарител да изпуска някъде от някои капак, вие сте съпонисвали връзките но изпарителя с капаците му.... Да вземеш една гъба да си напраиш пяна и на запалена кола да съпонисаш всяка връзка от изпарител до реика, и самия изпарител целия дето има капаци винтове и прочие.
            Всичко с пяната е направено-майстора още предната седмица обстойно маза всичко с гъбата(на запалена кола).Одеве като говорихме каза:сменяме всичко подред докато стане ясно от къде е.Е чак такъв карък виждал ли си?

Коментар

Виждал съм ще се опраи споко, кои не е минал през 7 те кръга на ада на газта тои не знае кво е

Коментар

Ако приемем теоретично, че когато не е на контакт колата не губи газ от бутилката а само тази вече постъпила в системата/ надявам се поне първия клапан да работи / то преразхода на колегата е горе долу 6 литра на 100 градско, които изминава да кажем със средна скорост 50км. в час за около 2 часа или излиза че на час системата губи от течове 3 литра газ, което е около 50мл. в минута или почти 1 мл. в секунда. Това би ли се усетило със звук и миризма или не?
                "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                  Ако приемем теоретично, че когато не е на контакт колата не губи газ от бутилката а само тази вече постъпила в системата/ надявам се поне първия клапан да работи / то преразхода на колегата е горе долу 6 литра на 100 градско, които изминава да кажем със средна скорост 50км. в час за около 2 часа или излиза че на час системата губи от течове 3 литра газ, което е около 50мл. в минута или почти 1 мл. в секунда. Това би ли се усетило със звук и миризма или не?
                  Интересен въпрос......Само че на мен ми направи впечатление(така мисля поне),че когато оставя колата за повече време,тогава намалява прбега.Давам пример:Сложих 5лв,покарах 11мили,след 15 часа тръгнах и на 12-тата миля газта свърши.Веднага сложих 5лв,изминах 30км извънграда,имаше още газ,паркирах за 10-тина часа,тръгнах и след 100-200метра газта свърши.Преди това на пълна бутилка когато стои по-дълго колата,като че ли така наречения разход се увеличава.Всичко това е преди смяната на рейкатаИма ли възможност да изпуска м/у бутилката и изпарителя,а компа да не може да го хване и как може да се провери за такъв теч?

Коментар

Ми може да ти изпуска от сондата от зад, може да ти е спукана и бутилката, моята така беше пукната но в колата си миришеше на газ, а ти казваш че няма миризми в купето.

Коментар

Ми може да ти изпуска от сондата от зад, може да ти е спукана и бутилката, моята така беше пукната но в колата си миришеше на газ, а ти казваш че няма миризми в купето.
                      Нито аз,нито някой от хората,които съм возил не сме усетили миризма.Абе това,което ми се случва е някакво яко наказание.Ако има спукана мембрана на изпарителя много или малко ще изпуска?Мисълта ми е с пяна хваща ли се? Уффффффф

Коментар

Ами не точно, смисъл такъв тя ако е спукана колата няма да бачка как трябва, дори въобще може да не бачка на газ, ако не е оплътнена към корпуса пък с пяна може да се хване. Бутилката ти има ли капак от горе, върху централната дупка, и на какво лежи от зад в коритото, има ли подложено нещо под нея дето да я оплътнява към тенекията. Принципно така трябва да е изпълнен монтажа, за да може ако изпусне газ папака на бутилката пречи газта да навлезе над бутилката съответно в купето, и тогав атя трябва д аизлезе извън колата през отворите за тръбите. Ако има всички тези неща като мерки за сигурнсот + масичката на колата ти, то в купето трудно ще влезе газ. Я утре като се сетиш вдигни масичката и подуши мирише ли на газ при бутилката. Явно картинката се допълва от още нещо освен изпускането от маркучите към реиката което колегата по горе изчисли че не може да е толкова голямо и е прав, ще да тече и от някъде другаде маи, или знам ли вече какво става с тая Тамона

Коментар

Не знам в/у какво лежи.Колата работи перфектно,освен при прехвърлянето на газ,за което споменах,ама мастора каза че знае от какво е.Капак има-с болтове е хванат.Вдигал съм масичката,душил съм-нищо!Освен всичко може да се окаже,че и обоняние нямам.Като ще се проверява всичко,откъде е най-добре да започнем?

Коментар

То няма много кво да се проверява, абе щом не мирише начи течове няма, да сменя от пред всичко на ред до де се оправи и така, след реиката и изпарителя да менка, мапа също.

Коментар

То няма много кво да се проверява, абе щом не мирише начи течове няма, да сменя от пред всичко на ред до де се оправи и така, след реиката и изпарителя да менка, мапа също.
                              Мдаааа,след поредното посещение при майстора и тотално мазане с пяна,ама НАВСЯКЪДЕ,той реши да"изолира"клапана за налягане над 4 бара или нещо такова.Помоли за засечка при това положение и разбира се за налягането към рейката.След около 40минутен престой за пръв път разбрах как трябва да изсъска,че и доста по-силен звук да издаде след изваждане на маркуча.ДА,АМА НЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!След 3.5 часов престой,дори не изсъска.Сутринта пак ще я пробвам.Май,май не му се сменят много чарковете с нови.Петък вечер ми предстои ходене до Вн-ще видя какво ще покаже като разход.Иначе като почнеш от бутилката и свършиш с рейката всичко щателно беше проверено с пяна и то няколко пъти.На работещ двигател беше проверката,а също така компа закова налягане от 1.36 и не мръдна дори след 10 минутна пауза.При запалването качи на 1.37,но ми казаха,че е от топлината и 1 стотна не е никакъв проблем.Както и да е-явно пак губи налягане(вакум)от някъдеВ чудо съм се видял вече-не знам въобще какво да правя.Освен да помоля да демонтира всичко,да дава някакви пари(ама едва ли ще се съгласи)и да търся друг газджия или още по-добре-БЕНЗИНОСТАНЦИИИИИИИИ!

Коментар

Първоначално публикуван от mitkows Преглед на мнение
                                Мдаааа,след поредното посещение при майстора и тотално мазане с пяна,ама НАВСЯКЪДЕ,той реши да"изолира"клапана за налягане над 4 бара или нещо такова.Помоли за засечка при това положение и разбира се за налягането към рейката.След около 40минутен престой за пръв път разбрах как трябва да изсъска,че и доста по-силен звук да издаде след изваждане на маркуча.ДА,АМА НЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!След 3.5 часов престой,дори не изсъска.Сутринта пак ще я пробвам.Май,май не му се сменят много чарковете с нови.Петък вечер ми предстои ходене до Вн-ще видя какво ще покаже като разход.Иначе като почнеш от бутилката и свършиш с рейката всичко щателно беше проверено с пяна и то няколко пъти.На работещ двигател беше проверката,а също така компа закова налягане от 1.36 и не мръдна дори след 10 минутна пауза.При запалването качи на 1.37,но ми казаха,че е от топлината и 1 стотна не е никакъв проблем.Както и да е-явно пак губи налягане(вакум)от някъдеВ чудо съм се видял вече-не знам въобще какво да правя.Освен да помоля да демонтира всичко,да дава някакви пари(ама едва ли ще се съгласи)и да търся друг газджия или още по-добре-БЕНЗИНОСТАНЦИИИИИИИИ!
                                Здравейте отново.Бургас-Варна-Бургас и малко във Варна(15км градско),общо 275км без климатик с МНОГО кротко каране(75-80км/ч),на отиване с още двама души,на връщане сам-31литра газ.На тръгване след около 70км изведнъж прехвърли на бензин(газта свърши)уж де.След натискане на копчето за газ пак мина на газ(3 светещи лампички на нивомера).Иначе налягане в маркуча-НИКАКВО след 40 минутен престойМайстора в понеделник иска да я"разходим"заедно.После смяна изпарител,мап,маркучи.Ако и това не помогне-ще ти върна казва парите и я демонтирамДайте съвет за друга марка ГИ и майстор в Бургас.
                                Последно редактирано от mitkows; 24-08-13, 15:12.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X