Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Ne sи ти калпавия споко Дюзи, инжектори все тая, е тва с 4 те червени маимунки от горе е раиката, тея червените са електромагнити, вътре в тях има стержени, или просто казано едни малки тръбички в които има бутулца с пружинки над тях. Тея буталца запушават наи просто казано от долу малките маркучлета дето отиват в колектора, а компа на газовата казва коя бубинка кога да отваря буталцето че да се храни мотора с газ И когато буталцата не запушват добре долу газта си тече постоянно, не е толкова много че да ти обърква работата на мотора но е достатъчно за да ти вдигне разсхода. За това нека смени цялата тая карантия щом се е съгласил пък дано ударим кьоравото. И още нещо можеш ли да опиташ да ми снимаш тея тънките 4 маркучлета дето излизат от реиката и влизат долу в колектора на двигателя да ги видя как са монтирани.
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

• От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Казваш че и газаджията е извадил маркуча от рейката. И какво стана когато го вадеше чули се изсъскване? И ако не се е чуло на тоя майстор не му ли направа впечатление?

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
        Ne sи ти калпавия споко Дюзи, инжектори все тая, е тва с 4 те червени маимунки от горе е раиката, тея червените са електромагнити, вътре в тях има стержени, или просто казано едни малки тръбички в които има бутулца с пружинки над тях. Тея буталца запушават наи просто казано от долу малките маркучлета дето отиват в колектора, а компа на газовата казва коя бубинка кога да отваря буталцето че да се храни мотора с газ И когато буталцата не запушват добре долу газта си тече постоянно, не е толкова много че да ти обърква работата на мотора но е достатъчно за да ти вдигне разсхода. За това нека смени цялата тая карантия щом се е съгласил пък дано ударим кьоравото. И още нещо можеш ли да опиташ да ми снимаш тея тънките 4 маркучлета дето излизат от реиката и влизат долу в колектора на двигателя да ги видя как са монтирани.
        Те това както е обяснено,няма човек,който да не го разбере(дори и азЩе направя снимка и надвечер ще я кача.А като махна момчето маркуча нещо поизсъска,ама без да коментира явно и на него не му хареса,та затова почти сам реши да ги сменя.Преди време ги беше калибрирал,макар и заводски,но......Същата марка рейка и инжектори ли да слага или да ИСКАМ нещо по-специално?
        П.С.Пичове,не искам да се повтарям,ама ако държавата ни работеше,както Вие всички се отнасяте с хората тук във форума,USA отдавна щяха да ни дишат праха!

Коментар

Първоначално публикуван от mitkows Преглед на мнение
          Те това както е обяснено,няма човек,който да не го разбере(дори и азЩе направя снимка и надвечер ще я кача.А като махна момчето маркуча нещо поизсъска,ама без да коментира явно и на него не му хареса,та затова почти сам реши да ги сменя.Преди време ги беше калибрирал,макар и заводски,но......Същата марка рейка и инжектори ли да слага или да ИСКАМ нещо по-специално?
          П.С.Пичове,не искам да се повтарям,ама ако държавата ни работеше,както Вие всички се отнасяте с хората тук във форума,USA отдавна щяха да ни дишат праха!
          Ударих джакпота-26 литра=90 мили!!!Снимки по-късно ще опитам да направя(на маркучите де)

Коментар

Че ние ти пишем от USA да не мислиш че сме българчета Реиката ти е Валтек до колкото виждам тва е по малкото зло, дори са си читави за цената си, по добре са от Раил, та искаи нова реика, ако има и по хубва реика нека сложи по хубава но като марка не като модел на валтек или раил.

Коментар

На инжекторите пише Валтек,на цялата джаджа дето ги държи отстрани пише Рейл.Снимките ми са кофти ,дано сваршат някаква работа.И МНОГО се радвам,че сте българчетаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Foto0002.jpg
Прегледи:1
Размер:141.1 КБ
ID:5510464Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Foto0003.jpg
Размер:118.0 КБ
ID:5510465Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Foto0007.jpg
Размер:96.5 КБ
ID:5510466Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Foto0008.jpg
Размер:100.0 КБ
ID:5510467Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Foto0006.jpg
Размер:87.1 КБ
ID:5510468Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Foto0009.jpg
Размер:111.1 КБ
ID:5510469

Коментар

Добре са до колкото се вижда, ходи смени реиката и стискаи палци. И между другото тея реики почти никога не са калибрирани заводски как си трябва, преди да сложат новата да я проверят. Става дума всяко буталце спрямо дупката под него да отваря с едно и също разстояние. Абе наи хубаво няква по истинска реика ако имат да сложат.

Коментар

Добре са до колкото се вижда, ходи смени реиката и стискаи палци. И между другото тея реики почти никога не са калибрирани заводски как си трябва, преди да сложат новата да я проверят. Става дума всяко буталце спрямо дупката под него да отваря с едно и също разстояние. Абе наи хубаво няква по истинска реика ако имат да сложат.
                  Ако под"истинска"разбираш"Кейхин",нямам пари за такаваМакар че от изчетеното разбрах,че тая марка са спрели гаранцията за Бг-поради чудните качества на родните горива.Имаш ли идея с колко(горе-долу)би спаднал разхода с НЕизпускащи дюзи?Верно,че си е гадаене към момента,но искам сда знам какво да очаквам,а и какво да изисквам от газаджиите.М/у др.на двамата ми познати,които преди мен ги водих на същите майстори им бачкат безпроблемно уредбите...Гледах инжекторите им са същите,като моите,само на Шевито са 6 броя(цилиндри).

Коментар

А, Кеихин, че да не си вечерял с господ Чак толкова не е нужно, е тука газаджията срещо доплащане от 50 кинта заменя раила с Баркуда, което си е къде къде по реика, производителя и дава 100 000км гаранция което си е отговорност за качество, верно в БГ не дават толкова, дават 50 , но тва че производителя гарантира толкова и на запад се спаза за мен е достатъчно условие за добра реика. На 2-3 приятели слага такива уредби и аз изрично ги предупреждавах да искат тази реика въпреки че ще им излезе по скъпа но колите са пушка. В ходна форума има доста момчета монтажници на газови и си признаха че са яли дървото на Раил, имало лани няква много смотана партида на 3-4 реики една е фира, за калибрация да не говорим. Иначе какво да ти кажа за разхода, очакваи да стане като на повечето от нас тука и вече да не си първенец в класацията за наи висок разход с ЦРВ. Съвсем нормално е градско да докараш 13-14 аи 15 да е, а извън града 10. Сменяи реиката слагаи 10 кинта и те чакаме на финала

Коментар

А, Кеихин, че да не си вечерял с господ Чак толкова не е нужно, е тука газаджията срещо доплащане от 50 кинта заменя раила с Баркуда, което си е къде къде по реика, производителя и дава 100 000км гаранция което си е отговорност за качество, верно в БГ не дават толкова, дават 50 , но тва че производителя гарантира толкова и на запад се спаза за мен е достатъчно условие за добра реика. На 2-3 приятели слага такива уредби и аз изрично ги предупреждавах да искат тази реика въпреки че ще им излезе по скъпа но колите са пушка. В ходна форума има доста момчета монтажници на газови и си признаха че са яли дървото на Раил, имало лани няква много смотана партида на 3-4 реики една е фира, за калибрация да не говорим. Иначе какво да ти кажа за разхода, очакваи да стане като на повечето от нас тука и вече да не си първенец в класацията за наи висок разход с ЦРВ. Съвсем нормално е градско да докараш 13-14 аи 15 да е, а извън града 10. Сменяи реиката слагаи 10 кинта и те чакаме на финала
                      Дано си прав,че мнооооого време се гърча вече.За изпарителя също имам съмнения-при високи обороти-около 5500,когато се включва кикдауна прехвърля на бензин.Четох из форумите,че и други хора са имали такъв проблем-нещо на изпарителя не достигало....Уф,много ядове с тоя ГИ.

Коментар

Може, ако не може да подържа налягане Но по скоро калпавите ти дюзи при тея обороти седят постоянно отворени, щото не могат да насмогнат на времената, от там всичко със смесообразуването е едно към гиотере Иска си бързи дюзи за целта А, знаиш кво, може мастора така д ати я направил на 5500 да минава на бензин, някои го обясняват с това че видиш ли да пазели двигателя при тея обороти, да си получел повече мощност и незнам си кво още да ти замажат очите, а истината е че реиката не се справя при тея обороти и за да нямат ядове я правят да минава на бензин след определени обороти. Обърни внимание, ако при тебе винаги минава на едни и същи обороти, то тва е така зададено, ако е от недостиг на газ то ще са ту в един ту в друг диапазон.

Коментар

Аз пак да кажа, че вече 30000км. съм с най-простия Рейл, контролиран от най-простата Тамона, с помощта на малко по умния изпарител Стефанели без никакви проблеми и разход 12,5/100 в града и 9/100 извън с 90-100. Въпросната рейка масторът ми я е монтирал на половината таксита в града и вече над 100 000км. нямат оплаквания. В заключение мога да кажа че започвам да подозирам майстора, освен ако наистина рейката не е кенеф.
                          "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Ми ти още от 10 000 км на татъка тряя всеки ден да черпиш в които работи добре тая реика

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                              Аз пак да кажа, че вече 30000км. съм с най-простия Рейл, контролиран от най-простата Тамона, с помощта на малко по умния изпарител Стефанели без никакви проблеми и разход 12,5/100 в града и 9/100 извън с 90-100. Въпросната рейка масторът ми я е монтирал на половината таксита в града и вече над 100 000км. нямат оплаквания. В заключение мога да кажа че започвам да подозирам майстора, освен ако наистина рейката не е кенеф.
                              Това малко или много ме обнадеждава-в понеделник като сменим рейката ще видим какво ще стане.Дано и при мен да има подобен разход,е малко по-висок заради автомата.Освен вече и изпарителя ми(N.I.G.S.)да не ме издъни нещо.....Почвам във всичко да се съмнявам по тоя ГИКаръщина здрава......

Коментар

[QUOTE=mitkows;2264654]Това малко или много ме обнадеждава-в понеделник като сменим рейката ще видим какво ще стане.Дано и при мен да има подобен разход,е малко по-висок заради автомата.Освен вече и изпарителя ми(N.I.G.S.)да не ме издъни нещо.....Почвам във всичко да се съмнявам по тоя ГИКаръщина здрава......[/QU
                                Ха-ха,2 пъти слагам по 5 лв(за да ми изтече по-малко газ)и веднъж ми светват 3 лампички(2/3 резервоар)-свърши след 12мили и 36 часа престой,втория път-30км извънграда и още има,но светнаха 2 лампички-тоя нивомер е тотално НЕТОЧЕН или всичко по тая газова е.......Както и да е-понеделник ще видим.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X