Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

На последните 2 снимки - 90 и 120, все едно гледам моята, точно това показва. На 150 не съм обърнал внимание, какви обороти съм.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

А най-интересното е че дори и с над 500 об. разлика надолу при една и съща скорост с ръчната, автоматикът гори колкото нея.
      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от tihony Преглед на мнение
        Много зависи и откъде зареждаш. На мен на различни места, различно ми пълнят. При условие, че бутилката ми е 30л. и по принцип събира около 26-27л., на последната квартална бензиностанция която заредих, "магьосниците" успяха да ми напълнят 34л. Та ако го сметна по познатия начин, дали няма да ми даде твоите стойности ? Затова ако можеш смени газостанцията, може да излезе от това
        Относно газстанциите-пробвах различни-малка разлика.Интересното е,че на една и съща 16.5градско,11.3-пак градско-абе никакъв шанс да я хвана колко гори.А и с тоя моя километраж......Някъде по други теми видях пост на колегата ZERO,където съветва бутилката да е празна,слагаш 10лв,караш и така било по-реално.Ще пробвам 5 пъти по 5 лв и ще пиша за резултата.Макар че днес и малката ми Хонда даде безумен резултат-13.6градско от по 2-3 км и после пак по толкова и т.н.та си мисля дали навсякъде не са пуснали ЧУДНА газ за потребителяА за оборотите и при мен е като на снимките.Уви не помня на 100мили-156км/ч.с GPS колко ми е показвал оборотомера.

Коментар

По 10 лева пробваи бре, то за 5 до д еизлезеш от бензиностанцията и тряя се връашщш Аз незнам до сега как си мерил но тук метода пълно пълно без да е празно е много лъжлив. За това - празно-10 кинта и до де свърши . И така няколко пъти Моявта тоя път ми изгори повече, пак са ме метнали на некоя бензиностанция, с 70% извън града и климатик и 30 % градско, 11, много беее
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
            По 10 лева пробваи бре, то за 5 до д еизлезеш от бензиностанцията и тряя се връашщш Аз незнам до сега как си мерил но тук метода пълно пълно без да е празно е много лъжлив. За това - празно-10 кинта и до де свърши . И така няколко пъти Моявта тоя път ми изгори повече, пак са ме метнали на некоя бензиностанция, с 70% извън града и климатик и 30 % градско, 11, много беее
            Еееее,някои хора си имат икономични коли,че и малко"безсрамие"към тяхНаистина се радвам,че има такива показатели за црв.Това ме обнадеждява,че и моята макар и автомат може да се подлъже от твоята.Преди много време ти писах за проблем с оборотите на студен старт-от вчера с новите свещи НЯМА проблем.Мисля,че и разхода ще се повлияе.Пък и"икономично"масло-пълна синтетика-абе гледай какво става сегаЩе те послушам-10лв и карам.Така няколко пъти(до безкрай)Ще"докладвам"след няколко-то засечки.

Коментар

Моята знаиш ли кога стана икономична, когато и смених гумите, преди тва под 12 не падаше, лошото е че заедно с гумите смених и дистрибуторна, ама едва ли тя да е оказала такъв ефект щото колата и с старата си бачкаше ок. Ако си с някви АТ гуми с голям граифер, сложи 1-2 литра и за тях. Инак свещите също ще дадат своя паи, щом със старите чак си имал проблеми значи са си били много зле. Аз отдавам икономията на гумите щото с новите инерцията на колата се подобри осезателно, понеже по маршрутите дето карам помнех с старите гуми от къде я пускам по инерция и до къде и с ква скорост стига, а после с новите от същите места имах нужда от повече употреба на спирачки докато си коригирам разстоянията Какви са ти гумите ?

Коментар

Моята знаиш ли кога стана икономична, когато и смених гумите, преди тва под 12 не падаше, лошото е че заедно с гумите смених и дистрибуторна, ама едва ли тя да е оказала такъв ефект щото колата и с старата си бачкаше ок. Ако си с някви АТ гуми с голям граифер, сложи 1-2 литра и за тях. Инак свещите също ще дадат своя паи, щом със старите чак си имал проблеми значи са си били много зле. Аз отдавам икономията на гумите щото с новите инерцията на колата се подобри осезателно, понеже по маршрутите дето карам помнех с старите гуми от къде я пускам по инерция и до къде и с ква скорост стига, а после с новите от същите места имах нужда от повече употреба на спирачки докато си коригирам разстоянията Какви са ти гумите ?
                Mшлен-латитюд-205/70/15.Карам ги заради возията с предписаните(1.8-отпред и 1.7.отзад)от Хонда препоръки.И 1 десета да сложа повече возията се променя.Чудя се да ходя ли за донастройки на ГИ след смяна на свещи,тъй като мисля,че работата на ДВГ се промени?!

Коментар

Ок са гумите значи, не е нужно да ходиш за донастроика заради свещите, тя ГИ ще се коригира сама. Ква марка беше ГИ?

Коментар

Ок са гумите значи, не е нужно да ходиш за донастроика заради свещите, тя ГИ ще се коригира сама. Ква марка беше ГИ?
                    Нова"Тамона",рейка"Валтек"(не знам 3 или 1 ома),а за редуктора ще трябва да погледна,ама ми се върти"Томасето".Днес имах доста работа из града,но да съм минал10-12км.,а от 3 лампички остана 1(на нивомера).Не зная това показател ли е,ама до момента съм изминал 63 мили(около 95км.),а от пълна бутилка имам едва 1/4.....Ще я свърша цялата и почвам по твоята система.Но ако ми изгори 26л.за 120-130км ще изпадна в ужас......

Коментар

• От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Ами ти трябва да си знаеш с колко лампички колко км ти остават, да си и свикнал демек Ако ти изгори 26 сигурен ли си че не тече от неиде?

Коментар

• От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Ами ти трябва да си знаеш с колко лампички колко км ти остават, да си и свикнал демек Ако ти изгори 26 сигурен ли си че не тече от неиде?
                        Скоро я проверяваха газджиите за теч.А и никакъв мирис не съм усетил.Бутилката била 26.5 литра-много странен размер.Веднъж след като беше напълно свършила-т.е.колкото и да прехвърлях на газ,тя си обръщаше на бензин,успях да и вкарам 26.1л.Уф,май беля си взех с тая газ-на бензин като я взех при кротко каране ми даде 7.8(ако правилно съм я засякъл де).Градско не съм измервал-то така и база за сравнение няма де.Ама сега още 100-130лв за засечка на бенз.нямам излишни.Пък и така или иначе на газ ще се кара......Абе като издухам газта почвам с"10-те лева"

Коментар

Най лошото нещо като чуя Тамона и се сещам за един колега от Фиат форума с една Тамона на една ланча либра 1,8 , води неистова битка да я накара да гори нормално, колкото другите либри, човека беше упорит свърза се дори с Латвия с тоя дето я е мислил тая уредба, няма маитап, колегата пуска доста цитати в темата си какво му е отговарял човека и какво му е предлагал да пробва. Мога да кажа че колегата стана толкова добър в настроиките на тази уредба че едва ли има човек в страната които да разбира повече от него от ТАмона. НО, едно голямо НО< така и не свали разсхода. Да не те отчаивам но едно приятелче бачкаша тука при едни момчета дето и те монтират Тамона и ми каза, така: Тая уредба на едни и същи автомобили с едни и същи двигатели, на единия заспива от раз на другия неще и неще и тва си му е, своенравна. Ако искаш ще ти изровя темата на колегата от Фиат форума но е много дълга да прочетеш каква битка води с тая уредба и накравя загуби. Не може д ати е горяла 7-8 бензин при кротко каране и сега да гори троино газ, тва е ъпсурдно, има нещо много гнило тука. Искам да направиш следното, след като си я загасил вечерта, сутринта откачи маркуча от изпарителя към реиката, трябва да изсъсска газ, ако не изсъсква, значи дюзите изпускат газ, и ако тва изпускане е в повече нищо чудно еи така да си ти я гълта неконтролирано мотора и от там високия разсход. В гаранция ли е уредбата? Ти що първо не пусна тема "каква уредба да си сложа", на мен на времето ми я предлагаха тая Тамона, ама аз взех че пуснах тема в руския форум да питм как е що е нали уж руска, само дето не ме линчуваха що съм я споменал.

Коментар

Колега намери си кабел и софт за тая уредба, и я провери в движение как са времената (малки, големи).
                            Така ще добиеш представа как е настройката, да не би да ти е объркана и да лапа яко газ.
                            Засечката с "10-те" лева е много добра. Аз вече сигурно 30 пъти най-малко съм я правил. Зареждам само на шел и до сега винаги с 10 лева минавам приблизително 70 км.

Коментар

Сега погледнах какво се е случило с газовата на колегата, за щастие си е решил проблема, етро цитат от пост "Висок клас газов инжекцион - редуктор Zavoli Zeta,ЕКУ- KME NEVO PRO, Инжектори - OMVL REG FAST .
                              Зареждачка до бензиновата капачка.

Aбсолютно безпроблемна експлоатация на газ с отличен разход." Но както виждаш го е решил с друга марка ГИ
                              A ето я и въпросната тема, на които му е скучно на плажа и е с жена си та не може да се заглежда по мацки че го ръгат в ребрата може да си я попрочете http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...910&highlight=
                              Последно редактирано от zero; 13-08-13, 12:54.

Коментар

Градски, къде монтира/донастройва газовото и къде зареждаш. Дай да уеднаквим поне тия два параметъра и да видим къде е разминаването. Мойта Тамона е абсолютно куче при това с най-тъпия модел рейка на Рейл. Ако останалите компоненти са ти ок няма причини компа да не докарва приличен разход.
                                "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X