Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съвет

Здравейте колеги нов съм във форума имам следния проблем необичайно голям разход на газ -19/100/градско/.С обикновена газова уредба БРЦ съм.
    Моля за съвет,каква може да е причината.
    Предварително Ви благодаря !!!!

От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 клсл-голам разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за с

Дай малко повече инфо. Примерно от кога я имаш (Газовата уредба), преди колко е горяла, филтри кога са сменяни последно особено въздушен защото ако той е силно замърсен разхода скача значително.

Коментар

От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 клсл-голам разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за с

Сменени консумативи преди 2 седмици,колата я имам от 2 месеца но не я бях засичал.Филтъра го смених преди 3 седмици,мембраните сами нови.Информация ,колко е горяла преди нямам.

Коментар

Първоначално публикуван от veso_rizov Преглед на мнение
        Здравейте колеги нов съм във форума имам следния проблем необичайно голям разход на газ -19/100/градско/.С обикновена газова уредба БРЦ съм.
        Моля за съвет,каква може да е причината.
        Предварително Ви благодаря !!!!
        Причините може да са много,като се започне от мръсни филтри,нерегулирани клапани,нерегулирана смес-на обикновенните газови имаш две врътки за оборотите на маркучите за смукателните колектори за богата и по бедна смес,и едно винтче на изпарителя за качество на сместа,Лоши свещи и т.н.Ако всичко това си проверил и е наред,тука из форума или във форума на Хонда леките коли бях чел за регулиране на някакъв температурен датчик на газта.Не го зная къде се намира и какво представлява,но-о-о прочети и за него.Бай "Гугле" е гоуема работа.Друго ,друго-мап,сонди,лап сонди и един съвет отиди на изчистване на грешки с компа да се види от къде е.На бензин пак ли гори много?
        имах и Toyota Rav 4 2006g.
        Mitsubishi Lancer 2008g.
        Honda CR-V 1998г.
        Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Добре ще е да я засечеш на бензин , за да знаеш къде да търсиш проблема

Коментар

Колега погледни си запалителната система( кабели,свещи,дистрибуторна капачка,палец и бобината) особено обърни внимание на кабелите НО не ги проверявай като ги подваждаш, защото ще изгориш бобината

Коментар

Ще я засека и ще пиша тези дни,още веднъж Ви благодаря!!!!

Коментар

Резултатът е разход в града 13/100,вече не иска да превключва на газ.Явно нещо в АГУ-то не и наред

Коментар

Колега как така спря да ти превключва? Нали си с обикновена газова как е настроена да обръща на време или на обороти?

Коментар

Тоя разход в кои град е , ако е в София ОК, но ако е другаде е висок. Колата автоматик или е или ръчна. Загрява ли нормално до средата на скалата и колко бързо я достига. Че ще хвърляме боб се е видяло но за да се почне от някъде трябва всичко по работата на бензин да се изясни, включе кога са сменяни свещи на къв хал е дистр. Капачкаа с палеца, кабелите и прочие. Каза че си сменил филтри, как върви колата на газ мудна ли е или върви достатъчно добре? И още куп неща за които се сетиш
                    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Здравейте и от мен.ЦР-В 1-ва генерация,автоматик,около 120к км.От месец съм на газ-ГИ Тамона(нов).Двигателя работи като часовник,но разхода в градски условия(Бургас)е около 17л.Нормално ли е или да търся газаджия пак?Благодаря.

Коментар

Изчакай да поулегнат мембраните - може би още месец докато стане по-реалистичен разхода. Виж си свещите и въздушния филтър. Иначе този разход на газ е твърде голям, особено за Бургас. На мен 128 коня автоматик в София ми харчи между 14 (бабешката) и 15,5 при повечко юркане. Но първите два месеца след като ми сложиха газовата си хапваше от 16 до 20.
                        What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Ако ламбдата ти е заминала ЕКУ-то трябва да ти дава грешка 1. При мен пак с обикновена газова след закупуването и разхода беше 20л на 100км. След 2 празни бутилки от по 43л газ я занесох на газаджия и се оказа, че клапана след изпарителя и този на него изпускат. След подмяната им която ми струваше 17лв разхода ми е 10.5л извънградско и около 15л градско. Отделно че когато е карана малко и я угасях на искаше да запали защото колектора е пълен с газ и се давеше. Сега всичко е ок.

Коментар

Благодаря и на двамата отзовали се колеги.Относно въздушен филтър-нов е.Свещите регулирани вчера,но едната се оказа различна(топл.число и тн)иначе иридиеви.Купих една оригинална за модела(обикновена)докато намеря подходящи иридиеви(не зная ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли е да са иридий ама...)За извънградско иначе е около 11л разхода.По отношение на"грешка 1"-Къде и как се изписва тази грешка?Чека не свети и въобще никакви сигнализации за проблем не наблюдавам.На старата ми Хонда(Кончерто) светваше чека за ламбдата ако не е наред.А за клапани на газовото-ако някъде нещо изпуска доколкото съм запознат компа на инжекциона не позволява отваряне на бутилката.И мирис не съм усетил.Също и клапани на ДВГ са регулирани,тъй че възможности не останаха много
                            Забравих да спомена че колата я имам отскоро

Коментар

Щом не ти светва чека значи няма "пресни" грешки - може да има стари записани, но те не са важни за момента. Като за извънградско разхода ти е добър, вероятно просто понеже е нова газовата ще трябва да се покара известно време и градския разход ще намалее. Апропо на моята сложих най-обикновените свещи за модела (еднополюсни) и се държи отлично. Колко голяма бутилка успяха да ти натикат в нишата под масата в багажника, или не си с тороидална бутилка?
                              What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X