Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
    Градски, къде монтира/донастройва газовото и къде зареждаш. Дай да уеднаквим поне тия два параметъра и да видим къде е разминаването. Мойта Тамона е абсолютно куче при това с най-тъпия модел рейка на Рейл. Ако останалите компоненти са ти ок няма причини компа да не докарва приличен разход.
    Зпочвам с разхода 7-8 бензин-говорим само за извънградско и 2 засечки-пълно-пълно(да се вижда бензина).След това сложих ГИ.По отношение на газстанциите-отначало зареждах на евтината на околовръстното в Бс-отказах се заради разхода.Пробвал съм"Лукойл",а последните няколко пъти на"Топливо"-в"Славейков"-много я хвалиха разни хора-казахстанска била.От всички зарядки 2 пъти само даде 10-11 смесено и то като е било на едни и същи колонки,но на различни бензиностанции.Имам предвид,че зареждах няколко пъти на околовръстното-веднъж даде около 10.5 смесен разход.Прехвърлих се на Топливо-веднъж даде 11.2 пак смесен.Всички други дават 16-17-подчертавам на еднакви колонки.Това ме навежда на мисълта,че"малкия разход" е един вид грешка.ГИ е поставян в"Славейков"зад ХТИ-то.И двамата газаджии,особено по-младия са много отзивчиви,обръщат достатъчно внимание,отговарят на въпроси и т.н.Преди мен заведох двама приятели Хюндай Акцент и Шевролет не знам какъв си(3400кубика)-хората са доволни.Май само аз съм каръка

Коментар

• От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

[QUOTE=zero;2262395]Най лошото нещо като чуя Тамона и се сещам за един колега от Фиат форума с една Тамона на една ланча либра 1,8 , води неистова битка да я накара да гори нормално, колкото другите либри, човека беше упорит свърза се дори с Латвия с тоя дето я е мислил тая уредба, няма маитап, колегата пуска доста цитати в темата си какво му е отговарял човека и какво му е предлагал да пробва. Мога да кажа че колегата стана толкова добър в настроиките на тази уредба че едва ли има човек в страната които да разбира повече от него от ТАмона. НО, едно голямо НО< така и не свали разсхода. Да не те отчаивам но едно приятелче бачкаша тука при едни момчета дето и те монтират Тамона и ми каза, така: Тая уредба на едни и същи автомобили с едни и същи двигатели, на единия заспива от раз на другия неще и неще и тва си му е, своенравна. Ако искаш ще ти изровя темата на колегата от Фиат форума но е много дълга да прочетеш каква битка води с тая уредба и накравя загуби. Не може д ати е горяла 7-8 бензин при кротко каране и сега да гори троино газ, тва е ъпсурдно, има нещо много гнило тука. Искам да направиш следното, след като си я загасил вечерта, сутринта откачи маркуча от изпарителя към реиката, трябва да изсъсска газ, ако не изсъсква, значи дюзите изпускат газ, и ако тва изпускане е в повече нищо чудно еи така да си ти я гълта неконтролирано мотора и от там високия разсход. В гаранция ли е уредбата? Ти що първо не пусна тема "каква уредба да си сложа", на мен на времето ми я предлагаха тая Тамона, ама аз взех че пуснах тема в руския форум да питм как е що е нали уж руска, само дето не ме линчуваха що съм я споменал.[/QU
      Откачих маркуча-нищо не изсъска.Не знам и дали трябва,защото клапана би трябвали да е затворен.Друго което прави впечатление е,че по средата на маркуча изпарител-рейка има някакви разклонения и жички(не знам за какво служат).Моля по-точно да ми обясниш какво трябва да се случи и защо при ваденето на този маркуч.Искам да подчертая,че е проверяван с пяна,а също така и никаква миризма на газ не се констатира.Благодаря.

Коментар

Между клапана и дюзите трябва да ти остава газ под налягане след като угасиш колата, тя трябва да ти изсъска като откачиш маркуча. Щом не изсъсква някъде имаш пробив и налягането заедно с газта си заминава.

Коментар

Първоначално публикуван от koko__2002 Преглед на мнение
          Между клапана и дюзите трябва да ти остава газ под налягане след като угасиш колата, тя трябва да ти изсъска като откачиш маркуча. Щом не изсъсква някъде имаш пробив и налягането заедно с газта си заминава.
          A такааааааа.Ама НИКАКЪВ мирис нямаДа не съм откачил грешния маркуч-говорим от Изпарител КЪМ Инжекторите(рейката),нали така?Ако е за там след 13 часа стоене нищо не изсъска.Сега я спрях-ще проверя наново.М/у др.ако изпуска от някъде няма ли да има проблем с работата на ДВГ,защото работи като часовник?!

Коментар

Първоначално публикуван от mitkows Преглед на мнение
            A такааааааа.Ама НИКАКЪВ мирис нямаДа не съм откачил грешния маркуч-говорим от Изпарител КЪМ Инжекторите(рейката),нали така?Ако е за там след 13 часа стоене нищо не изсъска.Сега я спрях-ще проверя наново.М/у др.ако изпуска от някъде няма ли да има проблем с работата на ДВГ,защото работи като часовник?!
            Мдааа,за кола спряна преди 30 мин.имаше съвсем леко изсъскване.Запалих я,прехвърли на газ,угасих я и още докато развивам скобата имаше по-силно съскане,но пак доста слабо(СПОРЕД МЕН).Къде да търся проблема или да я карам на газаджията?

Коментар

Значи имаш проблем , наи вероятно с дюзите, мириз не усещаш щото то там газта е малко като я угасиш тя изтича постепенно в колектора, но когато колата работи и поддържа налягане в реика то дюзите които не уплътняват изпускат газта в колекторите, тва нещо и да се гледа на компа не може да се установи, само ще обърка допълнително настроиките щото, компа ще гони стоиности но изтичащата газ в колектора ще го бърка. Оня си гласи едно тя си праи друго и така. Варианта за изпускането на газ може да е и от самия мап, онова дет викаш с жиците черното на същия маркуч, но тогава ще мирише. Ся остава да измъкнеш маркуча пак, преди реиката и да надуеш с уста ако пак усещаш издишване.... макар ч ети не може да дигнеш една атмосфера налягане но ако са зле дюзите ще усетиш как изпускат. Моята и 2-3 дни да седа откача ли тоя маркуч си изсъсква доста сериозно, праи Пуфф. А не ссссс да си напраиш сметка
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
              Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Да се включаи аз, и мойта ламя дигна разхода - 11 извън града. В добавка, бутилката почна да събира по малко, почвам да си мисля че е набрала въздух. Зеро каква дистрибуторна взе че не попадам на темата. тука ми предлагат някаква японска за 35 лв в Евро07 и друга I.M.P или нещоподобно за 17 лв
                -------Honda CR-V 128к.с.--------
                "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                  Значи имаш проблем , наи вероятно с дюзите, мириз не усещаш щото то там газта е малко като я угасиш тя изтича постепенно в колектора, но когато колата работи и поддържа налягане в реика то дюзите които не уплътняват изпускат газта в колекторите, тва нещо и да се гледа на компа не може да се установи, само ще обърка допълнително настроиките щото, компа ще гони стоиности но изтичащата газ в колектора ще го бърка. Оня си гласи едно тя си праи друго и така. Варианта за изпускането на газ може да е и от самия мап, онова дет викаш с жиците черното на същия маркуч, но тогава ще мирише. Ся остава да измъкнеш маркуча пак, преди реиката и да надуеш с уста ако пак усещаш издишване.... макар ч ети не може да дигнеш една атмосфера налягане но ако са зле дюзите ще усетиш как изпускат. Моята и 2-3 дни да седа откача ли тоя маркуч си изсъсква доста сериозно, праи Пуфф. А не ссссс да си напраиш сметка
                  Яснооо,ама не съвсем.....Или аз нещо не разбирам или.......Ето кое не ми е ясно:откачам маркуча ПРЕДИ рейката.Ако го надуя посоката ще е към изпарителя.Въпросните дюзи не са ли на колекторите-т.е.СЛЕД рейката от която вече тръгват 4 по-тънки маркучета???По какъв начин НАЙ-ТОЧНО може да се разбере дали изпускат дюзите и всъщност ако ида при газаджията какво да му кажа?

Коментар

Първоначално публикуван от mitkows Преглед на мнение
                    Яснооо,ама не съвсем.....Или аз нещо не разбирам или.......Ето кое не ми е ясно:откачам маркуча ПРЕДИ рейката.Ако го надуя посоката ще е към изпарителя.Въпросните дюзи не са ли на колекторите-т.е.СЛЕД рейката от която вече тръгват 4 по-тънки маркучета???По какъв начин НАЙ-ТОЧНО може да се разбере дали изпускат дюзите и всъщност ако ида при газаджията какво да му кажа?
                    П.С.Сега пак слязох и пробвах-нищо не съска,но като се върнах прочетох отново какво си писал първия път за маркуча и май аз го откачам от друго място.От изпарителя ли да вадя или от рейката?Пробвах да надуя,ама май компресора ми е"калпав"Ако се напъна още малко,друга дюза може да изтърве

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM4839.jpg
Прегледи:1
Размер:131.7 КБ
ID:5510347

Колега виж как изглежда моята рейка и къде са дюзите. Твоята така ли изглежда? Както казва зеро и 2-3 дена да седи като тръгна да откачам някой маркуч (или един от четирите тънки които отиват към дюзите или дебелия който отива до рейката) винаги изсъсква доста сериозно.

Коментар

Максимус, точно такава капакча от еврото взех уж японска за 30 и някои лев, в една синио бяла кутиика не помня марката.
                        Мите скии ся, налягането остава между изпарителя и реиката, тва дето ти е снимал Коко, къде по тва трасе ще откачиш маркуча е все тая, въпроса е да ти е лесно да надуваш, ама не надуваи силно, щото няма д аусетиш ако изпуска, надуваи лекичко така да видиш губи ли се надуването, щото ако изпускат по малко и ти надуваш силно, няма да можеш да го усети. Пробваи да надуваш с различно усилие и да уловиш момента когато ще усетиш че явно изпуска. Друг вариант ако не ти изпуска реиката е изпарителя да е преебан, абе общо взето ще тряя се разправяш с газаджиите колкото и да са свестни да си оправят колата. Отиваш и му казваш, реиката не държи налягане, след 2 часа престои в маркуча няма никои, а много добре знаете че трябва да има Такъв разсход както и да я караш тая кола не може да се случи щом няма течове.
                        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                        Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от koko__2002 Преглед на мнение
                          [ATTACH=CONFIG]617499[/ATTACH]

Колега виж как изглежда моята рейка и къде са дюзите. Твоята така ли изглежда? Както казва зеро и 2-3 дена да седи като тръгна да откачам някой маркуч (или един от четирите тънки които отиват към дюзите или дебелия който отива до рейката) винаги изсъсква доста сериозно.
                          При мен е по-различно-ще направя снимки и ще ги кача.Започвам да се срамувам от техническата си компетентностДа си бях сложил обикновена газова,да си таковам късмета....Вече много се изнервих,ще взема да демонтирам всичко и на бензин-скъпо,ама по-малко ще се кара и това е.Пфууу,отиваш,даваш си парите и най-накрая......Добре че има хора като вас във форума.Благодаря Ви

Коментар

Мите не се ядосвай (и забрави тази идея с обикновената уредба) ами захапи газаджиите да си оправят инсталацията. Аз в момента не съм с тия дюзи. В началото бях с тях уж по нов модел и по бързи, обаче ми правеше една мизерия. Сутрин като обърне на газ и почва едно забиване едно играене на обороти за 1-2 мин и после всичко се оправя. Отидох и им казах, че не е добре и да правят да струват да го оправят. Първо сменихме компа, пак същата работа. После им викам давайте да сменяме дюзите и ако пак има проблем ще сменим изпарителя, ще сменяме викам неща докато се оправи . Оказа се от дюзите след като ги сменихме направо стана друга кола. Така, че отивай и им казвай да почват да сменят докато се оправят нещата. Да почнат първо от дюзите да ти ги сменят с друг модел. Моите сега са Magic Jet.

Коментар

Одеве бях при газаджията и му обясних какво съм научил от вас.Той каза,че още предните пъти е замервал налягането с компа и не е открил нищо.Днес пак маза със сапунената вода-пак няма проблем,но без никакви възражения се съгласи да смени инжекторите,но в понеделник.Въпроса е дюзите ли изпускат според вас или инжекторите или е едно и също(аз съвсем се убоначих вече)?Ако са различни неща,както мисля аз,какво ще спечелим ако сменим инжекторите?Направих 2 снимки,моля погледнете и кажете да търся ли още някакъв проблем или да чакам понеделник?Маркуча и газаджията го извади от рейката-това ЧЕРВЕНОТОНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Foto0001.jpg
Размер:167.9 КБ
ID:5510385Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Foto0002.jpg
Размер:138.5 КБ
ID:5510386Още нещо-изпарителя се оказа някакъв си"NIGS"-снимал съм го.Абе....каръшка работа.

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                                Максимус, точно такава капакча от еврото взех уж японска за 30 и някои лев, в една синио бяла кутиика не помня марката.
                                Мите скии ся, налягането остава между изпарителя и реиката, тва дето ти е снимал Коко, къде по тва трасе ще откачиш маркуча е все тая, въпроса е да ти е лесно да надуваш, ама не надуваи силно, щото няма д аусетиш ако изпуска, надуваи лекичко така да видиш губи ли се надуването, щото ако изпускат по малко и ти надуваш силно, няма да можеш да го усети. Пробваи да надуваш с различно усилие и да уловиш момента когато ще усетиш че явно изпуска. Друг вариант ако не ти изпуска реиката е изпарителя да е преебан, абе общо взето ще тряя се разправяш с газаджиите колкото и да са свестни да си оправят колата. Отиваш и му казваш, реиката не държи налягане, след 2 часа престои в маркуча няма никои, а много добре знаете че трябва да има Такъв разсход както и да я караш тая кола не може да се случи щом няма течове.
                                Забравих да спомена,че надувах ама нищо не усетихМай аз съм калпавия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X