Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Аз днеска надумках на последното ОМВ към Бургаз, скорост по ГПС 100-105-110км в час с пълна кола багаж и 2 ма възрасно с две деца, ми глътна към 11 на 100, може и малко повече. Хич не ги обичам тея ОМВ-та ма само такива има да ге.
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

• От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

С една дума...,се потвърждава закономерността..,че до 100км/h.., нашите(квадратни) ХОНДИ.,харчат около 10л./100..., и за всеки 10км отгоре..,разхода се покачва с по 1л....! Тази закономерност я изпитах и аз..,като ходих миналия месец до морето.. На отиване..,понеже не бързах..,разхода беше около 10/100, но.. на връщане със скорост 120-130 с климатик ,Хондето си похапна около 12-13л./100 , "магистрални".. Газта беше изцяло Лукойлска! И.. понеже от както пуснаха играта с "буквите",градския разход ми се увеличи драстично(14-15/100) ,смятам да сменя бензиностанцията..!
      SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

И аз да си кажа разхода,около 11 в мента постоянно с 4 човека но и празна пак така .Преди да тръгна напът я намалих с 12 процента и сега на 5 скорост с 80 ми предърпва.А като гледам тук снимки по време на движение , моита с 3000 оборота е на 100.Също 128 коня ръчна,откъде идва тази разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
          Аз днеска надумках на последното ОМВ към Бургаз, скорост по ГПС 100-105-110км в час с пълна кола багаж и 2 ма възрасно с две деца, ми глътна към 11 на 100, може и малко повече. Хич не ги обичам тея ОМВ-та ма само такива има да ге.
          Ами какво да ти кажа-наближил си Бс,прихванал си от мен по-голям разход и това еАз лично смятам,че 11-тица си е супер.В крайна сметка не правиш моето"лабораторно"каране от оня ден.Аз май ще хвърлям шапка на 11/100Ама ще видим следващите зареждания!М/у др.няма ли някой с автоматик да сподели как е при него?!

Коментар

Аз мога да споделя , (ЦРВ2, 2002г.)че под 15.5/100 градско не падам и то когато е по хладно и по - късно преминава на газ. Сега лятото е около 16 и малко отгоре. Извънградско 12.5/100.
            ГИ е Романо и прехвалено, че ще харчи колкото на бензин(12.5 в града и 10 извън) но уви . Филтри сменях, NGK свещи, ходих 10 пъти да се настройва и нищо.От Прогаз ми казаха да регулира клапаните и това направих и сега предстои да я засека. Като изключим, че след реглажа се останови, че циментацията на изпускателния вал ми е заминала. Но на бензин разхода е по книга, а и мотора си бачка идеално, така че едва ли ще е от клапани и вал.
            Ще взема пример от теб mitkows и ще поразходя майстора с лаптопа на колене Лошото е че газовата си стана на година и малко и едва ли ще ми върне пари
            Единия път даже ми уголеми отвора на дилзите но и това не промени нищо.
            Така че не си единствен в този филм

Коментар

Първоначално публикуван от mitkows Преглед на мнение
              ... М/у др.няма ли някой с автоматик да сподели как е при него?!
              Аз съм с АСК, но газовото ми е обикновено и разхода започва от 10,5 минава през 11 до към 12/100 извънградско. В града 14-15 ги правя без проблем
              HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
              Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Първоначално публикуван от tihony Преглед на мнение
                Аз съм с АСК, но газовото ми е обикновено и разхода започва от 10,5 минава през 11 до към 12/100 извънградско. В града 14-15 ги правя без проблем
                Е,че то с обикновена си гори по-малко!!!За къв....го слагах тоя инжекцион?!Е,че колата си върви по-вече от много добре е вярно,ама разхода....Но като гледам и при вас колеги с автоматици май,май това ще е като литри.При"лабораторното"каране ми даде 9.1,ама при 85-90км/ч и всъщност трябва невероятно съобразяване с колата,а аз мисля,че ТЯ трябва да ми служи.Значи ще се плаща повечеМоя газаджия каза че разхода на газ ще е с 10% над бензина,така че ако по каталог е 12.5 бензин май 14-15 газ в градски условия ще е нормално(не че ми харесва ама...)Остава да се радвам,че нямам проблеми с ускорение,придърпване,обороти и т.н.А знаете ли наистина по каталог какъв разход имат колите ви?Моята е JDM 1 gen.М/у др.по отношение на свещите по-назад в темата писах,че сложих NGK-Iridium.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkows Преглед на мнение
                  ...А знаете ли наистина по каталог какъв разход имат колите ви?Моята е JDM 1 gen.М/у др.по отношение на свещите по-назад в темата писах,че сложих NGK-Iridium.
                  По каталог това са цифрите:
                  Расход топлива в городе 12.6 л/100 км
                  Расход топлива на шоссе 8.6 л/100 км
                  П.С. Моите свещи също са NGK, само че обикновени(стандартни,еднополюсни) , даже и "Френски" С твоите трябва да е по-добре!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:NGKZündkerzenbild.jpg
Прегледи:1
Размер:74.8 КБ
ID:5515504

Коментар

Митак днес разбрах че разхода ти е перфектен дори си икономичен , при тея мушеници у вашия регион нормално е да гориш 15. Еиии тва ОМВ са е бати мушениците, на двете ОМВ на входа на Бургаз цакат яко, особено на тва на излизане от Бургас. Колонката показваше 12 атм а бутилката се напълни и дори не изтрака както преди, ами се напълни все едно нямам поплавък спря бавно бавно да пълни, явно не е било повече от 5атм, викам си ок може нещо поплавака да е запецнал и да са вкарали повече газ таман ще мина повече километри и може да стигна до първия лукоил преди пловдив. Да ама курци, бутилка която ми събира към 22 литра едва минах 175 км без климатик, със скорост към 100-105 в час. Само за сравнение от Пловдив към Бургаз с газ от Газпром минах 195км със скорост 110 на места и 120. Та така, вече от ОМВ и вода нема си сипя за пореден път си го доказвам кви боклуци са, по големи от шел, и кафето им 1,90 все едно си на пъпа на софия

Коментар

Zero аз отдавна съм се зарекал на OMV да не зареждам, че там ми дава невероятен разход. Сумати време зареждах по 10 лв на Шел и минавах 70 км. Веднъж реших пак да пробвам на ОМВ и минах едвам 50км

Коментар

В тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=93424 пост №10 съм сканирал оригиналната документация за разхода малко се разминава с посочените от колегата стойности, не фатално разбира се. За автоматик 8,4 извън и 12,7 в града, освен ако не е валидно само за 147 коньовата. А за колегите дето осребрили на ОМВ, добре че пуснаха участъка и вече не се налага на петолъчката да се дозарежда, че там въпросната на бензиностанция от същата верига какво дране е. Аз залеждам вече само на тези дето в името си съдържат Петрол, без значение дали е Българин или Ром.
                        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                          ... Аз залеждам вече само на тези дето в името си съдържат Петрол, без значение дали е Българин или Ром.
                          И в нашия край това е правилната посока !

Коментар

Днес най-накрая майстора успя да опави това предърпване. Оказа се че е от кабелите на свещите, сега си върви добре, но ме изненада с друг проблем, спукан радиатор...

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                              Митак днес разбрах че разхода ти е перфектен дори си икономичен , при тея мушеници у вашия регион нормално е да гориш 15. Еиии тва ОМВ са е бати мушениците, на двете ОМВ на входа на Бургаз цакат яко, особено на тва на излизане от Бургас. Колонката показваше 12 атм а бутилката се напълни и дори не изтрака както преди, ами се напълни все едно нямам поплавък спря бавно бавно да пълни, явно не е било повече от 5атм, викам си ок може нещо поплавака да е запецнал и да са вкарали повече газ таман ще мина повече километри и може да стигна до първия лукоил преди пловдив. Да ама курци, бутилка която ми събира към 22 литра едва минах 175 км без климатик, със скорост към 100-105 в час. Само за сравнение от Пловдив към Бургаз с газ от Газпром минах 195км със скорост 110 на места и 120. Та така, вече от ОМВ и вода нема си сипя за пореден път си го доказвам кви боклуци са, по големи от шел, и кафето им 1,90 все едно си на пъпа на софия
                              Е то какво ще излезе:от една страна хубаво-разхода ми е добър,от друга страна лошо-зареждам в Бсхаха!То затова и след зареждане в Ст.Загора ми даде 4 литра надолу с по-натоварена кола и климатик,както и на връщане от Варна!!!Ейййй,тоя"Най-Добър Град за Живеене"май,май ще ми разгони фамилийката по отношение на газтаА Иридийки сложих заради добрата цена-18лв парчето,че и японски от САЩ.Аааа,Zero,ако помниш темата с маслото от преди месец-два-карам си пълната синтетика(около 1800км)засега не го бута,ама ще видим нататъкА кафенцето ти-1.5 литра газ за една"топла чаша"Карай,"кефа цена няма"!!!Другата седмица тръгвам към Пампорово,а след това ще пообиколя(от 6-ти съм в отпуск),та ще има по ясни"газови резултати"
                              Хубаво е,че и колегата си е оправил прекъсването,ама за радиатора кофти
                              P.S.Съдейки по данните,дадени от колегите за каталожен бензинов разход,добавяйки поне 10% нагоре за газта,като че ли нещата си идват на мястото,особено и с бургаШките гЪзстанцииИскам още веднъж да благодаря на всички,които помагахте с каквото можахте.Безаварийни километри от мен!

Коментар

А на бензин как върви......., бях забравил, гати зверо, натоварен с багаж до тавана, двама големи и двама малки човека си вдина 160 кат отче наш ма повече не посмях. Попродухах и малко дюзите за 20 км докато стигната първата газ станция.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X