Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Колегата явно говори за ето това:
    http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=70519

Коментар

От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Първоначално публикуван от koko__2002 Преглед на мнение
      Колегата явно говори за ето това:
      http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=70519
      Да колега,именно за това говоря.

Коментар

Колегата по-долу е показал къде да се видят такива снимки.Аз направих само 3 и ще се опитам да ги кача-лошото е,че сефте ще го правя(качването)-дано стане.Само пак да обясня,че при засечка с GPS(от телефона ми)показание на въпросния километраж 60=91км,70=107км,80=122км,100=156км!Ето и снимки...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Foto0006.jpg
Прегледи:1
Размер:156.9 КБ
ID:5502176Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Foto0007.jpg
Прегледи:2
Размер:121.2 КБ
ID:5502177Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Foto0008.jpg
Размер:104.7 КБ
ID:5502178

Коментар

Опитвам да отговоря на всеки,затова моля да ме извините ако нещо се дублираДжантите са с 4 болта.Интересното е,че резервната е лята джанта,а останалите 4 са железниА за"сбърканото"е ясно,че е така,ама не ми е ясно какво точно ще излезе.Ако километража е в км,защо по GPS излиза приблизително в мили-т.е.60=91(което е близо но не точно до милята,ако я смятаме по 1.6)Ако е в мили,защо пише m/h,а не mph?Реално по-вече от 105-107((показание по тоя километраж)не може да вдигне,а това е около 170 км/ч.По-важно всъщност ми е дали показанието за скорост съответства на показанието за изминато разстояние и колко точно е това.

Коментар

Вземаш ГПС караш и засичаш, хем скороста хем километрите да не се окаже че някои си е правил свободни съчинения и от там ти идва "големия разсход" Засечи я за 10 км каква разлика в метри ще даде, да се не окажат километри само
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
            Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Колега това табло мяза на таблото от руското ръководство.
              Инъче ето как изглежда таблото в мили:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:8443975b.jpg
Размер:26.7 КБ
ID:5502198

А ето как изглежда в км:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:8813125b.jpg
Размер:24.8 КБ
ID:5502199

Коментар

Значи,
                колата си е JDM-ка отсекъде. Попаднал си на най-законната JDM-ка в Англия
                При регистриране в ЮК държат километража да отчита в мили. Има три начина - просто заличаване на "к"-то, залепване на нов циферблат с двойна скала, и подмяна на датчика за скорост на ск.кутия. Първите два са, така да се каже "мижи да те лажем", т.е. само визуално, а в действителност си работят в километри. При третия вече всичко е законно - JDM километража си показва в мили. Лесно е за изпълнение, защото нямаме жило.

В тоя ред на мисли, провери си джантите и гумите. Това CR-V идва само и единствено с алуминиеви джанти 15", и гуми 205/70/15. Моделът на джантите е един, виж моите на снимката. Някой е изкривил джанта, и са сложили ламаринени със същото междуболтово разстояние - 4х114.3. Стават от друга, стара Хонда, или друга стара японка. Ако размерът на джантите, гумите, или и двете е различен оттова, което казах, ще имаш отклонения в километража, и от там в разхода. Провери и централния отвор на джантите. Ако не са от Хонда, може отвора да е по-голям, и е желателно да си сложиш втулки.
                Последно редактирано от krasi-mir; 16-07-13, 09:49.
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                  Значи,
                  колата си е JDM-ка отсекъде. Попаднал си на най-законната JDM-ка в Англия
                  При регистриране в ЮК държат километража да отчита в мили. Има три начина - просто заличаване на "к"-то, залепване на нов циферблат с двойна скала, и подмяна на датчика за скорост на ск.кутия. Първите два са, така да се каже "мижи да те лажем", т.е. само визуално, а в действителност си работят в километри. При третия вече всичко е законно - JDM километража си показва в мили. Лесно е за изпълнение, защото нямаме жило.

В тоя ред на мисли, провери си джантите и гумите. Това CR-V идва само и единствено с алуминиеви джанти 15", и гуми 205/70/15. Моделът на джантите е един, виж моите на снимката. Някой е изкривил джанта, и са сложили ламаринени със същото междуболтово разстояние - 4х114.3. Стават от друга, стара Хонда, или друга стара японка. Ако размерът на джантите, гумите, или и двете е различен от това, което казах, ще имаш отклонения в километража, и от там в разхода. Провери и централния отвор на джантите. Ако не са от Хонда, може отвора да е по-голям, и е желателно да си сложиш втулки.
                  Гумите съм ги купил скоро-размера е точния.За джантите не знам къде и какво да гледам.Сваляни са няколко пъти и мисля че отворите са си добре или поне гумаджиите щяха да забележат нещо.От това,което си ми писал не рaзбирам хубаво или лошо е за менДругото,което не ми се изясни е защо пише 180 на километража(такава скорост ....И защо отдолу е"m/h".Последно-след като няма жило възможна ли е коректна настройка на скоростомера?В крайна сметка колко биха излезли 4 алуминиеви ЧИТАВИ джанти?Благодаря на всички Ви!
                  P.S.Дне се свързах с някакво представителство на Хонда в Сф-бяха доста любезни и обещаха да помогнат за навигацията(ако могат де)

Коментар

Преди да продължим ... мисля, че "малко" се отклонихме от заглавието на темата, и идеята на явтора й.
                    Затова ще сипозволя от твое име да помоля командването, ако е възможно, да премести всички твои мнения, и нашите коментари по тях в нова тема. Например "Хонда CR-V JDM - проблеми с разхода на гориво, и показанията на километража.".

И сега ...

не, не е добре за теб, защото в момента километража отчита само в мили, а ти си в БГ, явно. Даже, като се замисля, не съм сигурен, в какво точно ти отчита сега?! С тия отклонения, дето описваш, явно настройките не са направени, както трябва.
                    На циферблата пише 180, защото това е оригиналния JDM километраж, и означава 180 км[ч. Някъде бях чел, че колите в Япония са ограничени да не вдигат повече от 180 км/ч. По-точно 190, обърни внимание, че имаш още едно деление след 180, т.е. 190 км/ч. Този които е пригодил твоя километраж да отчита в мили, явно не си е довършил работата или можеби не е възможно да се направи километраж, показващ в километр, да показва перфектно в мили. Затова все още имаш някакви минимални отклонения в показанията.

Не знам, ... най-добрият вариант за теб можеби е да си намериш в някоя морга датчик за скоростта от CR-V JDM, или пък датчик + таблото с уредите от европейско CR-V автоматик. Консултирай се с някой специалист по автоелектроника.
                    Въпросът е, че ние нямаме ABS, и трябва да внимаваш какво купуваш, защото има вероятност европейското CR-V да е с ABS , и датчика за скоростта да е на колелото.

Коментар

Това е японка изкуствено преправена в Англия,да показва в мили."К" ти е майсторски заличено с уж това нитче,"пъпка" както искаш го наричай което е само камуфлаж и за нищо не служи.Болтчетата на километража са ти отгоре по средата,а това е само за да заличи „К”.Под него е буквата "К" за км/ч.Така се прави читаво да изглежда.След това са настроили приблизително и датчика за скоростта.Вземи едно обикновенно табло втора употреба за твоята кола-има по моргите и в нета.Вслушай се в съвета на Краси за АБС-са.Отзад на таблото буксите са едно към едно с твоето табло.Нямаш проблеми.Единствения ти проблем сега е като на моята позната "...ЖЕНА тя повече от 60-70 не вдига,а кото и купиха от Щатите кола и вика,и аз се карам с полицая,че повече от 60 не съм вдигнала,а през цялото време се чудих всички защо карат толкова бавно".Купи си един ДЖПС за 80-100 лв. и си гледай него-всички имат опция за голям километраж и изминати километри,ако не ти се сменя таблото.Аз от както и сложих моя почти не гледам в километража на колата,а само ДЖПС-са.Успех.!
                      имах и Toyota Rav 4 2006g.
                      Mitsubishi Lancer 2008g.
                      Honda CR-V 1998г.
                      Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Преди да продължим ... мисля, че "малко" се отклонихме от заглавието на темата, и идеята на явтора й.
                        Затова ще сипозволя от твое име да помоля командването, ако е възможно, да премести всички твои мнения, и нашите коментари по тях в нова тема. Например "Хонда CR-V JDM - проблеми с разхода на гориво, и показанията на километража.".

И сега ...

не, не е добре за теб, защото в момента километража отчита само в мили, а ти си в БГ, явно. Даже, като се замисля, не съм сигурен, в какво точно ти отчита сега?! С тия отклонения, дето описваш, явно настройките не са направени, както трябва.
                        На циферблата пише 180, защото това е оригиналния JDM километраж, и означава 180 км[ч. Някъде бях чел, че колите в Япония са ограничени да не вдигат повече от 180 км/ч. По-точно 190, обърни внимание, че имаш още едно деление след 180, т.е. 190 км/ч. Този които е пригодил твоя километраж да отчита в мили, явно не си е довършил работата или можеби не е възможно да се направи километраж, показващ в километр, да показва перфектно в мили. Затова все още имаш някакви минимални отклонения в показанията.

Не знам, ... най-добрият вариант за теб можеби е да си намериш в някоя морга датчик за скоростта от CR-V JDM, или пък датчик + таблото с уредите от европейско CR-V автоматик. Консултирай се с някой специалист по автоелектроника.
                        Въпросът е, че ние нямаме ABS, и трябва да внимаваш какво купуваш, защото има вероятност европейското CR-V да е с ABS , и датчика за скоростта да е на колелото.
                        Абсолютно подкрепям мнението ти относно темата и моля да бъда извинен за случилото се. А за ABS-имам,как така да нямаме?!

Коментар

... Има три начина - просто заличаване на "к"-то, залепване на нов циферблат с двойна скала, и подмяна на датчика за скорост на ск.кутия.
                          Както казва Красимир, а и според мен този е метода, който са приложили при колегата, щом му показва в мили, а не е сменян циферблата
                          HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                          Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Първоначално публикуван от mitkows Преглед на мнение
                            ... А за ABS-имам,как така да нямаме?!
                            Имаш,
                            предполагаш, че имаш,
                            или са ти модифицирали и спирачките

Това ми е второто JDM CR-V, виждал съм и други, и се бяха без ABS.

Kато казах второто се сетих нещо! Това е първото:

Я ми виж номера

Коментар

Имаш,
                              предполагаш, че имаш,
                              или са ти модифицирали и спирачките

Това ми е второто JDM CR-V, виждал съм и други, и се бяха без ABS.

Kато казах второто се сетих нещо! Това е първото:

Я ми виж номера
                              Това с номера е мн интересно?!А за ABS-ДА сигурен съм по 2 причини.Още като я взех ми казаха,че трябва да се смени датчик на ABS(малко рисковано начинание по отношение на парите-инфото беше,че е над 350лв,а аз намерих от автоморга за 60лв,а и като се свали колелото той се вижда)и втората е,че имам контролна лампа на таблото.Така че тук съмнения няма

Коментар

...Това ми е второто JDM CR-V, виждал съм и други, и се бяха без ABS.
                                Още един в отбора без ABS
                                HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                                Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X