Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 клсл-голам разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за с

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
    Ааа, аз не те ангажирам с мнение, за мен лично така стоят нещата, аз не бих сложил 5/30 и да ми го подаряват, както и не бих сложил в К20 10/40 или 30 пак да ми го подаряват. Обикновено търся златната среда и за сега на моята съм я намерил в 10/40, ако гори гори към 700-800гр на 10 000 км и наи зависи от скороста с която карам по магистралата Нормално ми се налага да долея към 300-400 грама за 10х.км.
    Това е доста приличноКакво ти е мнението за Valvoline Durablend?На другата кола доста добре и понася.ЗА 10/40 говорим.
    П.С.Пак се връщам на разхода.Много странно-един път ми дава 14л.,след това на празна бутилка сложих 5 литра и ми даде 10.2.Бургас-Ст.Загора и обратно-50лева-средно 12л.извънградско.То и друго има-километража ми е в мили.Пробвах да засека с GPS-60 мили=91км/ч.,100 мили=156 км/ч.Дава странни разлики при различна скорост.Абе явно разхода не е мн добър.В събота пак ще я пробвам и ако трябва-майстор.По форума пишат хората за разход 10 извън и 12 в града.При мен си е доста май??!!?Прочетох твой пост по отношение оборотите на колата,но за това ще ти пиша в дугата тема-да не ми се скарат

Коментар

От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 клсл-голам разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за с

Нормално е да ти дава разлики в километража, около 5% е. Моята примерно на 70 като съм я заковал по ГПС е към 66-67, на 120 е към 115, и така колкото по бързо толкова по голяма разлика, на 200 сигурно ще е 185 За маслото Валволин нищо не мога да кажа чак такъв ескперт не съм. Разсхода 10 може да постигнеш само ако караш с 90-100 извън града без клима, инак не, в града 1 можеш само ако си Пловдив, не хващаш задръствания караш по булеварди и си позволяваш 5 та Инак ако кесиш по светофари и едва пъплиш нема как да стане. Ако си автоматик хептен скача разсхода, освен ако не я кротнеш по магистралата с 120 и 2600об
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

[QUOTE=zero;2238994]Нормално е да ти дава разлики в километража, около 5% е. Моята примерно на 70 като съм я заковал по ГПС е към 66-67, на 120 е към 115, и така колкото по бързо толкова по голяма разлика, на 200 сигурно ще е 185 За маслото Валволин нищо не мога да кажа чак такъв ескперт не съм. Разсхода 10 може да постигнеш само ако караш с 90-100 извън града без клима, инак не, в града 1 можеш само ако си Пловдив, не хващаш задръствания караш по булеварди и си позволяваш 5 та Инак ако кесиш по светофари и едва пъплиш нема как да стане. Ако си автоматик хептен скача разсхода, освен ако не я кротнеш по магистралата с 120 и 2600об
        Ясноооо.Бях писал,че в друга тема ще те запитам,ама дкато я намеря.....Студен старт-или изгасва ако не чукнеш педала малко или сега в жегите само мнооооого падат оборотитеи след секунда -две се оправя.Почистих мрежичката на моторчето-никакъв резултат.Подчертавам само при първо палене го прави.Някакъв съвет?

Коментар

Знам ли, правилно си постъпил първом тва се прави, друго.... от кога последно не си сипвал бензин (важно е, макар че моята не е капризна но фиата ми беше много капризен, бензин на 2 месеца правеше такива номера)? трето даи два пъти на контакт преди да завъртиш да палиш, да може помпата да напраи два цикъла на подкачване на бензин. Как са кабели свещи капакчка и палец?? Почисти и дросела, може и без да го сваляш, достатъчно голям е като махнеш големия маркуч да го забришеш от всякъде Баси изречението

Коментар

Слави, ако кесиш по светофарите, на разхода не му пука, дали си автомат, или ръчка.
            Говоря за моя автомат.
            Не знам на твоята ръчка, колко са оборотите на място, но на моя автомат, като спра на светофара оборотите са си около 700. Няма значение, дали съм на скорост, или на неутрална.

За градско - ако си карам, като за годините ми, оборотомерът се движи между 2100-2400, докато ускорявам, и стигна до 4-та. Друго, в града, като върна газта, оборотите падат до 1000-1100.

Извън града, знаеш, 100-120 км/ч, 2500-3000 об/мин.
            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
            Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Е то ако кесиш на сфетофар е ясно, въпроса е че стила на каране с ръчка и автомат е по различен в града и от там се вдига и разсхода на автоматиците. И моята седи на 700-750 на място.

Коментар

Знам ли, правилно си постъпил първом тва се прави, друго.... от кога последно не си сипвал бензин (важно е, макар че моята не е капризна но фиата ми беше много капризен, бензин на 2 месеца правеше такива номера)? трето даи два пъти на контакт преди да завъртиш да палиш, да може помпата да напраи два цикъла на подкачване на бензин. Как са кабели свещи капакчка и палец?? Почисти и дросела, може и без да го сваляш, достатъчно голям е като махнеш големия маркуч да го забришеш от всякъде Баси изречението
                Само дросела не съм пипал,всичко друго уж е наредБензина ми е пресен.Когато я взех я напълних догоре-студения старт си беше пак така.Не че е болка за умиране,ама съм свикнал всичко да е както си трябва.....

Коментар

Хм, знам ли, освен моторчето да се ебава въпреки че е чистено нещо да задържа да не може да коригира корекно, ама щом си и хванал цаката бодваи гаста и така

Коментар

Хм, знам ли, освен моторчето да се ебава въпреки че е чистено нещо да задържа да не може да коригира корекно, ама щом си и хванал цаката бодваи гаста и така
                    Не знам има ли значение,но вчера я понатиснах с 107-108 мили на бензин и днес като че ли нямаше толкова очеизваден проблем със студения старт(студен ама навън 32 градусаВръщам малко темата за километража-след като в скоростомера дава отклонения(5 или друг%)то как да разбера ТОЧНО колко километра изминавам.Веднъж излиза,че 1 миля ми е 1.56км,др път 1.34,3-ти път-1.45.В общи линии аз реално не знам какво разстояние изминавам с определено количество гориво.Вчера с газ от ЕВТИНА газаджийница Бургас-Стара Загора около 65-70 мили/ч.,изключая карането на бензин излезе,че съм изгорил почти 23 литра.Днес с пълна кола+климатик постоянно се върнах за по-малко от 19литра-едно и също разстояние????!!!!!!Километража показа 237мили(а по колко да ги смятам?)Газта беше лукойлска.Уф,пак четох за разход 10 извън и 12 градско.Аз извън не мога го сваля до 12.Почвам да си мисля че колицата нещо......А пък върви много добре
                    И още нещо-не успях да намеря такава тема,та ще попитам тук:Хондата ми JDM.Има вграден GPS на Хонда.Има ли някой идея как се подкарва това чудо?Ужаса е,че дори часовника му не мога да сверя(на GPS дисплея),не намирам достъп до такава функция,камо ли навигацията да заработи.Диск ли,друг софтуеар ли......?Ще съм благодарен на всякакво инфо

Коментар

От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Колата ти внос от Англия ли е ? Питам защото ако е JDM, километража трябва да е в км/ч и да отчита в км. (нещо такова)

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17.jpg
Прегледи:1
Размер:22.3 КБ
ID:5501966
                      HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                      Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Тихони, щом казва, че километража показва 237 МИЛИ (което според Гугл Мапс е почти точното разстояние Б-с - Ст.З. и обратно) според мен колата е по-скоро проста англичанка, отколкото JDM-ка.

Както и да е.

Изобщо нямам представа, как точно се установява разход на газ.
                        На бензин обаче мисля, че имам

A именно - пълниш резервоара до капачката (буквално), отиваш някъде, връщаш се обратно по същия път, и пак пълниш резервоара до капачката ... от същата колонка. Нормално е разхода в едната посока да е различен от разхода на връщане. Изпитал съм го лично - пълен резервоар, в крайната точка налях 35 паунда. Върнах се обратно, по същия път, със същото натоварване и скорост, и налях 25 паунда.

п.п. Според конвертора за разстояние на телефона ми, 1миля е 1.6093 км.

Коментар

Първоначално публикуван от tihony Преглед на мнение
                          Колата ти внос от Англия ли е ? Питам защото ако е JDM, километража трябва да е в км/ч и да отчита в км. (нещо такова)

[ATTACH=CONFIG]606788[/ATTACH]
                          Да,внос от Англия,но преди 2004 е била в Япония.Километража като цифри е същия като този,но отдолу пише m/h,което е абсурдно.Има нещо сбъркано в цялата работа.Освен да са ми изтрили"к"-то.Както и да е-при засечка с GPS се оказа,че скоростта е в мили,но както съм писал по-назад дава странни разлики.Иначе вътре е с дисплея за навигация и разни други благинки,та затова мисля че е JDM.Нали все пак от Япония е Внесена 2004 в Англия

Коментар

Даа,
                            обикновено заличават "к"-то, и става "m/h", но си личи. Скоростта и изминатите км. са си километри, нали се сещаш, кога CR-V-то ще дигне 180 мили/час. На английските коли пише "mph", а не "m/h". Определено имаш нещо "сбъркано".

Дай, моля те, някоя снимка на тая кола - на километража, отвън, вътре ... абе се едно я снимаш за продаване Като моята на аватара ли е, с колко болта са джантите?!
                            Последно редактирано от krasi-mir; 15-07-13, 15:45.

Коментар

Краси ми взе думите от устата, таман и аз се наредих за снимки кви са тея ГПС-и ква е тая електроника у тая допотопна кола я даи да видим

Коментар

Понеже Слави ме "затапи", няма да редактирам, а ще пиша пак

За навигацията,
                                все още не съм попадал на такава, но съм склонен да вярвам, че съществува. Преди няколко месеца се сдобих за без пари с японска мултимедия с навигация. Беше свалена от JDM-ка, но не Хонда. Две отделни части, а не дабъл дин, едното беше от тия с изскачащия екран, а другото навигацията. Мнооооого стара японска техника. Понеже липсваха кабели, и нашия "жичкаджия", след оглед заяви, че е мисията невъзможна да се пподкара това чудо в Англия, всичко замина в коша.

Дай снимка и на навигацията.
                                Виж, каква марка, модел е, и питай Гугл. Чичо Гошо обикновено знае всичко

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X