Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 клсл-голам разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за с

Твърдят че е 26.5л-не бях чувал за такава бутилкаДобре се побра под масичката и мога да ползвам целия багажник,което ми е мн.важно(2 деца,колички,багажи...)Силно се надявам да падне разхода.Има ли някакво специално изискване за масло двг след като е на газ колата,ти с какво караш?

Коментар

От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 клсл-голам разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за с

Ами аз си карам с 10W40, но не е с нищо по-специално.
      What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
        Ами аз си карам с 10W40, но не е с нищо по-специално.
        По документи мисля че е 5w30.Чудя се да пробвам ли или директно 10w40???!!!

Коментар

Ами аз вече минах към 6 хиляди с 10W40 без никакви проблеми, на двигател разработен преди почти 20 години не мисля, че ще има някакви специални изисквания към маслото... Може на следващото "раздаване" да пробвам 5W30 но не ми се вярва да има смисъл.
          What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

С две думи: Ако температурата на въздуха пада до около -30* - 5w30,а ако пада до около -20* (каквато е долу-горе при нас) 10w30(10w40, което е по разпространено). CR-V RD1 с 5w30 карат предимно руснаците и в северна Япония, тъй като знаете какъв им е климата

Колега слагай му 10w40 и си карай колата, това е моя съвет.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:@90.jpg
Прегледи:1
Размер:55.0 КБ
ID:5497401

Toва е от руското ръководство за CR-V RD1.
            HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
            Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Благодаря на всички за отговорите.Скоро попаднах на нещо доста интересно(почти да не повярва човек)-масло чиято смяна е след 50000км???!!!За "Политрон"става дума.Някой с впечатления или надеждна информация?

Коментар

Аиииии моля ти се, аи недеи и тука, че аман вече......... с тоя мегатрон-политрон. Ако искаш ще ти дам телефон на човека за София и отстъпка щи уредя направо при него, ама научната фантастика е у друг форум за обсъждане. Саде тука не беше писано за него.
                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                  Аиииии моля ти се, аи недеи и тука, че аман вече......... с тоя мегатрон-политрон. Ако искаш ще ти дам телефон на човека за София и отстъпка щи уредя направо при него, ама научната фантастика е у друг форум за обсъждане. Саде тука не беше писано за него.
                  АЗ като не знам-питам.Верно звучи"фантастично",ама при това развитие на технологиите знае ли човек?!Доколкото разбирам не си фен на въпросните масла.Благодаря все пак за отзива.

Коментар

Не съм, въпреки че сме много добри приятели с момчето дето ги продава за София. Въпреки уникалните му способности да убеждава, личните му тестове и наблюдения над продукта, и многото препоръки и примери аз не вярвам в магичеката му сила, по скоро вярвам в психологическия ефект над потребителя . За мен няколко неща са показателни, саита на политрон е меко казано смешен, в ебеи няма ни един продукт ?????? знаете че там има от пиле мялко, тва вълшебно мазило го има в Бг и още някоя балканска страна, за другите било секретно или нещо такова не го били признавали щото щели да фалират компании и индустрии ако ти се чете за него ето, после сам реши дали да го ползваш или не. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E8%F2%F0%EE%ED
                    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E8%F2%F0%EE%ED
                    Ето и черешката на тортата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=59152&postdays=0&postorder=asc&highlight=%EF%EE%EB%E8%F2%F0%EE%ED&start=540

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN3294.jpg
Прегледи:2
Размер:220.7 КБ
ID:5498579
                    А така изглежда моя мотора с кастрол магнатек масло което моя приятел въобще не харесва и казва че на тестовете му било много зле Само дето аз мисля че така проведения тест с нищо не е показателен

Коментар

Не съм, въпреки че сме много добри приятели с момчето дето ги продава за София. Въпреки уникалните му способности да убеждава, личните му тестове и наблюдения над продукта, и многото препоръки и примери аз не вярвам в магичеката му сила, по скоро вярвам в психологическия ефект над потребителя . За мен няколко неща са показателни, саита на политрон е меко казано смешен, в ебеи няма ни един продукт ?????? знаете че там има от пиле мялко, тва вълшебно мазило го има в Бг и още някоя балканска страна, за другите било секретно или нещо такова не го били признавали щото щели да фалират компании и индустрии ако ти се чете за него ето, после сам реши дали да го ползваш или не. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E8%F2%F0%EE%ED
                      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E8%F2%F0%EE%ED
                      Ето и черешката на тортата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=59152&postdays=0&postorder=asc&highlight=%EF%EE%EB%E8%F2%F0%EE%ED&start=540

[ATTACH=CONFIG]603097[/ATTACH]
                      А така изглежда моя мотора с кастрол магнатек масло което моя приятел въобще не харесва и казва че на тестовете му било много зле Само дето аз мисля че така проведения тест с нищо не е показателен
                      Мдааа,тестовете....луда работаА снимката на твоя двигател е разкош.Аз обаче все си мисля за 5w30.Иска ми се да видя какво ще стане с него на моята колица.

Коментар

Ми щом ти е мерак какво ще стане ли, ще го гори повечеко, пък и не само това, за зимата ще му е супер на мотора ти да пали в студа, но при загрял такъв не съм много сигурен как ще се отразява на масления клин, двигателя ти не е първа младост не е изчисляван за такова масло , луфтовете му с апо големи и може да понарушиш добрата защита от мазането. Ако питаш мен щом ти е мерак по добре сложи 5/40, така хем зимъска ще му е по лесно и студените стартове ще са по защитени хем загрелия двигател ще има масло с достатъчна плътност за да не допуска триене на метал в метал. Маслен клин

Коментар

Ми щом ти е мерак какво ще стане ли, ще го гори повечеко, пък и не само това, за зимата ще му е супер на мотора ти да пали в студа, но при загрял такъв не съм много сигурен как ще се отразява на масления клин, двигателя ти не е първа младост не е изчисляван за такова масло , луфтовете му с апо големи и може да понарушиш добрата защита от мазането. Ако питаш мен щом ти е мерак по добре сложи 5/40, така хем зимъска ще му е по лесно и студените стартове ще са по защитени хем загрелия двигател ще има масло с достатъчна плътност за да не допуска триене на метал в метал. Маслен клин
                          В какъв смисъл"не е изчисляван"за такова масло(5w30)?Нали именно в мануала е даден такъв вискозитет?!По-нагоре друг колега ясно изрази мнение,че това масло е подходящо за северна Япония,както и за Русия-звучи доста логично.При нашия климат същия колега е категоричен за 10w40.Всъщност не вярвам ако се сложи"по дебело"масло да имам някакъв проблем.А и вече имам опита със смяна на масло в скоростна кутия в Бг-започна да включва доста по-твърдо,леки почуквания се чуват......та мисълта ми е,че пак става дума за късмет какво качество масло ще си купи човек.Уф,защо в тая държава всичко е тооолкова трудно....

Коментар

Така си е, но тва е за северните страни и виж за кви температури става дума от -30, когато един мотор седне да се замисля още в проект (говорим за стоков, масов мотор за вграждане) се изчислява като за нормален климат, при които се смятат температури от -10 до + 35/40 градуса с тях се съобразява и маслото което се препоръчва, и от там на сетне за студен и още по топъл климат производителя препоръчва остналите масла. Виж следващото поколение мотори на ЦРВ К20 при него категорично е посочено за нормален климат масло 5/30, а за студен климат 0/30 щото е далеч по прецизен от към хлабини мотор. Нашия "москвичов" мотор и с М10Д да го караш нищо му няма, няма хидравлични повдигачи, няма дявол, едни лагери по валовете, не особено плътна буталоцилиндрова група и тва е. Още повече говорим за стар мотор на незнаино какви километри, и ти искаш да му сипеш 5/30, сипи му но ако ти се разтака като шевна машина и ти изгори 1 кило за 1000 км тогава ще те питам как се долива по 40 лева на литър масло .

Коментар

Така си е, но тва е за северните страни и виж за кви температури става дума от -30, когато един мотор седне да се замисля още в проект (говорим за стоков, масов мотор за вграждане) се изчислява като за нормален климат, при които се смятат температури от -10 до + 35/40 градуса с тях се съобразява и маслото което се препоръчва, и от там на сетне за студен и още по топъл климат производителя препоръчва остналите масла. Виж следващото поколение мотори на ЦРВ К20 при него категорично е посочено за нормален климат масло 5/30, а за студен климат 0/30 щото е далеч по прецизен от към хлабини мотор. Нашия "москвичов" мотор и с М10Д да го караш нищо му няма, няма хидравлични повдигачи, няма дявол, едни лагери по валовете, не особено плътна буталоцилиндрова група и тва е. Още повече говорим за стар мотор на незнаино какви километри, и ти искаш да му сипеш 5/30, сипи му но ако ти се разтака като шевна машина и ти изгори 1 кило за 1000 км тогава ще те питам как се долива по 40 лева на литър масло .
                              Ако ти кажа само"колко бърже ме кандардиса"Мисля,че вече нямам колебания за маслото.Като спомена повдигачите-знаеш ли кое е много странно:Имам и друга Хонда-Кончерто(м/у др.излезе невероятен двигател и НАПЪЛНО безпроблемен автомобил),та тя се оказа С хидр.повдигачи,а е модел 1992г.ЗАщо ли на нашите не са сложили?!Както и да е.Утре ме чакат около 800км,така че ще направя засечка на гориво, и ще видим как ще се държи Джипката.Много се зачудвам дали ПАК да не сменя маслото на автоматика-не ми харесва нещо.Подчертавам,че сефте карам автомат,ама доста изчетох по форумите и....Абе трябва да я пробва някой,който кара или е карал такава кола.

Коментар

Ааа, аз не те ангажирам с мнение, за мен лично така стоят нещата, аз не бих сложил 5/30 и да ми го подаряват, както и не бих сложил в К20 10/40 или 30 пак да ми го подаряват. Обикновено търся златната среда и за сега на моята съм я намерил в 10/40, ако гори гори към 700-800гр на 10 000 км и наи зависи от скороста с която карам по магистралата Нормално ми се налага да долея към 300-400 грама за 10х.км.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X