Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TMC за Garmin nuvi

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: TMC за Garmin nuvi

Вчера бях в Карлово, там също работи трафика.
    В смисъл хваща сигнал.
    Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Първоначално публикуван от kihi Преглед на мнение
      Изобщо..... не ми се говори и пише.... Като цялата ни обична татковина.... Пародия.
      Aми то и да искаш няма какво да се напише. Просто трафика в БГ НЕ работи. Аз не знам изобщо Tix.bg защо са в този проект - просто май доказват че те НЕ са източник на правдива информация...
      nuvi 3790LT flashed to nuvi 3490LT

Коментар

Докато не се направи реален трафик център това ще е. По информация на градският транспорт - толкова.

Коментар

Интересува ме днес преди обяд защо по едно време нямаше трафик излъчване в София. В такива ситуации дали причината е в моя уред или просто не е имало излъчване. Аз побъзиках малко, пуснах нувито да търси и после се появи, но така и не разбрах къде е причината зелените колички да липсват...

А, и защо, след като в сайта на TIX.bg забавянията са различни - 5 мин, 6 мин, моето устройство винаги показва 1 или 2 минути закъснение, когато има трафик?

Коментар

Вчера имах същия проблем преди обяд.
            В първия момент помислих че антената ми е дала фира, защото навито си се зареждаше.
            Цъкнах в системното меню да направи тест... и нъцки излъчване нула по цялата дължина на радиото.
            Абонаментите си седяха на място но приемане на ТМС нямаше.... след 15 минути се появи от само себе си.
            Аз си мисля че нещо профилактика правят или просто системата прегрява от тея жеги .
            Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Първоначално публикуван от lapostolov68 Преглед на мнение
              Интересува ме днес преди обяд защо по едно време нямаше трафик излъчване в София. В такива ситуации дали причината е в моя уред или просто не е имало излъчване. Аз побъзиках малко, пуснах нувито да търси и после се появи, но така и не разбрах къде е причината зелените колички да липсват...

А, и защо, след като в сайта на TIX.bg забавянията са различни - 5 мин, 6 мин, моето устройство винаги показва 1 или 2 минути закъснение, когато има трафик?
              Има си прекъсвания от време на време. Не съм срещал случай да е от устройството.

Умишлено е направено така с 1 и 2 минути за да не преизчислява маршрути от други места, защото няма покритие на всички булеварди и ще те насочва към тези които нямат покритие - а там ще е същият гмеч и няма да останеш доволен. В момента услугата е информативна само. Разглеждаш картата по маршрута ако ти даде червено и гледаш да го избегнеш. Жълтите са ок. Така го ползвам аз и ме е спасявало доста пъти от огромни задръствания.

Коментар

ОК! Съгласих се. Дано по-скоро системата стане по-функционална!
                Като казваш, че ако отчита по-големи забавяния - уредът ще преизчислява, това значи ли, че нувито преизчислява само маршрута при трафик по него? Защото сега при мен като цъкна на някой от трафиците ми дава отделен бутон "избегни"...

Коментар

Пак ще е като сега. Никога не преизчислява без потвърждение. В момента "избегни" не те лъже че ще спестиш време и предлаганите варианти в повечето случай са с по бавно време от задръстването ти, защото заобикалят. Реално ако предлаганата заобиколка е с близко време може да я пробваш особено когато си познаваш маршрута и знаеш общо взето къде какво се случва. Булевардите които не са покрити с трафик са малко и ако ти ги предлага като алтернатива не трябва да ги хващаш, защото реално няма информация за тях.

Коментар

1. В понеделник вечерта ходих до София . В момента в който се появи трафика ( на Ботевградско ) уредчето се побърка ...рестартира се през 30-на секунди .
                    Изключих трафика и работи безотказно докато се прибрах )
                    2. Като пристигнах в София и спрях за малко , се опитах да си сваля GPS-a (по навик, никога не го оставям в колата на паркинг ) , но ..... ужасТ . .толкова беше горещ , че се наложи да поизчакам малко да изстине , зада мога да го пипна ......... Сериозен съм . Това прегряване ме притеснява сериозно .
                    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

При мен имаше подобен момент но само в началото.
                      След два/три рестарта всичко се оправи от само себе си.
                      Относно загряването когато е на предния прозорец и е яко жега му правя козирка да му пази сянка.
                      С един лист А4 сгънат на четири да седи над него .
                      Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Аз си ги слагам под огледалото за обратно виждане. Там му духа климатика и не загрява. Отделно е и на сянка и се вежда перфектно. И последно - като го гледаш виждаш и напред.

Коментар

При всеки е различно, опитвал съм къде ли не да го слагам все не ми се нрави.
                          Единственото угодно място на мен ми е м/у таблото и страничната колона (шофьорската).
                          Пада се точно в средата между приборите и страничното огледало и е на същата равнина както тях.
                          В смисъл не правя излишни движения за да погледна екрана което е доста важно за да не ми бяга погледа от пътя напред.
                          Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

За пореден път казвам , че никъде не пише , че този уред трябва да се ползва на автомобили с климатик .
                            На моя автомобил ко го сожа под огледалото за обратно виждане ми скрива огромно пространство от пътното платно , по-точно дясната страна на пътя , където знаем се намират знаците .
                            Пробвах с лист хартия ....отражението на предното стъкло е отвратително .
                            ....и да се върнем на името на темата .... защо ми се рестартира постоянно уредчето когато се свърже с трафик центъра, аз ли съм направил нещо нередно или ..... трябва да направя нещо нередно за да се оправи ?
                            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от RUDECANCEL Преглед на мнение
                              За пореден път казвам , че никъде не пише , че този уред трябва да се ползва на автомобили с климатик .
                              На моя автомобил ко го сожа под огледалото за обратно виждане ми скрива огромно пространство от пътното платно , по-точно дясната страна на пътя , където знаем се намират знаците .
                              Пробвах с лист хартия ....отражението на предното стъкло е отвратително .
                              ....и да се върнем на името на темата .... защо ми се рестартира постоянно уредчето когато се свърже с трафик центъра, аз ли съм направил нещо нередно или ..... трябва да направя нещо нередно за да се оправи ?
                              Почни да четеш от тук http://www.offroad-bulgaria.com/show...88#post1528988 и следващите десетина поста... предимно мои и на kihi...
                              nuvi 3790LT flashed to nuvi 3490LT

Коментар

Днес уредът не поиска да хване сигнал за трафика. Нищо не съм пипал или променял по настройките. Единствената разлика от посления път в който си работеше, е че сложих последната карта и JCV екстрата.
                                Някой ползвал ли е днес в интервала 12:30-15:00ч и имал ли е подобен проблем, да знам дали проблема е при мен.
                                LZ1PER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X