Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TMC за Garmin nuvi

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: TMC за Garmin nuvi

Да, до оня ден бях с къстъм версията на Александър.
    Обаче без да искам в Плевен дадох clear nonvol... и замина всичко което бях запаметявал.
    Ядосах се на глупостта си... но след дъжд качулка.
    Та, рекох си дай пък да мина към стоковия фирм,така и така нова версия от руснака няма да има, обаче...
    Първо не успях да направя никакъв бекъп на вътрешната памет.
    Счупени файлове и развалена файлова система.
    Форматирирах нюви-то, сложих 5.10.
    Пуснах webupdater-a и се обнови до 6.20.
    Но при всяко пускане настоява само и единствено да слага версия 6.20 (макар и сложена вече).
    И не мога да продължа до менюто за останалите update-s.
    Та инсталирах garmin experess, той пък по никакъв начин не прави връзка с нювито.
    Накрая през mydashboard успях да сваля останалите update-s.
    GTM trafic 3.10, езиците, клавиатурите и останалите неща дето ми трябваха.
    Обновиха се нещата, слизам в колата вика обновявам антената...
    Викам си добрееее.... ама кОр.
    Изчезна тотално иконата за трафик събскрипшъна.
    Влязох в сервизното меню, ресетнах трафик провайдер листа и никаква разлика.
    Антената съм я купувал от щатско GTM25 с лайфтайм навтек за Канада и Америка... подробности.
    Активирах си легално ТрафикНав в Бг когато беше промото в началото без никакви проблеми.
    Прилагам два шота от сервизното меню.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24507.png
Прегледи:1
Размер:10.8 КБ
ID:5587652

Единствено се променя ecc от е1 на e2, както и като натисна тест се появява Test mark 1.
    През точно пет минути пише Bounce GTM и почва на ново да търси ли какво прави нямам идея но се лууп-ва на всеки пет минути.

Име:26035.png
Размер:5.5 КБ
ID:5587653

Нямам идея как се затри тая гад, от ъпдейта ли се прецака (вероятно), трафика ли избяга в София (не мисля, че е съвпадение)
    Лошото е, че софта на антената не мога да го върна към по стара версия (или аз поне не знам как става).
    Навито е 1490 за сега без Т
    Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Има омазване според мен на вътрешната памет на нувито. Имам предвид тази системната, а не тази, която се вижда като файлова система.
      Нямаш копие на "регионите" предполагам?
      Между другото - тези скрийншотове от сега ли са? Ако са от сега - антената работи, но софтуерно апарата не я вижда...
      Иначе за да активираш пак JCV и т.н. тази тема.
      Nothing comes from nothing...

Коментар

Нямам копие на нищо от старите файлове.

п.с шотовете са от преди няколко часа.
        Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Повече никога ТМС в Бг!
          Както казват хората хубава работа ама българска работа!
          В момента съм с друга антена която работи.
          Използвам навигацията всеки ден в работата, обаче от днес спирам трафика.
          Тотално безполезна и опасна функция.
          Където казва, че има трафик няма никакъв такъв:

Име:IMG_20140518_100339.jpg
Размер:230.8 КБ
ID:5589047

Обаче днес чашата преля (избягване на трафика, обратни завои и непавирани пътища са отметнати да се избягват). - сетнато е за най-бърз маршрут.
          Картата е актуална.
          Тръгвам от Кукуш 1 до Монтевидео 84, в първия момент казва има трафик забавяне 0:55 и иконата е червена... нормално за сега нищо подозрително (трафик по Константин Величков и ремонт на Никола Мушанов).
          След няма и пет секунди навито казва маршрута се преизчислява и иконата светва зелено (викам си идеално).
          Отварям една скоба и да кажа пак, макар и писано напред в темата.
          Отвратителното лилаво при наличие на трафик съчетано с лилавия трак при навигиране и сив фон е просто.. нямам думи каква красота е.
          Та, след преизчисляването подкарах към следващата задача.
          Прилагам трака за да се убедите в безумието което се случи между тези два адреса.
          Хората от София ще им стане ясно през какво и от къде съм минал .
          http://connect.garmin.com/activity/505207743

Обръщам се с апел към карта.бг:
          Направете нещо по въпроса, защото в гетото между незаконно построените колиби няма пътища ИМА ПЪТЕКИ и МРЪСНИ КАНАЛИ.
          Там никога не е имало асфалт и няма да има.
          Широчината на пътеките е не повече от два метра и е абсурдно да се гази там, за шофиране и дума не може да става!
          Изпитах тих ужас в какво положение се намирах когато осъзнах, че не мога да обърна колата на обратно.
          Точно така no way back .
          А колко ми олекна като влезнах в цивилизацията.... еб@ти кефа.
          Адреналина от тези 20 минути ще ме държи поне няколко месеца.

Та ТМС не е опция приложима в София, в другите държави сигурно е друго.
          Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Е с кой акъл се завре там?
            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Вече ще знам, че там е черна дупка.
              Никога не съм и предполагал в каква джунгла ще вляза.
              Само съм чувал и гледал по телАвизора, ама там не дават истинската действителност.
              От уплах забравих да снимам, ама то и не е много за показване... .

Идеята на поста беше да се "оправи" тоя проблем с рутирането.
              Представям си турист от някъде как си го набива по тея пътеки....
              Аз лично не бих повторил, ако ще и пари да ми дават.
              Последно редактирано от ISG; 23-05-14, 21:38.
              Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Аз не знам тези вече ще го напиша, мисля че цензурата бе достатъчна, ИДИОТИ от ГАРМИН БГ гледат само как да си продават устройствата без да се интересуват кавко следва след това.... и докато правят само, то постепенно ще затъват в заеми - и новата им сграда, която е до нас може постепенно да стане банков офис (ако разбирате кавко казвам). Това с трафика никога не е работило и май никога няма да работи... не знам защо го рекмамират като услуга - по добре да го спрат. Аз също вече съм спрял трафика и не му обръщам внимание - сутрин тръгвам за работа в 7 трафик по цариградско, качвам се там - кьорава кола няма. на връщане трафик по жълтите павета 30мин забавяне - прекарваме по улички дето дори не им знам имената. Стоя си я задръстването - и 30мин по късно се паркирам у нас.... трафика просто е тип топ...

ГАРМИН вземете се в ръце и обърнете внимание на клиентите си, Ако си мислите че не виждаме как трафика е 'исторически" и си мислите че сме идиоти се лъжете....

Формумци дайте с общи усилия да направим нещо...
                nuvi 3790LT flashed to nuvi 3490LT

Коментар

Аз с каквото мога ще помагам като потребител.

p.s Аз си мисля, че преди време са дали едни пари Гармин а Гармин Бг са взели едни пари без ясна идея какво ще се случи.
                  Пуснали са трафика от немай и къде само и само да се оправдаят ония пари... дано не съм прав но реалната ситуация сочи точно това.
                  Има ли смисъл да напускаме няколко мейла от всички ползващи услугата към по висше стоящи в йерархията?
                  Защото айде ние си знаем трафика в София, ама туристите и гостите в Бг свят ще им се завие, пък и те едни пари са дали "уж" за трафик инфо...
                  Та такива ти ми работи.
                  Последно редактирано от SunShine; 28-05-14, 17:31.
                  Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Изразявам пълна солидарност, миналата седмица пътувах до София по магистралата на няколко пъти, гармина едни картинки, едни съобщения, знаци за ремонт вади, викам си брех кво стана, тва чудо работи, да ама не, нищо не беше вярно, и другите коли си ме псуваха що карам по-бавно, очаквайки да попадна на път в ремонт.

Коментар

Ето нещо което мисля, че ще има положителен ефект ако се "вгради" в системата на ТМС.
                      Вчера по телевизията съобщиха, че почва изграждането на ел. сензори по магистралите и първокласните пътища.
                      Те ще следят натовареността на трафика, средната скорост на отсечката и ще подават статистика към АПИ (предполагам).
                      Идеята им е да се приключи с броенето на око и информацията да постъпва в реално време.
                      Натъртиха, че реакцията на системата ще е мигновена при проява на лоши пътни условия, инциденти или забавяне.
                      Което ще доведе след себе си адекватна и бърза реакция за избягване и алтернативен маршрут на проблемния участък.

С оглед на сегашното състояние на ТМС мисля, че това ще е добра глътка въздух за системата.
                      Оставям на страна факта, че в момента се разчита само на градския транспорт като източник на информация което е смешно, бавно и неадекватно.
                      Отделно, че няма обратна връзка с потребителите което си е пропуск на системата.
                      За пример давам Sygic и опцията за подаване на сигнал за инцидент в реално време (стига да има нет на дивайса).

Та има мноооого вода да изтече докато нещата придобият някакъв смисъл.
                      Времето ще покаже.
                      Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Нещо се случва с ТМС, имате ли някакво обяснение за всичките неименувани честоти?

Нови станции за разпръскване?

7/15 определено не е като сегашната 1/1

p.s сетих се, че не съм ресетвал събскрипшън листа
                        тази антена я имам от няколко дни и мисля, че това са щатските честоти
                        утре ще докладвам какво се е случило след ресет на трафик листа.
                        Последно редактирано от SunShine; 04-06-14, 21:26.
                        Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Ресетнах листа и пак се появяват.
                          Определено са нови честотите.
                          Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Продължава със страшна сила неадекватна работа на тмс

Име:uploadfromtaptalk1403785861789.jpg
Размер:66.6 КБ
ID:5595943
                            Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Неадекватна, ама в София . Да знаеш, че напоследък вместо в Русе, ТМС се хваща в Плевен и района около Плевен. Е трафика ти пише само къде са полицейските засади и като минеш от там няма никой, ама работи де
                              SunShine - това не е новина Дай да пишем тук, ако вземе че познае задръстванията...
                              Nothing comes from nothing...

Коментар

В Пловдив има 2 затворени за ремонт улици- централни, и ги дава като събитие коректно. Това са планувани ремонти и явно ги знаят, затова са ги вкарали като данни. За трафик - не говорим, тук не се поддържа просто.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X