Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правилното въже.

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • icerunner
  коментира - отговор
  Ако Бай Станьо е написал етикет с коректна информация, но в нея липсва ТОЧНО това, което теб те интересува, например - коректно дадена информация за материала - полиамид ли е, ако да - какъв, полиестер ли е, коноп ли е..., диаметър, тегло на метър, конструкция на въжето и т.н. и примерно не е написал усилие на скъсване, защото има друго предназначение, а теб ТОЧНО това те интересува - да бих могъл да направя добро предположение за този липсващ параметър и да дам коректен съвет колко е подходящо е за употребата, която те интересува. Обаче, ако по "на Бай Станьо въжетата горе долу 22 мм. на колко тона отговаря, на моята Фронтера ще върши ли работа" някой ти даде такъв съвет, не се доверявай много...

 • BENZBOSS
  коментира - отговор
  Никакви спецификации не виждам,дават една дебелина и това е пък и с тия 8 метра са между редовете,ни да е прекалено късо,ни е достатъчно дълго ако ме питаш мен / и не само /.

  Моите 12 тона и малко са на скъсване макар,че съм сигурен,че и повече ще извади.Скьсването не го мисли обаче,да пише,че е поне 4 пъти над теглото на джипката - Тка хем се разтяга колкото ти трябва хем няма да го скъсаш лесно.

  С една дума - на скъсване е тая цифра.

  За леко джипче 8 тона стават,8 метра къси идват обаче.

  Не знам какво е нормална цена за теб,аз дадох 210 долара ако правилно помня,нещо не ми се пестеше точно от това,виж за торба да не лети скъсано въже пари много не давам,става с долнище на анцуг с вързани крачоли пълни с пясък или тиня / по избор къде си се наврял /.

 • vitar
  отговори
  ОК, благодаря!
  Това PowerLine марково ли е, баш марково ли е, 22 тона истински ли са? Лошото е, че нямат по тънко от 26 мм. Пък и то е 8 метра. Мнения?

  И тези примерно 8 тона, за който говорите, за какво се отнася - работно, за крайно натоварване, за скъсване?

  Все пак ако някой сподели за на Бай Станьо въжетата горе долу 22 мм. на колко тона отговаря, на моята Фронтера ще върши ли работа, ще съм му много благодарен!

  Да повторя, че търся нормална цена.
  Последно редактирано от vitar; 20-05-20, 22:06.

  Остави коментар:


 • icerunner
  отговори
  При въжетата, особено от пазара, а не от реномиран производител, по-добре гледайте теглото на метър, отколкото диаметъра. Има разни рехави въжета по 25-30 мм, които тежат около 100 г/м, кото е теглото на 12 мм истинско въже. Съответно здравината е в пъти по-малка от очакваната.
  Иначе ако гледате баш" марковите" въжета за джипки, за "нормална" експлоатация въжето трябва да има здравина на опън около 8-9 тона. Преди месец с моя 10 годишен колан ARB 9 тона една триоска извади потънала до главините в дълбока кал пожарна Ивеко eurocarco от новите... пълна с вода. Всички се смееха, че ще ми скъсат колана, после всички питаха от къде да си купят За протокола, колана го сложих двоен и се разтегли като детски ластик... 2х9=18 тона... и ивекото изскочи като тапа...

  Остави коментар:


 • vitar
  отговори
  Ясно!
  Моето въже е PowerLine на PowerWinch, 22 тона. 30 %
  Марково ли е, не е ли...
  Та пак за такова ми беше мисълта?
  22 мм предполагам е 12 тона, за това питах дали ще е по подходящо за мен. При 10 метра.
  Обаче на сайта им най тънкото им е 26 мм. 8 метра.
  Ценово съм ориантиран към златната среда.
  ​​​​​​

  Иначе хората с повече опит от въжетата на женския пазар може да споделят някой акъл. Дължина, дебелина...да не взема пък тънко.

  Остави коментар:


 • BENZBOSS
  коментира - отговор
  Ма така де,да не е такова да го гледаш колко е дебел.

  Някои скъпи идват лабораторно тествани,други китайци ги мерят на око,едното написано си идва със сертификат / че моето и военни спецификации покривало / а другите просто китайско писание има зашито на торбата,в пясъка най-добре си проличава,а за всеки случай съм си взел и 2 торби или ммммммм дампъри,да не летят шегели ако/като скъса.

  За мераклии може и 2 въжета,едното за теб,а другото за леки колици,че ако сецна с комбито на брата резервната Хонда и ще я направя дакел,ще се удължи с метър поне или предницата ше е на поляната.

 • targa
  отговори
  Точно.

  Остави коментар:


 • BENZBOSS
  отговори
  Доброто въже има тест,работен опън един вид.

  Сметни натоварена колко е и умножавай по 4,на 2 тона колица вьжето е 8 тона 10 метра.......а вече дали е 18 мм или 23 е все тая,зависи от какво и как е плетено,не се води по диаметър на вьжето

  Остави коментар:


 • vitar
  отговори
  Какво препоръчвате - 10 метра 22 мм. ?

  Остави коментар:


 • targa
  отговори
  Първоначално публикуван от vitar Преглед на мнение
  Ами моето е 6 метра, значи късо/дебело идва за Фронтерата, така ли?
  Много късо.В Англия продават едно което е 8 метра елеастично заплетено от 8 нишки по 8 мм, но самата плетка спомага за ластичния ефект.

  Остави коментар:


 • BENZBOSS
  отговори
  На 3 тона комби моя ластик е малко над десетина метра 23 мм разтягащо до около 30% с тест 12 тона и половина

  1:4 и да разтяга около 30%

  Гледай да не вадиш някоя Хондичка,че ще и излезе само броничката,6 метра е малко според мен поне ма гледам и такива ползват,но и повечето купуващи 10 метра са минали първо през шесте

  Остави коментар:


 • vitar
  отговори
  Ами моето е 6 метра, значи късо/дебело идва за Фронтерата, така ли?

  Остави коментар:


 • targa
  отговори
  Много зависи колко е дълго. При таи дебелина за 2 тона товар трябва да е около 15 метра и ще запълни багажника

  Остави коментар:


 • vitar
  отговори
  Точно така, затова ми трябва инфо от някой с Фронтерка да се е заигравал с ластици, да се изясни ситуацията - много ли е дебело 32 мм. или е ОК.

  Остави коментар:


 • BENZBOSS
  отговори
  Празна или с багаж?

  Вьжето се избира не според дебелината,а според теглото на Джипката,3:1 или нещо такова беше по спомени.

  По-дебелото не разтяга и го играе долу горе статично,на теб ти трябва ефекта на ластика и плавно дърпане,а не удар

  Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

Зареждам...
X