Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес по Нивата..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес по Нивата..

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
    Ей на това попаднах и за Нива е абсолютно вярно.
    – Да знаете, че под акта ще напиша следното възражение: „Автомобилът няма фабрично обозначено място за монтиране на табела, а на мястото, на което е закачена в момента моята,не нарушава по никакъв начин наредба номер l-45
    Колега къде го прочете че няма фабрично обозначено място за монтиране на табела.
    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Това казват в наредбата:

(4) Табелите с регистрационен номер се монтират на местата, определени отпроизводителя.(5) Табелите с регистрационен номер се закрепват отпред и отзад (или само отзад)перпендикулярно на средното надлъжно сечение на превозното средство, а когато това еневъзможно - в лявата част, така че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощновреме. При закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта награфиката и символите на номера.(6) Табелите с регистрационен номер се закрепват по начин, непозволяващнеправомерното им демонтиране.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

• Здрасти колега,

Генератора е от голфче, с преработена стоика към двигателя. При пълно натоварване от към консуматори поддържа 12.4v. За сметка на това нивичката е оборудвана и с втори допълнителен тягов акомулатор с цел гарантиране на дълги нощни преходи или лагеруване.

Досега е минала около 400км пресечени терени, офроуд разходки и експедиции, проблем с клиренса не е имала нито веднъж, но за сметка на това проблем създава чупенето на задния мост. Заради ЕТ-то на джантите и размера на гумите, на моменти има съприкосновение между задна лява гума и калника. Но само чакам зимния период за да се преработи основни задното окачване. За момента програмата е силно натоварена и не ми се иска да я спирам от движение дори и за седмица... Като цяло списъка с промени и подобрения набъбва, но всичко това ще стане около ноември месец. До кологата Ivan_, гумите се представят страхотно... на една от разходките с още няколко джипа доста по висока категория, бих казал, че нивичката се представи най-добре от всички в дълбоката кал... От части го отдавам и на теглото разбира се. Гумите са руски и спрямо регенератите теглото им е на половина, нещо наистина важно за цялата система на задвижването на колелата на нивата.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015-08-02 14.33.38.jpg
Прегледи:1
Размер:194.1 КБ
ID:5683281Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015-08-08 09.16.43.jpg
Размер:172.4 КБ
ID:5683282Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015-08-23 16.15.25.jpg
Размер:136.8 КБ
ID:5683283
        Последно редактирано от CarTest™; 26-09-15, 10:45.

Коментар

Поздрявления за разходките колега.
          Чудесни места...

Коментар

Мерак, цена нема...... Поздравления.

Коментар

Нивичката кърти, баце!
              Отлична работа!
              Съжалявам за спама, ама трябваше да го напиша.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                Това казват в наредбата:

(4) Табелите с регистрационен номер се монтират на местата, определени отпроизводителя.(5) Табелите с регистрационен номер се закрепват отпред и отзад (или само отзад)перпендикулярно на средното надлъжно сечение на превозното средство, а когато това еневъзможно - в лявата част, така че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощновреме. При закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта награфиката и символите на номера.(6) Табелите с регистрационен номер се закрепват по начин, непозволяващнеправомерното им демонтиране.
                Това "а когато това еневъзможно - в лявата част, така че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощновреме" По посоката на движение или гледано отпред??
                Че да не стане и аз да изгоря с акт, заради лебедката, някой има ли си представа, как седят нещата?
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:received_869896439697610.jpeg
Размер:159.0 КБ
ID:5683704

Име:IMG_0462.jpg
Размер:190.4 КБ
ID:5683705

Номера си е закрепен както трябва, но е изместен от лявата страна, гледано отпред?

Име:IMG_0463.jpg
Размер:163.8 КБ
ID:5683703
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Другото ляво, Бобчо.
                  Виж някоя Алфа, например - отпред, или Паджеро - отзад..

Коментар

Да, наистина е така, ами ще трябва да го местя, аз уж да им е по-удобно на полицаите да го видят, го сложих от това ляво.....
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Бобчо, по принцип лебедката не се монтира заводски, така че отпада като причина за невъзможността номера да застане по централната ос на автомобила и по тоя случай винаги може да ти съставят акт.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Хм, аз така карам гегата, вече няколко месеца. Имам доста между градски преходи, само дето на мен номера е от към странта на водача. Проблеми не съм ми правили. Даже имам два прехода с охлюва из столицата и ме гледаха много интересно, дори самите катаджий. Колата все още ми е с КН регистрация.

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                          Колега къде го прочете че няма фабрично обозначено място за монтиране на табела.
                          И къде според теб е обозначеното място за предната табела?На всички нормални коли има легло в бронята за номера,на Нивата по никакъв начин няма нищо такова.Производитела по никакъв начин не е маркирал място за преден номмер.
                          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                            И къде според теб е обозначеното място за предната табела?На всички нормални коли има легло в бронята за номера,на Нивата по никакъв начин няма нищо такова.Производитела по никакъв начин не е маркирал място за преден номмер.
                            По същият начин производителят не е маркирал или монтирал серийно лебедка на предната броня. И тук отново опираме до локуместите възможности за тълкуване на наредбата и като евентуален изход - завеждане на дело за неправомерно съставен акт.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Нивaтa е прaвенa с голям мерaк ,номерa. си е номер ,който реши дa се зaяде ще го нaпрaви винaги.
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Такааааа.Преди няколко дена ходих за риба.Разтоварих багажа,опънах палатката и въдиите и реших да преместя Нивата.Влизам в нея и .....ужас,няма съединител,педала потъна.Оказа се,че спирачната течност е изтекла през работния цилиндър.Разглобих цилиндъра и накиснах за малко гумичките в бензин за да се раздуят.Сглобих всичуо и с малкото спирачна течност която имах,успях да обезвъздуша и след края на риболова да се прибера.Като монтирах цилиндъра на мястото му,изтърва резбата на горното болтче.Тъй като гумичите ги бях сменял преди 2-3 месеца,днес реших да сменя целия работен цилиндър.Изтървалата резба я минах с метчик М 9.Стъпката му е 1.25 същата като на М 8 и пренарязването става много лесно на място.Направих нов болт,разпробих ухото на цилиндъра и планката за пружината с 9.5 и монтирах всичко.А сега да видим колко време ще работи?!
                                Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X