Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес по Нивата..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес по Нивата..

От днес Нивичката ми е с дизайнерски амортисьори. Въпреки,че са от Шеви,пак и идваха къси и почти на всяка неравност чукаха.Присадих им уши от оригинални амове,така хем се увеличи хода на горе,хем няма да ми се налага да правя вече тампони.Преди реформата имаха само 2 см ход на горе.Хода на амортисьора е 20 см и сега стоят по средата.Така ли трябва да бъдат или в някоя от посоките трябва да има повече ход.Смених и лявото вътрешно каре,а дано тоя път съм случил на читаво.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0106.jpg
Прегледи:1
Размер:92.0 КБ
ID:5693521

Име:DSC_0107.jpg
Размер:89.9 КБ
ID:5693522

Име:DSC_0108.jpg
Размер:99.9 КБ
ID:5693523
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от kameno karp; 24-11-15, 17:20.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

При мен след повдигането отзад с каучукови тампони възникна проблема с късия ход на оригиналния амортисьор. Започна късане на тампоните, чукане от удряне на амортисьора в купето и дори протриване на металната тръба на задните спирачки. Не се ли сменят тези тампони тръгва късата реактивна щанга. Янко предложи вариант с заваряване гнездата на болтовете по-високо за да се удължи хода на амортисьора. При твоето решение трябва да използваме инструментариум за рязане, пробиване и заваряване винаги като сменяме задните амортисьори. Слагай ги, карай по коловозите и пиши как се държи тази иновация.
      Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

И с какво не ви харесва ей туй съвеЦко предложение: http://4v6.ru/udliniteli-zadnih-amortizatorov-niva.html .
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Харесва ми,но не би ми било от полза.При мен изместването,за да дойде амортисьора в средно положение е около 8 см,а съм с амове от Шеви,които са 4-5 см по-дълги от Нивовите.Амортисьорите от Шеви не могат да се сложат директно на Нивата,заради различните тампони.Там са цилиндрични със залята в тях втулка,която е с по-малък от нужния диаметър,демек искат си пеработка.Като заминаха тампоните,трябваше аз да си ги правя,защото такива не се продават.Сега поне тампони бол.Като умрат амортисьорите,тогава ще умувам какво ще правя.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
            И с какво не ви харесва ей туй съвеЦко предложение: http://4v6.ru/udliniteli-zadnih-amortizatorov-niva.html .
            Абе харесва ни, ама е трудно за докарване от Русия, отделно е малко пари и само заради него не си струва, метнал съм му око, от бая време, ако изникне нещо поне чертеж, да си го направя, няма да е лошо, но уви, търсих преди време доста, но не можах да намеря
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

От най-обикновен,студено валцуван П профил може да си ги отрежеш.Една тенекия с една разпорна втулка,никаква философия.Една рулетка от болта на ама до ръкава на дифа и си готов с размерите.

Коментар

И този вариант е удачен, трябва да си поиграя малко и може и да стане, като се замисля, може би ще стане
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Бях писал на руснаците , доставката идваше някъде м/у 80-100лв в зависимост от теглото. До 3кг е ~100лв

Коментар

Направих звукова изолация на предния капак и за сега държи промата, но до кога не е ясно. Предната лява пластмасова облицовка в купето ми се счупи. Усилих я от вътре с залепяне на вибро гума с лепило Moment Classic на Henkel. Вратите (дясна, багажник) и задните калници дрънчат на тенеке - без изолация са. Ще им лепна вибро гума, шумоизолация и термоизолация след време. В автомобила спокойно може да се спи без задна седалка, сгъната предна седалка и крака минаващи през пролуката. Нивата си е доста универсален автомобил, но си иска доработка за конкретното предназначение.
                    Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Още не съм го направил,но го почнах най-накрая.Всяко колело ще си има собствена ръчна,т.е. примитивен блкаж на дифа.На тая планка ще нанижа жилата идващи от колелетата.За всичко което направя ще качвам снимки.Ако има други мераклии,да не се мъчат като мен да откриват топлата вода.

Име:DSC_0196.jpg
Размер:63.0 КБ
ID:5703005

Име:DSC_0197.jpg
Размер:47.1 КБ
ID:5703006
                      Последно редактирано от kameno karp; 16-02-16, 20:10.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                        Още не съм го направил,но го почнах най-накрая.Всяко колело ще си има собствена ръчна,т.е. примитивен блкаж на дифа.На тая планка ще нанижа жилата идващи от колелетата.За всичко което направя ще качвам снимки.Ако има други мераклии,да не се мъчат като мен да откриват топлата вода.
                        [ATTACH=CONFIG]852281[/ATTACH]
                        [ATTACH=CONFIG]852282[/ATTACH]
                        От две години съм с две ръчни, ефектът е минимален.Не си заслужава труда.
                        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Име:DSC_0198.jpg
Размер:44.8 КБ
ID:5703043

Аз и не очаквам някакво чудо де,просто отдавна не съм човъркал нищо по Нивата и ....
                          Първия вариянт на планката се оказа неудачен и се наложи преработка.
                          Последно редактирано от kameno karp; 17-02-16, 18:55.

Коментар

Ръчната, дали не трябва да е хидравлична? Тогава може и по-добър ефект да има. Има такива китове за рали бегачките - лява, дясна, заедно... преди време ги гледах не помня вече къде, ма тогава ме спря цената..

Коментар

Ето ти хидравлична ръчна:
                              http://ladatuning.ovo.bg/index/spirachna_sistema/0-39

Ти обаче не можеш ли да се сетиш къде си виждал комбинацията - лява, дясна, заедно...
                              Only after the last tree has been cut down,
                              Only after the last river has been poisoned,
                              Only after the last fish has been caught,
                              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Две отделни ръчки, които се застопоряват, като решиш да действат заедно. По спомен четиристотин и нещо лева. Не прекъсваш нищо - имаха си собствена хидравлична система, със собствени казанчета и т.н. Върти ми се в главата магазина на Ники Златков, ма може и някъде другаде из нета да е било. Сега гледам, че има само два вида по двеста и нещо..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X