Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво направих днес по Нивата..
Свий
X
-
Последно редактирано от коко келеша; 18-02-16, 11:45.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
-
От: Какво направих днес по Нивата..
Може! Ако се направи някакво приспособление, което да "заключва" успоредно двата лоста. При това положение кой от двата ще хванеш няма никакво значение...Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение...но пак не могат да действат заедно освен ако не си с лапите на Кинг Конг
Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been poisoned,
Only after the last fish has been caught,
Only then will you find that money cannot be eaten.
Коментар
-
Колега ще напишеш ли някакви впечатления от "блокажа" с двете ръчни? Ако си пробвал вече де. Ще бъде полезно за всички!Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been poisoned,
Only after the last fish has been caught,
Only then will you find that money cannot be eaten.
Коментар
-
Тоя "блокаж" си ми беше по-скоро муха в главата.Не съм го правил защото съм имал кой знае каква нужда от него,пък и не очаквам да върши кой знае какво,но пък знае ли човек?!Колегата krasivl е писал,че от 2 г е с такъв.Той може да ни просветли.Аз още не съм го пробвал това творение.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
След вчерашния дъжд установих, че вода прониква през вентилационния отвор на капака на двигателя при монтирана пластмасова защита над този отвор и мокри изолацията под капака. Монтирани ноздри от мен преди време, но не уплътнени... Уплътних ги с безцветен словенски силикон за мивки. Каучуковото уплътнение на кутията също трябва да не пропуска изтичането на водата извън нея. След 11 г. експлоатация отворих пластмасовата кутия през която се подава въздух в купето за да видя какво има в нея. В лявата страна на кутията има дренажен отвор с клапа за изтичане на водата. При мен беше задръстено с кал, течеше водата в купето и за наказание ми изгоря соларния регулатор в жабката за фотоволтаиката върху експедиционния багажник. Махнах клапата и почистих дренажния отвор. Оказа се, че и радиатора на парното е покрит с шума от гората. Тази "ловна" история трудно я отстраних с изподрана ръка да я завирам над радиаторчето и да чистя шумата. Спасението е метална мрежа под каучуковото уплътнение на кутията така, че да не попадат листа в обсега на радиаторчето на парното. Смених и кабелите за високото напрежение към свещите от бубината. Поставих оригинални силиконови за ВАЗ 21214. Старите след 11 г. бяха корозирали към свещите, а при прав ток това е много зле за искрата и следва пърпорене докато загрее. Правилото е никаква вода отвън да не тече под капака на двигателя ама си иска доработки. Трябва да удължа гуменото уплътнение от двете страни на което ляга капака, че и от там тече... Тя Нивата не спира и си казва какво и къде да се пипне, а след това се отблагодарява.Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ
Коментар
-
Здравейте колеги от 1 месец съм собственик на Нива 2121 и започнах да я ремонтирам. Подмених фарове и крушки, стъкломиеща система от казанчето до пръскалките, амортисьори на задния капак, уплътнение преден капак, жило преден капак, брава преден капак, накладки предни и задни, барабани, монтажен комплект на задните накладки, жило ръчна спирачка, спирачни цилиндърчета задни. Предстои лайсни на преден и заден прозорец, кранче парно, чашки и тампони над предните пружини под въпрос е и кормилна кутия заради луфта във волана и кой знае какво.
Коментар
-
Още доста неща ще излязат, но накрая кефа от направеното сам е голям.УспехПървоначално публикуван от woldemar Преглед на мнениеЗдравейте колеги от 1 месец съм собственик на Нива 2121 и започнах да я ремонтирам. Подмених фарове и крушки, стъкломиеща система от казанчето до пръскалките, амортисьори на задния капак, уплътнение преден капак, жило преден капак, брава преден капак, накладки предни и задни, барабани, монтажен комплект на задните накладки, жило ръчна спирачка, спирачни цилиндърчета задни. Предстои лайсни на преден и заден прозорец, кранче парно, чашки и тампони над предните пружини под въпрос е и кормилна кутия заради луфта във волана и кой знае какво.Няма невъзможни работи.Тел.0888344659
Коментар
-
Ама по някога един кеф води до други страдания.
Ония ден от към двигатела на моменти взе да се чува метално тракане.Чак врата ми взе да се изпотява.За моя радост се оказа,че са заминали лгерите на водната помпа,ама така са заминали,чеее.......Взех,че завъртях динамото-и то като ярмоелка,ама по-малка.Смених помпата и лагерите на динамото и Нивичката стана една тииииииха,толкова тиха,че взех да чувам шумовете от другаде.
Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Днес монтирах единия барабан и жилото на ръчната от десния край. Монтирах и гумените тампони във чашките над предните пружини. Забавих се и не можах и от другата страна заради работния цилиндър на съединителя който беше протекъл и нямаше съединител, та ми отне време да го обезвъздуша и размърдам колата. Предстои закупуване на работен цилиндър и маркуч и подмяната му.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
:
Коментар