Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение

През 1997 г. хората излязоха на улицата, защото гладуваха. Сега излизат да се забавляват — а „здравите сили“ умело се възползват от това.
    Не бъркай "здравите сили" ® (ленински, демек комунистически термин: „здравите сили в партията“, „здравите сили в обществото - работническата класа и класово-осъзнатите селяни“) с "добрите сили" © на ПростоКиро.

Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение

Какъв ни е проблема с еврото. Сърбия и Македония. Јеси ли у Београду чуо како неко псује себи у браду: „Ма јеботе, Бугари нас претигоше!“
    Она Бугарска — узела евро, средила се и живи боље него што ћемо ми признати. И сад ми, као, у шоку: „Како то да нас она Бугарска прође?“

Сек ела събота и неделя в София в декатлона икеа и по моловете. Пълно е със сърби. Сръбска реч навсякъде. Идват в България на пазар, не знам каква мизерия е при тях че да купуват боклуците в мола като невидели. Гледа т всичко лъскаво светка .
    Навремето през комунизма ние бяхме така, гледахме Белград така лъскави витрини, западни коли , дънки , немски коли.
    Никаква мизерия не е при тях. Идват да пазаруват българите (по произход, но уви, отдавна не и по самосъзнание) от Пиротско и Царибродско - умишлено държани неразвити райони от бившата Югославия, в които естествено (още) няма хипермаркети и молове - най-вече заради големия избор от различни стоки на едно място.

Сърбите най-ги боли отмяната на "безвиз"-а за ЕС със съпътстващите взаимни режими на медицинско осигуряване, достъп до пазар на труда и др., които имаха по времето на Тито.

Но така или иначе - големите инвестиции продължават да се изливат там ("Стелантис", "Гудиър-Мишлен", "Филип Морис") и да бягат от КМБ.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      В Сърбия преди 10-15 години магистралата им беше пълна скръб. Сега е като писта за Формула 1! И не визирам само асфалта, а и всичко останало - отморища, химически тоалетни, тревни площи около магисралата като голф игрища и тн и тн. Така е от БГ до Унгария, или поне това минах като път. При нас всичко е кочина и боклуци до шия!

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Половин година след бомбардировките в Сърбия поне извън големите градове нямаше следа там да се е водила война . Не знам как е било в Белград и останалите големи градове . Нашите магистрали са като след бомбардировка и без някой да ни е бомбардирал .

• blackfirefly коментира
    Днес, 10:34
    В Сърбия преди 10-15 години магистралата им беше пълна скръб. Сега е като писта за Формула 1! И не визирам само асфалта, а и всичко останало - отморища, химически тоалетни, тревни площи около магисралата като голф игрища и тн и тн. При нас всичко е кочина и боклуци до шия!
    О-о-о, и в МаДеконЯ е така

В момента, в който пуснат Сърбия и Македония в ЕС, ние в КМБ "вкупом ставаме излишни" © (според Стратега Ал. Лильов така пишельо в Библията - "една ногу умна книга")

Коментар

• Не говорете глупости. Дивидент се плаща на общо основание. Всички го плащат, даже и аз. Номера с пълнене на каса умря когато взеха да ги проверяват.
      Това е данъка на собственика. Вдигането му ще прати много фирми на тъмно. Постъпленията ще намалеят, вместо да се увеличат, защото заедно с дивидента ще се скрие и данък печалба.

Не е като при турците-изедници "десятък" и толкова.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Точно от тоя филм това ми е от любимите . Какъв е извода ? Освободихме се от турците за да ни яхнат нашите . https://www.youtube.com/shorts/EWjLKyzAmf0 Щом плащаш данъци значи не плащаш на кадърен счетоводител .
        Последно редактирано от sek.1; Вчера, 17:17.

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        Кадърен е, вярвай ми, точно защото имам пари да плащам.
        Не мисли, че терикатите които работят на черно изкарват повече. Това е заблудата на заблудените.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Не е да не го виждам всеки ден .

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Не бъркай "здравите сили" ® (ленински, демек комунистически термин: „здравите сили в партията“, „здравите сили в обществото - работническата класа и класово-осъзнатите селяни“) с "добрите сили" © на ПростоКиро.

Никаква мизерия не е при тях. Идват да пазаруват българите (по произход, но уви, отдавна не и по самосъзнание) от Пиротско и Царибродско - умишлено държани неразвити райони от бившата Югославия, в които естествено (още) няма хипермаркети и молове - най-вече заради големия избор от различни стоки на едно място.
      "добрите сили" са чисти по кръвна линия наследници на "здравите сили". Синове и дъщери на дс и висшата номенклатура. Разлика няма
      Ако искаш да коментираме таткото на Киро, майката на Христо, чичото на Терзиев....

Явно в различни държави сме били.
      Последните години два (2х2 отиване и връщане) пъти минавах с кола през Белград. Първия път до германия през сегед (никога повече) и после за хърватска .
      Хубав град ама доста увехтял. Центъра им личи че са били на светлини години пред нас в комунизма. Но в момента е доста вехто. С изключение на квартала до реката нови сгради няма. Движението в центъра ми направи впечатление. Сърбите са толерантни и карат спокойно възпитано. С изключение на сахибите , пълно е с черни ДжиБове с руски номера, за който правила , ленти за движение , светофари не важат. Колониална политика в най чист вид.
      Мръсотията това обаче описва сърбия. Излизаш от България и смрад - мъгли и дим. Околовръстното на Белград е като филиповци ,
      За това е и инвестициите в производства който в ес няма как да ги има.

Коментар

• Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
        За това е и инвестициите в производства който в ес няма как да ги има.
        Бе, то и у нас има "инвестиции" - на италиански боклук напр., директно в земята го имплантират Бобокови, а пък Ковачки ни "инхалира" с "рециклиран" в ТЕЦ-овете му такъв.

За Терзиев навремето в тоз форумЪт имаше захлас-прехлас тема за гениалния български стартъп "Телерик", евала на тез мумчета-българчЕта, плахо рачих да поизясня генезиса на групата "Кимкооп - Оптикоелектрон"... еми скочиха ще`а ме утепат баш здравите сили ©️тука (не "добрите сили", още ги немаше на хоризонта).

Ако имаш някаква достоверна информация откъде се пръкнаха Асен и Киро и кой нареди на Резидента да ги включи в служебното си правителство (щото едва ли се е запознал с тях по летища и ескадрили ), ще ми е интересно да прочета?

Коментар

• trav
          trav коментира
          Редактиране на коментар
          Покрай бобокови , мога да ри разкажа как Домусчиеви дариха милиони на фондация в USA за борба с маларията.
          Забавно е как сега киро отново е с радев на протеста. Точно като едното време

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Хич не им е лесно на Кирчо и кокорчо . Не е лесно за 1 час от незаменим да станеш излишен . Нещо много си повярваха с гнома че са фактор .

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X