Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Формула 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Формула 1

Първоначално публикуван от ivokbg Преглед на мнение
    ...
    Не знам защо подценяваш Тенчев. Не е най-великият коментатор, но не му е и това професията. Но има задълбочени познания за лицата и механизмите в Ф1. ....
    Ма аз не че го подценявам , ама ме дразни именно ролята му на коментатор . Въпрос на вкус де ( тук е дискутирано многократно) , но за мен е досадно баш по време на състезанието да ми говори за "нов елемент в носа на Торо Росо" , или какво е казал еди-кой си по-миналата седмица и същевременно да не следи какво става на пистата .
    Като иска да демонстрира познания в техническите елементи - да го прави по време на коментарите в тренировките (тогава и без друго е по- скучно) . Аз затова гледам да избягвам нашите и обикновено гледам на RTL.

Що се отнася до Макларън : напоследък когато все още караха с двигатели Мерцедес и се излагаха , тук тогава писах , че "ако не си оправят каруцата - нищо добро не ги чака . Двигателите не са им виновни" .

Сега се наблюдава обратното : шасито им е добро , но мотора е пълна скръб. Няма как от Хонда да го оправят тия дни , като с магическа пръчка , каквото и да се говори . .. та ще очакваме с любопитство развитието следващия сезон .

ПС. Все си мисля , че ако се върнат на двигатели "Мерцедес" , Алонсо ще остане в Макларън .
    Последно редактирано от Vlado_Ts; 14-06-17, 11:34.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Ма аз не че го подценявам , ама ме дразни именно ролята му на коментатор . Въпрос на вкус де ( тук е дискутирано многократно) , но за мен е досадно баш по време на състезанието да ми говори за "нов елемент в носа на Торо Росо" , или какво е казал еди-кой си по-миналата седмица
      На мен пък ми харесва по време на състезние да научавам технически продробности. Състезание може да се гледа и без коментар. То каквото трябва се вижда на телевизора и без друго.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        В Ред Бул са на различно мнение
        Бътън - тоже .
        По време на титлите на Ред Бул Рено нямаха заводски отбор, доколкото помня. Или да са имали е било в периода на изтегляне от Ф1 (някъде 2009 по спомен), а пък се върнаха едва скоро. Така че не е съвсем точен примера. Да, РБ не е заводски отбор на Рено, но е техен приоритет номер 1 в онези години, както беше Макларън от 1997 до....въпросния сезон, когато се пръкнаха Браун...и каквато явно е идеята на Макларън-Хонда. Но сега чета, че Хасегава сан бил казал, че нещо данните от дино стенда не били добри, така че май от догодина Маковете ще си получават по пощата 8 сандъчета в началото на сезона и ще се оправят "как си знаят"

За Бътън ако имаш предвид Браун ГП, то тогава Мерц също нямаха заводски отбор. Просто и Браун и Мерцедес са клиенти за двигатели. Да, това предполага равноправие и аз нямам проблеми ако ще и 5 отбора на грида да са клиенти. Но когато един от отборите започва с Мерцедес...просто няма как да си преди него в класирането, то просто е нелепо и недопустимо.

Иначе състезанията до началото на този сезон бяха толкова скучни, че то дето се вика по-добре да каже някаква интересна информация, отколкото като бай Траян Сарафов да сравнява секторните времена на двама пилоти с точност до хилядните...трябва да си Рейнмен, за да визуализираш толкова данни за толкова кратко време
        Последно редактирано от ivokbg; 14-06-17, 16:15.

Коментар

Азербейджан, Азърбайджан... Божич, как се пише?

Коментар

Азербайджан си го пишат сички с македоно гръцка азбука. Azerbaijan

Но Хам не го е зор и слага на Ферари повече от секунда!

1 44 Lewis Hamilton HAM Mercedes 1:41.983 1:41.275 1:40.593 20
            2 77 Valtteri Bottas BOT Mercedes 1:43.026 1:41.502 1:41.027 23
            3 7 Kimi Räikkönen RAI Ferrari 1:42.678 1:42.090 1:41.693 23
            4 5 Sebastian Vettel VET Ferrari 1:42.952 1:41.911 1:41.841 23
            5 33 Max Verstappen VER Red Bull Racing TAG Heuer 1:42.544 1:41.961 1:41.879 22
            6 11 Sergio Perez PER Force India Mercedes 1:43.162 1:42.467 1:42.111 21
            7 31 Esteban Ocon OCO Force India Mercedes 1:43.051 1:42.751 1:42.186 21
            8 18 Lance Stroll STR Williams Mercedes 1:43.613 1:42.284 1:42.753 21
            9 19 Felipe Massa MAS Williams Mercedes 1:43.165 1:42.735 1:42.798 22
            10 3 Daniel Ricciardo RIC Red Bull Racing TAG Heuer 1:42.857 1:42.215 1:43.414 20
            11 26 Daniil Kvyat KVY Toro Rosso 1:42.927 1:43.186 19
            12 55 Carlos Sainz SAI Toro Rosso 1:43.489 1:43.347 20
            13 20 Kevin Magnussen MAG Haas Ferrari 1:44.029 1:43.796 18
            14 27 Nico Hulkenberg HUL Renault 1:43.930 1:44.267 12
            15 94 Pascal Wehrlein WEH Sauber Ferrari 1:44.317 1:44.603 18
            16 14 Fernando Alonso ALO McLaren Honda 1:44.334 9
            17 8 Romain Grosjean GRO Haas Ferrari 1:44.468 10
            18 9 Marcus Ericsson ERI Sauber Ferrari 1:44.795 10
            19 2 Stoffel Vandoorne VAN McLaren Honda 1:45.030 8
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Гледам си траете, та да питам: Виждали ли сте по-щуро състезание и съвсем откачили пилоти?

Абе, честито на Дани! Пък и на Строл.

Кофти стана с Фелипе, иначе...Ден на Уйлямс.

Коментар

В един момент се замислих - стюардите не се ли бавят нарочно, за да се получи нещо по-различно
                RAV 4
                F650GS

Коментар

Хамилтън приложи курвенски номер със това набиване на спирачки далече зад сейфти кара и напълно си заслужи побутването отзад,но трябваше да накажат и него.
                  Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                  Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                  Враца

Коментар

Ще цитирам един коментар от Ютуб - "Такова състезание се случва веднъж на 10 години".

Наистина беше лудница, със сигурност в топ 5 на състезанията, които помня от '98г насам.

Педалски постъпки и от HAM и от VET. Първия с нарочното забавяне. После с искането Ботас да изостане, за да му помогне, което беше върха на свинщината и крайно типично за него. Накрая с това как видиш ли Фетел с поведението си "развалял" децата, които ги гледат по телевизията Абе зеления направи всичко, заради което не го уважавам. Иначе караше като звяр, това всички го видяхме. Но видяхме и че както и друг път, когато е поставен под напрежение и нещата не вървят в негова полза не е толкова бърз и прави грешки.

Фетел пък толкова детински да си изпусне нервите...а после в интервютата отбягва въпроса и се прави на луд. Абе и двамата загубиха много (точките са най-малкия проблем) в това състезание. Двама пилоти със 7 титли помежду им се държаха като Чеко Перез и Пастор Малдонадо в картинг състезание.

Окон, въпреки че ми е любимец и той малко се поизложи, защото беше очевидно, че изтика Перез в мантинелите, но и той се правеше на луд след това.

Аз лично се изкефих много на Ботас и Рикардо. Двама от най-готините типове извън колата, много бързи пилоти и джентълмени.

P.S. Мисля, че наказанието на Фетел дойде толкова бързо след като задължиха ХАМ да влезе, за да се запази интригата. Т.е. ако ХАМ нямаше този проблем нямаше да накажат Фетел. И мисля, че тези заповеди идват директно от мустакатия Нали се борят за рейтинг,требе да е вълнуващо
                    Последно редактирано от ivokbg; 26-06-17, 08:32.

Коментар

Мноого отломки по пистата - радост и трофеи за феновете

Коментар

Понеже гледам,че си имаме зеленомразец, нека поясня, че последните няколко години формулата я гледам по Скай спортс на английски и в бг сайтове новини не чета, а в ESPN F1.
                        Та нека се знае, че по искане на Чарли и стюадрите, Мерцедес са предоставили телеметрията на Хамилтън и тя показва, че и при двата рестарта е взел по абсолютно идентичен начин този завой, влизайки с повече скорост, за да създаде температура в предните гуми и отпускайки газта след това. Телеметрията показва, че изобщо не е докосвал спирачката и в двата случая.
                        Който е запознат със спортния правилник знае, че първия след сейфти кара диктува темпото, като се съобразява с дистанцията до линията на сейфти кара при рестарта. Който слуша наживо разговорите на пилотите с пита, ще е чул, че след първия рестарт предупредиха Хамилтън по радиото, че е бил на границата да пресече линията на сейфти кара, преди той да е пресякъл линията на влизане в бокса.Не е нужно да обяснявам, че би последвало наказание. Не е нужно и да обяснявам, ако настъпи газта, колко време ще му отнеме да удари сейфти кара отзад. Освен това, на скрийна му излиза колкото е необходимо, та тези работи ги следи и той, следят ги и в бокса. Та, не знам, кой му е виновен на Себ, че спи.
                        Това което направи впоследствие няма да коментирам въобще. Че и се чуди защо го наказали....
                        Боже!
                        Повече на фенски коментари от футболен тип, не отговарям.
                        Нека се знае и че на Себ му остават три наказателни точки до пропускане на състезание, а не на Хамилтън. Фактите говорят сами.
                        Иначе, състезанието ми хареса много.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

На мен ми се стори, че Себ неволно удари Хам. На една от камерите, при повторенията, се вижда как се изравнява с Хам и започва да ръкомаха с лявата ръка. В яда си, вероятно не контролира движенията с дясната и навива десен волан. Не го защитавам, но май не беше нарочно.
                          Нарочно го правеха Прост и Сена.

Коментар

"Look, whether Lewis slowed down or not, he has every right to dictate the pace. He's the leader, and it was too early for him to accelerate. You're not going to make the restart out of Turn 15. Seb was probably just a little bit over-excited." D Ricciardo

http://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/...not-think-acts
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Аз говоря за втория удар. Иначе, при удара отзад, си е виновен. Не спазва дистанция, както казват КАТ.

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                                ...Хамилтън приложи курвенски номер със това набиване на спирачки далече зад сейфти кара ....
                                Първоначално публикуван от ivokbg Преглед на мнение
                                ...Педалски постъпки и от HAM и от VET. Първия с нарочното забавяне.
                                "Царете" на рестарта след сейфти кар-а , Нандо и Пилето , редовно правеха подобни номера . Или сте забравили как почти спираха и респ . цялата колона зад тях ?

... и никой не ривьеше за това .

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                                Аз говоря за втория удар. Иначе, при удара отзад, си е виновен.

Обратно , бре ! Те баш заради втория удар го наказаха - държа се като софийска мутра: пцувА и скочи на бой . При удара отзад ( както се спомена ) беше задремАл .
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X