От: На изчезване ли са истинските автомобили?
Търтьо е прав че половин минута след спирането спирачките вече са охладили и ако колата помръдва или проскърцва по-юнашки от нормалното - надали е за да ги пусне да охладят допълнително. Може би просто дисковете вече са охладили и са се свили нанякъде, колкото да се наложи апарата да стегна една идея допълнително.
Коментара ми е че системата за автоматично задържане на място когато спреш а си все още на на D не действа на ръчната спирачка (то вече няма де, и тя е на бутон), която е на електромоторчета и съвсем отчетливо бръмчи като се задейства, а едвам-едвам задействайки спирачната система. Аз се опасявах че просто ще "дърпа" ръчната, забивайки мощно накладките само на задните колела в загрелия диск.
Първоначално публикуван от Ясен
Преглед на мнение
Коментара ми е че системата за автоматично задържане на място когато спреш а си все още на на D не действа на ръчната спирачка (то вече няма де, и тя е на бутон), която е на електромоторчета и съвсем отчетливо бръмчи като се задейства, а едвам-едвам задействайки спирачната система. Аз се опасявах че просто ще "дърпа" ръчната, забивайки мощно накладките само на задните колела в загрелия диск.
Коментар