Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Скоростта продължава да ми звучи като рибарска история ...
    Уффф

Разбира се че не са направили 213км/ч средна скорост "моите" саабци Не и на такава дълга отсечка, ясно е че при всяко намаляване зад изпреварващ тир средната скорост отива по дяволите. Идеята ми беше че точно тоя ужасноздрав и половина сааб им е изплюл гарнитура малко след като са си направили 220-250км отсечка с "колкото може", а той си можеше малко под 230км/ч истински по каталог.

Когато направих именития црх мой (трябваше за приятел да го закарам на купувач в друг град) на магистралата между Страсбург и Метц в четири и половина сутринта при абсолютно празна магистрала никъде не смъкнах под 190 (тя само двеста си вдигаше колицата но си ги държеше в общи линии), веднъж спрях да дръпна билетчето на плащалницата и от момента на качването ми на магистралата до момента в който биелата излезе през блока да види кой кара бях минал 100.4км за 34 минути май бяха. Което далеч не е 190км+/ч средна скорост (в защита на машинката - за биелата бяхме виновни много хора, но не и тя).
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Е тва е анадър стори

ПП форум нещо яко се е сбозил под мобилен хром и зависва
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е те това са били истинските коли - Субару Легаси със 130к.с. максимална скорост 240км/ч, средна за 100К км, 225км/ч, нищо че у каталога от скромност сигурно и 200 не пише.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Ако става въпрос за 3-те СААб-а, дето били демонстрирали 100,000 км със средна скорост 213, то това вероятно е било на някакъв стенд.
          цццц... Провежда се пистата Talladega Superspeedway, под наблюдението и контрола на FISA - всяка от колите (9000 Turbo 16s) е минавала по 5.000 км на ден със средна скорост м/у 210 и 215 км/час...
          20 дни и 20 нощи - на всеки 50 обиколки се е дозареждало, отишли са 26,400 галона, на всеки 12 часа са сменяли гумите... на всеки 20.000 км са минавали нормалното сервизно обслужване (масла, филтри, свещи) в екипа са били 32 механици и това се е правило за по-малко от 2 мин и 18 сек... и т.н. за повече тук
          Последно редактирано от ivied; 27-01-17, 16:24.

Коментар

Това хората го правят с дизели

Истинската кола е тая която се среща на пътя след 30 години каране като последните 15 7мия собственик се цигани свещи да и смени,а филтрите са и от времето на Моника Люински.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Не познаваш СААБ, което нито е чудно, нито лошо. Бензин, но преди 40г. До 99г определено добра, тясна и "некомфортна" кола. След това без първото.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                Не познаваш СААБ, което нито е чудно, нито лошо. Бензин, но преди 40г. До 99г определено добра, тясна и "некомфортна" кола. След това без първото.
                9000 беше страхотна кола - на платформата на "Фиат Крома" / "Ланча Тема" и т.н. Комфортна, широка, със страшен "ряз" и т.н. Сега, колко е била здрава, "гледам, вече не ги карат много-много", ама по-горе писах, че "Жигули" още се търкалят по пътищата, но според мен това не е защото са от "последните истински автомобили"
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

То изначало СААБ в Бг се кара малко, и то след 2000г. Да, на фона на останалите 9000 е относително широка, Трябва да си карал доста СААБ, за да добиеш що годе истинско впечатление.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Че не знам от къде - кажи на цитирания в подписа ти да намали четенето на руски източници Школа на арабелистански е с Д а не със З

Май всъщност е ДХ [ˈmæðhæb] освен това там има камари с диалекти, все някое племе туареги може да го изговаря и по моему. Дзе факт )))))))
                    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                      Май всъщност е ДХ [ˈmæðhæb]
                      Да бе ДХ, почти като дХарма и грег ))
                      Иначе тоя звук само на руски се транскрибира З Като цяло в диалектите редукцията му е към д

Последно редактирано от turtey; 27-01-17, 21:20.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        Регулатора ми скъса нервите на мен,ония на горивото,а и харчи за 2.

Вземи една 140ка с 5.0 дълга след 96та,е так да си правят компания
                        Труден е за "хващане" бензиновия регулатор, но не съм имал проблеми с него и като цяло с колата. При мен с моето лажерно каране харчи добре 15л. в град и 9/10л. на дълго за ръчни скорости става дума. На едно дърто БМВ имах такъв проблем с неработещ регулатор и смених една камара неща заради калпави майстори докато не седнах сам да си разреша проблема.

140ката е разкошна кола...
                        Real Recognize Real

Коментар

Да бе ДХ, почти като дХарма и грег ))
                          ..
                          почти като d_h
                          зъбележката тук е офтоп, пеши по същество в темата, откъдето е сиктирдосана фразата ))
                          Иначе - обыщавам - това ще го пиша вече мад'ааб ага разбере някой ))
                          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                            почти като d_h
                            зъбележката тук е офтоп, пеши по същество в темата, откъдето е сиктирдосана фразата ))
                            Е аз от къде да знам къде е тая тема

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              ...х именития црх мой (трябваше за приятел да го закарам на купувач в друг град) на магистралата между Страсбург и Метц в четири и половина сутринта при абсолютно празна магистрала никъде не смъкнах под 190 (тя само двеста си вдигаше колицата но си ги държеше в общи линии), веднъж спрях да дръпна билетчето на плащалницата и от момента на качването ми на магистралата до момента в който биелата излезе през блока да види кой кара бях минал 100.4км за 34 минути май бяха. Което далеч не е 190км+/ч средна скорост (в защита на машинката - за биелата бяхме виновни много хора, но не и тя).

Опа. Я кажи какво точно сте му случили на Рекса, че да хвърли мотора след 100 километра? Щото това упражнение съм го играл лично и то повече от веднъж и то с повече от един CRX. И абсолютно твърдо и сигурно знам, че на 250 километра с всичката възможна газ, не му става нищо, въпреки, че единият беше на 310 хилки, другия на никой не знае колко.
                              Не, че тоя вория, след като го продадох, не му е...ха мамата за 800 метра... ама на прекъсвач и без грам антифриз - толкова. Двигателя на първия, след смяна на сегменти, лагери и гумички на клапаните, все още живее, макар и в друго купе (на неговото рязко му накъся задницата...) и все още се кара за ежедневна кола от един маниак наблизо.
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                Това хората го правят с дизели

Истинската кола е тая която се среща на пътя след 30 години каране като последните 15 7мия собственик се цигани свещи да и смени,а филтрите са и от времето на Моника Люински.
                                Босе, ако някой то предложи да избираш между нов мерцедес Е класа 2017 от магазина и 124 нова от магазина на една и съща цена, кое ще избереш за единствена кола?
                                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                                Drag Grand Canyon Daily
                                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                                LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X