Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезаване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от Самодържец
    Не разбирам, дадох примери, ама пак за поевтиняване си приказваме. Кое им е толкова евтиното? Ти колко автомобила имаш и от тях колко са ти чисто нови в момента заради това, че са ти дошли евтини?
    Аз какво общо имам?

Никой от автомобилите си не съм купил нов, а в близко време нямам и амбиция.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение

М/у Г и Дъстър няма нищо общо, както и м/у тези които са си ги купили и ги карат.
      Напротив, има - и едните, и другите са се минали с едни пари - къде за марка и легенди и митове, къде за да пръднат за първи път те у колата и с убеждението, че им е много изгодно/евтино.
      Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец
        Не знам за световната конспирация, ама като при проектирането, както казвате изпилят нещата примерно да намалят себестойността, та заради изпилването се чупели повече, то това не си ли е пак проектирано счупване? Това у 21 век и при многомилиардните разходи за развойна дейност.Нещо прилича, като да не е случаен страничен ефект от изпилването, а ако е - ебем ти развойните центрове, разходи и цени на крайния продукт,като ще се оставят некви неща на случайността.
        Цената на развойната дейност пада по простата причина, че се развиват технологиите за проектиране и симулации. Има изключения разбира се.
        Развойната дейност спрямо производството е малко перо. Пускането в производство(!!!) обаче никак не е евтино. Свързано с огромни инвестиции които пък са пряко свързани с последващото качество при производството.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
          Напротив, има - и едните, и другите са се минали с едни пари - къде за марка и легенди и митове, къде за да пръднат за първи път те у колата и с убеждението, че им е много изгодно/евтино.
          Този, който иска да мине "много изгодно/евтино" никога не купува нови автомобили.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Да де, ама им продадоха колите примерно за евро-6, па те не били. Ама пари като за до еди си кое евро разлика не им върнаха на клиентите нали. Нещо като със снегопочистването - ми не изчистили добре та ще връщат едни пари, хубаво ама мене кво ме грее като не съм отишъл два дена на работа примерно. В случая ми е по-полезна свършената работа отколкото демонстрираната справедливост. И с автомобилите нещо подобно, а не е като да не съм се нагледал на нови съвременни (със съответната надбавка в цената) автомобили киснещи по сервизите.
            Аз си мислех , че в темата ги дискутирате за механична здравина Шот , ако задълбаем в еко и политико.., еМСиЕ
            А пропо , някой с продукт , оплюван от еколожистите , с оплаквания в гаранционния пробег?
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Аз какво общо имам?

Никой от автомобилите си не съм купил нов, а в близко време нямам и амбиция.
              То обикновено не е до амбиция, а до възможности. И понякога, когато нещото си поевтинее наистина, се отварят едни нови възможности да го придобиеш ново от магазина. Аз това къде го искам, и ми трябва, го чакам ново да поевтинее с 70 бона та да го взема, но понеже няма да стане тая, се чудя дали да дам 25 със свиващия душата страх, че на 10 години и 300хил. ще ми се разпадне в ръцете. И ще трябва да му взимам едни части за страшни пари, от ония дето нямат интерес да ги продават. А примерно 22 годишния ми опел е служил като кон толкова време, въртиш ключа и вършиш работа, че даже и сравнително икономично, а частите не струват майка си баща си. Даже и ръждата не можа да гоизпревари преди да умре от естествена смърт.
              Всеки трети е шести

Коментар

Понеже основното ми забавление е да разработвам разни неща, имам известно наблюдения, макар и не пряко свързани с автомобилостроенето.
                До преди няколко години... да речем 10-15, много се стараех всичко, което излиза, да е 'джелезно', както са ме учили баща ми и дядо ми и другите хора, успели ми да наместят нещо в кратуната. Тоест, да е наистина трудно да се повреди, дори и умишлено, а ако все пак се повреди - последиците да са максимално ограничени. Тоест, поврежда се възел А и всичко спира до там. Възли Б,Ц,Д, Щ и т.н. - нищо им няма, а въпросния възел А да може да се поправи с минимални загуби а време и средства.

Е, да, ама сега нещата са малко по-различни. Преди, като ровех по каталози, търсех кое е с най-добри параметри. Сега гледам кое е най-евтино. Да де, все пак се прави разчет на експлоатационния ресурс и все още се отделя внимание даденото нещо да не може да се повреди просто ей-така, но ... И това не е мой личен избор - заданието е такова. Гоним първо цена и после, в рамките на някаква цена, възможната надеждност.

Сега, крайният резултат: изделие X, проектирано и произведно преди 20 години, все още работи отлично, макар и да няма нужда от него, щото цялата система е заминала за скраб още преди 10 години.
                Изделие Y, проектирано и изработено по-миналата година, му остава още примерно година живот. Може би малко повече. Тоест, ще си изкара гаранцията от три години, може би дори 4, но до там. от друга страна, нешото е монтирано на машина, която така или иначе се изхвърля скед 3-4 години и се заменя с нова.

Иизделие X има костуема цена, да речем 300 кинта, продажна 750, разходки по гаранция - на хиляда едно или две.
                изделие Y има костуема цена, да речем 50 кинта, продажна 250, разходки по гараниця - 4-5 на хиляда.
                продажби 1:30 (за съжаление, не ги продавам аз ), сами си смятайте кое му е по-изгодно на производителя.

Та си мисля, че както аз мога да направя едно нещо много здраво и почти вечно, така и много от инженерите в автомобилостроението го могат. Но както мога да го сметна да е много по-евтино и пак да си върши работата, за която е пряко предназвачено, така и те могат. И едва ли знанията и моженето са факторите, влияещи на избора на този или онзи подход. Е, добре де, има си и чисти издънки от бънаклък и високо самомнение, но може би те опират до избора на следващата инстанция - що пък да не назначим малко по-евтини инженери?
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                  Този, който иска да мине "много изгодно/евтино" никога не купува нови автомобили.
                  Е те тука са за бой едни други счетоводители
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Кой ти го нашепна това, че миналия месец ги сметахме нещата за един приятел дето се стреми да си закрепи бизнеса. При него старата изпърдела баничарка не е опция. А нова, гаранционна евтина с евтина поддръжка. А кое е скъпо и евтино ли - ми гледаш пазара и претегляш цена/качество/гаранция/цени на резервни части.
                    Та в момента по-евтино от дачия нема, обаче цената за придобиване и там се отдалечи от евтиното. И за всичките поддръжници на теорията за инженерните бъзици - това при използване на голямата част от вече стари и изпитани технологии, които отдавна се изплатиха. То по-голямо оптимизиране от това...
                    Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      ...що пък да не назначим малко по-евтини инженери?
                      Ами щото днес - по-евтини инженери, утре - по-евтини доктори, вдруги ден - по-евтини гробари, и се стига до статус - кучета ни яли...

Светльо да не се обижда - нямам предвид него, принципен ми е коментара.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        Ами щото днес - по-евтини инженери, утре - по-евтини доктори, вдруги ден - по-евтини гробари, и се стига до статус - кучета ни яли...

Светльо да не се обижда - нямам предвид него, принципен ми е коментара.
                        Е, та ние специално сме си там някъде...
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Новите коли са балон. Административно надуван от еко-изисквания, разни други, подобни на ограничението за работа като таксита у нас, данъчни облекчения (у нас не вАжи, щото е наобратно), надуван също от банките и лизинговите дружества.
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Новите коли са балон.
                            То изобщо свободния пазар е балон. Което обаче не се решава с планова икономика
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Те и кабелите имат и много други качества освен да пускат ток.
                              Аз само за ток ги ползвам.

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                              Никой не каза за него кой е истински автомобил затова аз казвам за мен истински автомобил е volvo 245 polar

2ХХ е класика !
                              Преди доста време от един куц бартер като бонус ми остана дизелова 240-ка с оувърдрайв на копче, и тогава разбрах какво е Волво - манията.

Накратко, че иначе е мнооого писане, много масивни железа и изолация където трябва.
                              7ХХ и 9ХХ са може би последните истински, но 240 е баш класиката !

Дали изчезват истинските коли?
                              Хм! А, ние ли сме последното свястно поколение?
                              И на двата ти риторични въпроса няма еднозначен отговор.

Първоначално публикуван от Сианга Преглед на мнение
                              Появиха се епилирани мъже, еднополови бракове.... вие сте седнали за някакви "изкуствени" автомобили да се кахърите. Всичко се развива.
                              Ся е модерно да се правиш на вентилатор със шареният флаг !
                              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Кой ти го нашепна това, че миналия месец ги сметахме нещата за един приятел дето се стреми да си закрепи бизнеса. При него старата изпърдела баничарка не е опция. А нова, гаранционна евтина с евтина поддръжка. А кое е скъпо и евтино ли - ми гледаш пазара и претегляш цена/качество/гаранция/цени на резервни части.
                                Та в момента по-евтино от дачия нема, обаче цената за придобиване и там се отдалечи от евтиното. И за всичките поддръжници на теорията за инженерните бъзици - това при използване на голямата част от вече стари и изпитани технологии, които отдавна се изплатиха. То по-голямо оптимизиране от това...
                                Ъ-ъ-ъ-ъ, аз шепотът в ушите си отдавна съм го освидетелсвал.
                                Естествено, че има по- евтино и по- изгодно от нова дачия и това е дачия на 20 х.км. на 60% от цената в магазина.
                                Абе, тук има експерти по купуване на употребявани коли. Има и сметки, има и счетоводство, има и психология...
                                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X