Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: На изчезаване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Ако направиш нещо по-тежко отколкото трябва идва ред да направиш по-здраво и това дето го носи, и по-мощно това дето го движи, и, и, и... накрая цялата кола тежи двойно (и харчи двойно) защото някой вместо да оправи допуските слага резерв.
    Благоверната кара ц3-ка - като се качиш вътре усещането е като че са я правили по правилния начин(обратно на написаното от теб). Ми не се забелязва да са постигнали някаква особена икономичност. Бмв 5 двеста коня харчи същото.
    Всеки трети е шести

Коментар

Как са я правили те си знаят.

Коментар

Едното не пречи на другото.

Това че са продали една кола за 200000 евро и от нея счетоводна печалба са 120000 не значи че няма да спестят 17 цента от полуоската.
        Така е, също имат интерес и полуоски да продават...сещаш се. Та не е само до спестяването на 17-те цента.
        Всеки трети е шести

Коментар

Как са я правили те си знаят.
          И аз знам.
          Всеки трети е шести

Коментар

нема-нема и изкара някой теорията за резервните части. А тя има доста ограничен принос, по необходимост.

Просто няма как да накараш нещо да се счупи на един и същи километър в Германия, във Франция и в България. Освен през компютъра, ама който и да е имал такива мераци в момента се е скрил някъде на завет и няма да излезе още 30 години.

Коментар

нема-нема и изкара някой теорията за резервните части. А тя има доста ограничен принос, по необходимост.
              Тая теория съм я наблюдавал на практика.
              Всеки трети е шести

Коментар

Хайде и аз да дам своите "5" лева по темата. Колегите от по-горе са напълно прави, че съвременният автомобил е консуматив. Тоест средство за придвижване от точка А до точка Б, а не както преди години - дълготрайна инвестиция с оглед за печалби......Както и другите битови уреди, живота им е проектиран за 5-7години ефективно ползване/справки перални, телевизори и др. подобни уреди/ ако изкара отгоре -добре дошло, ноо вечни неща няма щото фабриките трябва да произвеждат нови. И от там идват "новите" еко норми, евро-4, евро-5 и т.нт с "грижа" за околната среда.....Пък се оказа, че ледовете в Арктика са се увеличили миналатагодина а не са намалели, както твърдят "брадатите учени" - справка сателитниснимки.....Та май става дума за едни пари.....

Коментар

Нещата се правят вече с нищожен запас от здравина, щото всичко е по-прецизно и уж по-качествено. Само дето нещата си се чупят със стряскаща честота и обикновено счупването е верижна реакция - чупи всичко наоколо.
                  Карам и нови и стари автомобили и база за сравнение не ми липсва. Нововъведенията в съвременните автомобили, всъщност ги отдалечават от основното им предназначение. Да горят по-малко, но тази разлика се стопява, като ръснеш няколко хиляди лева за ремонти и то сравнително често. Това, което не мога да отрека е, че са на порядък по-безопасни - поне средния и високия клас.
                  Тези дни смених един фитинг за водопровод на една година и рязко установих, че вече навлизат водоразтворимите водопроводни части.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Обратно на дълбоките подозрения, всъщност няма планирано повреждане на разните механични детайли. Всичко идва от оптимизацията на разходите - ако гаранционният пробег е 100 хиляди и нещо се счупи на 80 хиляди, това докарва разходи в сервиза. Ако същото нещо има ресурс 350 хиляди, значи в него предварително са вложени излишно много ресурси и то е можело да бъде по-евтино.

А разходите за производство са страшно нещо и спрямо тях почти няма значение колко ще се похарчи за проектиране
                    Знам случаи при мобилни телефони и при компютри да е софтуерно заложено.

Тези дни ми обясниха, че подобно нещо било заложено и в дизеловите тойоти. Механично износване на разпръсквача, софтуера не е написан правилно /не внася необходимите корекции/ умишлено за разлика от други марки автомобили и се стига до тотална щета на двигателя.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      Знам случаи при мобилни телефони и при компютри да е софтуерно заложено.
                      Това би била пълна глупост - точно те си остаряват без никакви усилия от страна на производителите и всички производители се борят с негативните потребителски впечатления точно от това.

За Тойота не знам ама звучи като да са си оставили ръцете в софтуера, а не специално да са го гласили така. И не е нещо ново за тях.

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                        Преди 10 години се говореше, че истински автомобили се произвеждали къде до към '95. Сега хората карат джипки след 2000г - Нисани, Тойоти...
                        Нисаните със сменени мотори, останалото по тези нисани не е мръднало кажи речи от ресьорните насам.
                        А кои тойоти (тук и наоколо) след 2000г се карали на офроуд и дянели?
                        При Траян в Бояна има 1-2-3 много накипрени 120ки. ARB, оле, и т.н. Всеки понеделник са там за ремонт на мостчета и разни.
                        Какво преставляват новите heavy duty тойоти с агрегати от старите light duty и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          ...
                          Тези дни смених един фитинг за водопровод на една година и рязко установих, че вече навлизат водоразтворимите водопроводни части.
                          Понеже съм в горе долу тоя бранш, та дори нямате идея вече до къде са стигнали нещата. Цамови кранове за налягане от 20-30 бара се разкапват още при сглобяването към тръбите, понеже стената на детайлите от които е направен не само са от ЦАМ вместо месинг, ами и са и с дебелина под 1мм. Същото е и с лъскавите коленца, редуктори нипели, чешми - смесители(пак направени от ЦАМ!) протичащи ей така както си седите до тях, пък да не говорим за нещата дето са за индустрията, газопроводите и газостанциите, където се ползват масово китайски елементи, който нито могат да се заваряват заради високото съдържание на фосфор и сяра в отливката(да, да, китайците, за да ни е евтино вече не ползват валцовани тръби, за да правят елементите за заварки(колена, преходи и тройници...), ами ги леят с всичко произтичащо от това - шупли, наварки, шмиргеловане и една боя отгоре). Имам куриозни и много опасни примери на колеги залитащи по това да монтират евтини китайски компоненти, за да вземат обект на по-ниска цена, подбивайки конкурентите си, която се изпарява още при първите 1-2 гаранционни сервиза. Много мога да говоря по въпроса, но няма време и място, а идори ми е отегчително вече, понеже ми омръзна от години да гледам едно и също безобразие, водещо до това че читавите материали на нормалните производители изчезват един по един, а вносителите на китайски отпадъци просперират. На мода е да се произвеждат нещо дето само приличат на това дето се търси, малкото истински неща вече са на астрономически цени.
                          Понеже по подобен начин вървят нещата и в автомобилите за себе си реших, че повече нов автомобил няма да купя и ще си карам до където съм жив с този който си взех нов 2005г. Майната им на всички маркетолози, дето съсипаха индустрията и техниката с техните безкрайни изисквания за увеличение на печалбата и намаление на разходите. Всяко нещо има някакви граници, а в автомобилостроенето мисля ги достигнаха.
                          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Това би била пълна глупост - точно те си остаряват без никакви усилия от страна на производителите и всички производители се борят с негативните потребителски впечатления точно от това.

За Тойота не знам ама звучи като да са си оставили ръцете в софтуера, а не специално да са го гласили така. И не е нещо ново за тях.
                            А как ще обясниш факта, че на стар ГСМ, на който батерията му е скапана, като му смениш батерията пак толкова изкарва. Посъветваха ме да му върна датата с поне 2-3 години назад и започна отново да изкарва по 4-5 дни без зареждане. Казвали са ми за Моторола, но аз имах малък панасоник. Пробвах и стана.
                            Стоеше за служебен/авариен в кръчма.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                              А как ще обясниш факта, че на стар ГСМ, на който батерията му е скапана, като му смениш батерията пак толкова изкарва. Посъветваха ме да му върна датата с поне 2-3 години назад и започна отново да изкарва по 4-5 дни без зареждане. Казвали са ми за Моторола, но аз имах малък панасоник. Пробвах и стана.
                              Стоеше за служебен/авариен в кръчма.
                              Не знам, не съм наблюдавал. Когато сменя батерията и новата пак толкова изкарва обикновено е заради умрелите кондензатори и никаква дата няма да го оправи.

Коментар

Преди седмица карах една Ска от новите,на 50 000 километра му свирят предни лагери,кардана му бие и проблем с управлението та носи цялата кола.
                                На моя джуган същевременно за тия мили му трябваше една лява биалетка,че горния болт леко чукаше и дразни,успокоителното амортисьорче на управлението,2 въздушни филтъра по 11 долара и задни гуми ма това си е даденост,че явно някой го кара като подарен.

Е не може да се сравнява моята антика с онова ма смяна Кардан 1300 кинта и то на тия мили плюс всички други врътки. А лимузина магистралка .......е пя не,копеленцата знаят как се правят коли,но не искат
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X