Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми в работата на форумите 3 (нов софтуер, миграция)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може би грешката е при мен, но като "кликна" на мнение с няколко прикачени снимки отварям първата снимка, но не виждам стрелка за преход към следващата снимка, нита мога да я затворя, за да "кликна" на следващата. Единствения вариант ми е бутона "ундо" на браузъра, и след затваряне на снимката да отворя следващата.
    Подскажете ми, моля начин за бързо отваряне на снимките.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

• sabin
      sabin коментира
      Редактиране на коментар
      Обсъждано е вече...

Не е в теб. Навигация между снимките има само когато публикацията е тип галерия. Когато са качени снимките с бутона "прикачи" няма връзка между отделните снимки.

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение

Да ползваме, ама оправете поне базовата функционалност. Например, в горната част на темите липсват бутоните за избор на страница, такива каквито има най-отдолу на същата. Има нещо което го наподобява, но е много по-неудобно за ползване. Въпросната "екстра" я имаше в старата версия.
    В темите липсва и бутон (линк) "отиди на първото непрочетено мнение. Нещо което също е съществувало в предишната версия.
    За аватарите - в темите, под темите, на заглавната страница и т.н. е изписано достатъчно по-напред в темата...
    Функционалността си я има. Просто е по неудобно. Има нов ъпдеит, като го сложим ще видим какво ще се оправи и ще го мислим.

Коментар

• gabocvet
      gabocvet коментира
      Редактиране на коментар
      Друго което ми се набива в очите ако си примерно в Бара и отидеш във Форум на някои теми не се вижда заглавието, а само последна пубикация от кой е направена. Не знам как да го обясня по-добре.

• Това го имаше и в стария.Не знам причината.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

• Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение

Функционалността си я има. Просто е по неудобно. Има нов ъпдеит, като го сложим ще видим какво ще се оправи и ще го мислим.
      Допускам че е възможно изброените "липси" да се локален проблем, само при мен. Можеш ли да пуснеш скрийншот в който се виждат?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sabin
        sabin коментира
        Редактиране на коментар
        Коя функцкия точно те интересува?

• Когато преглеждам известияра и влизам в темите през там, след като списъка се изпразни-няма бутон да се отиде в главната страница. Минавам през "Какво ново?", от там в някоя тема, и от нея вече се връщам на главната страница.
      Не е удобно.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

• sabin
        sabin коментира
        Редактиране на коментар
        Натисни "ФОРУМИ" над "какво ново"

• Младежи, проблемите, за които говорите, са факт, но те се дължат изначално на дизайна на темата, с която се доставя форумният софтуер. Нашляпали са я вероятно някакви ИТ генийчета с високо самочувствие, в съответствие със своите виждания и вкусове. За да се променят нещата, ще трябва да се смени темата. За целта ще е необходимо или да се купи готова нова (която ще дойде със своите плюсове и минуси и ще предизвика нови забележки) или да се тунингова наличната. Проблемите с промяната на оригиналния код са в това, че в последствие почти винаги ще възникват проблеми при обновяване на софтуера и че качествената промяна предполага наличие на човек/хора със съответните знания и умения, които в наше време се обаждат срещу съответни суми ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

• Чавдар (V93)
        Чавдар (V93) коментира
        Редактиране на коментар
        Форумът е толкова сериозен, колкото са сериозни участниците му. Обикновено сериозните участници не мрънкат за всяка дреболия. Между другото, приносът за форума на някой от най-агресивните в тази тема, в същност клони към нулата.
        А някои хора явно много ви яде това дали от този форум не се изкарва някоя пара. Аз пък се чудя какво толкова може да се изкара, като потребителите (аз в това число) масово използват адблокери?!?

• ikristiqn
        ikristiqn коментира
        Редактиране на коментар
        Аз мога да помогна с редакцията на темата...

• kalinntv
        kalinntv коментира
        Редактиране на коментар
        Чавдаре,какъв си Матросов....
        Продължавам да нямам "уведомления" за конкретната тема,коментари в нея и т.нт.....
        В опциите всички "тикчета" за уведомления са поставени

• Аз лично показвам какво може да се подобри, ако е възможно.
      Ако не-здраве, и така ще се ползва.

Коментар

• Те елемтарни неща не се поправят, ти...
        Сякаш е голяма философия да се смени тоя тъмно син цвят с който се изписват имената на участниците!?
        Просто никой не го е@е какво си пишем тук. Ей сега ще се включи Чавдар : Спокойно работи се. Едно по едно.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• sabin
          sabin коментира
          Редактиране на коментар
          Глупости. Айде ако обичаш малко по конкретно. Кои дефекти?
          Това че нещата са различни не е дефект! Нефункционалността на форума е възстановена, всяка функция вече работи. Дай пример за "дефектите"?

• kameno karp
          kameno karp коментира
          Редактиране на коментар
          Имам чувството,че то това което пиша го приемаш като отпраено към теб. Ако е така, бъркаш се. Първия "дефект" е в поста който коментираме. В тъмната тема имената на участниците не се четат. Паметта ми не е къса и помня, че писа, че не си дизайнер и това не е за теб. Другия "дефект". Преди, когато се прочетеше някоя тема от "какво ново" тя си оставаше на мястото но с по-тънък шрифт. Сега след прочитане темата изчезва. Но това са все неща писани и повтаряни в темата. Темата не е само последната страница!!!

• ikristiqn
          ikristiqn коментира
          Редактиране на коментар
          Изключително скапан коментар! kameno karp. Не го примемай лично, а символично!

• ... и още нещо...когато някой пише коментар,а не отговор,това може ли по някакъв начин да се отразява в "какво ново"
        Cherokee WJ 4.0L- NP242
        Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

• kalinntv
          kalinntv коментира
          Редактиране на коментар
          сега "отрази" твоя коментар,но до преди това аз не съм забелезАл да се случва.....явно е избирателно,както и много други функции

• sabin
          sabin коментира
          Редактиране на коментар
          Това го оправих отдавна.

• kalinntv
          kalinntv коментира
          Редактиране на коментар
          ...щом казваш
          явно проблема е в моя телевизор!
          но и твоят коментар не беше "отразен" в моите "известия"

• И сега се отразява в какво ново...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• ikristiqn
          ikristiqn коментира
          Редактиране на коментар
          Да, в КАКВО НОВО, аз по този начин чета форума.

• Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Когато преглеждам известияра и влизам в темите през там, след като списъка се изпразни-няма бутон да се отиде в главната страница. Минавам през "Какво ново?", от там в някоя тема, и от нея вече се връщам на главната страница.
        Не е удобно.
        като натиснеш "Форуми" те праща на главната страница.
        аз правя и нещо друго - всяка тема, която искам да прочета я отварям на нов таб /с натиск наколелцето на мишката/ така основния форум или списъка на "какво ново" си ми стои непроменен.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:forumi.JPG
Прегледи:341
Размер:172.4 КБ
ID:6550578
        Прикачени файлове

Коментар

• ikirov
          ikirov коментира
          Редактиране на коментар
          Промених си изконно навиците, за този форум конкретно. Свикнах да се абонирам за темите, които са ми интересни, и рахатясах. "Какво ново" го развалиха, в старата версия бачкаше 10 пъти по-адекватно. И зеленки маркерчета имаше, и сесията не беше 3 минути като сега, и у главната не ме връщаше. Никога не съм се абонирал у форум.
          Като оня виц - ех, едно време какви жендъри имаше - истински магьосници.
          Интересното е, че ми изчезва бутона за коментар. В тази тема по едно време залипсва, сега пак се появи, току зачезне в други теми. Малко мистика си иска животът, да е по-интересно.

• sabin
          sabin коментира
          Редактиране на коментар
          И аз нямах право но коментари в тази тема, но го пуснах. Беше пропуск в настройките. Ако споделиш другите раздели, ще го оправя и там. Не знам да има умишлена забрана за коментари някъде.

• Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
        ... и още нещо...когато някой пише коментар,а не отговор,това може ли по някакъв начин да се отразява в "какво ново"
        сега виждам нещо, което ако е каквото мисля, ще е много добре: имам отделно уведмление за коментар и отделно за ново мнение в една и съща тема

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:koment.JPG Прегледи:0 Размер:38.2 КБ ID:6551918
        Прикачени файлове

Коментар

• sabin
          sabin коментира
          Редактиране на коментар
          Точно това решава проблема с обърквацията ако някой коментира на мнение две страници назад. Така прочиташ коментара кликайки на първото и прочиташ новите мнения кликайки на второто. Форума се грижи да видиш новото в темата без да се луташ по страниците. Няма друг начин това да се получи без да се губи времето на потребителя.

Общо взето новата концепция е абонаменти за темите и форумите, които те интересуват и от нотификациите четеш какво ново...

• Преди време Венци петров беше казал нещо за снимките.
        Сега е малка каша с качването. Има няколко начина, и съответно изгледите са по различен начин.
        Това ще се оправя ли, или ще си е така?

Коментар

• sabin
          sabin коментира
          Редактиране на коментар
          От новия ъпдейт 5.5.6 има промени в качването на снимките и май ще се разреши и ако не се лъжа ще може да се качват и прикачени повече от един файл. Като го инсталират сисадмините ще видим.

• Нещо не съм бил оторизиран да виждам някои от темите за които съм абониран Тоя номер как се лекува ?

Коментар

• sabin
          sabin коментира
          Редактиране на коментар
          Това което не виждаш е изтрито мнение. Форума изпраща нотификация и за съжаление след като бъде изтрито мнението не трие нотификацията. Трябва да го поправят в някой следващ ъпдейт. Засега ще е така. Мисля да сменя текста на съобщението за да не се бъркате.

• deso_bg
          deso_bg коментира
          Редактиране на коментар
          Не са изтрити мнения, там са си и са нови. Ако успея да намеря къде е темата през форума - си я чета. А от връзката на нотификацията ми казва, че не съм оторизиран за достъп ...

• Когато отида на известията и вида темите с нови мнения за които съм абониран , има бутон “Отхвърляне “ , вече поне 10 пъти отхвърлям една тема , но продължавам да получавам известия за нея .

Другия проблем който е важен за мен и доста пъти беше споменаван от други колеги , но до сега не е коригиран ако въобще може е , че в началото на темите няма цифрички със страниците за по-лесна навигация .
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• ikirov
          ikirov коментира
          Редактиране на коментар
          "Когато отида на известията и вида темите с нови мнения за които съм абониран , има бутон “Отхвърляне “ , вече поне 10 пъти отхвърлям една тема , но продължавам да получавам известия за нея ."

Отписваш се от панела, после отиваш на темата и се отписваш и от там. Бутонът, с който си се записал. При мен май работи.

• IvanIvanovi
          IvanIvanovi коментира
          Редактиране на коментар
          горе, в дясно над първото мнение, има бутон Абониран - от него се абонираш и съответно отказваш от абонамента, иначе уведомление ще ти показва докато не го отвориш

• sabin
          sabin коментира
          Редактиране на коментар
          Отхвърлянето е само за каквото е писано в момента. После някой като напише нещо ново, пак ти излиза докато не си махнеш абонамента - както отбелязаха колегите.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X