Обява

Свий
Няма добавени обяви.

винетки 2016

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: винетки 2016

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
    ... Тук във форума можеш да ми забраниш квото си щеш, ако съм нарушил правилата, нали туй ти е работата тук.
    Относно качеството на производството на един път , лично Ти , като потребител , как точно ще добиеш представа ? По това , че след определено време , пътя има дупки , пропадания , обрасли банкето ? Правиш ли разлика от подръжка на път и неговот построяване ? Знаеш ли колко от пропадания на пътищата , са получени от непочистени отводнителни съоръжения ? ...
    Както виждаш, никой не ти забранява да имаш и да излагаш мнение и по въпроси, които са извън професионалната ти компетентност. Поради което ти, на свой ред, избягвай да се опитваш да налагаш на другите участници някакви ограничения!

Как ние като потребители добиваме представа ли? Какво да си мислим, когато видим, че новоизграденият път е с неравности, че на места се е напукал или хлътнал; че след година - две на места на настилката са се образували коловози; че има завои с обратен наклон, че пътят е направен така, че дъждовната вода не се оттича, а се задържа на платното и т.н.?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

В крайна сметка дали греховете са направени при проектирането, строежа, поддръжката или ремонта на пътя за редовия винеткопотребител голяма разлика няма.

И да - на достатъчно високо ниво шапките на всичките тези дейности са общи.

Коментар

Сега за Петър и римските пътища , те от какво са направени и къде ?
        Знаеш ли на колко години трябва да се подмени "плътната" ( последния слой от 4 см. ) на първокласен път у нас ? Знаеш ли какво става , след като плътната само се кърпи и след двойно по-голям предиод решат, най-накрая да го сменят?
        За римские пътища , на гранита и скалата какво да му се случи , ама ти не искаш да караш по гранитни камънаци нали

За чуждите фирми , последно работих в чужда фирма ,ами освен че ми плащаха редовно заплатата друго нямаше различно с българските , даже качеството беше по-лошо. ( ама то само шефовете в чужбина и 1-2-а чиновници в София са чужденци )
        За контрола , то си е логично това да е същността на всеки проблем в Татковината. НЯМА ГО.

Е случва се и да има понякога конторл , аз лично съм виждал 2 пъти в моята кариера , веднъж 1999-та , тогава европа си парвеше европейските пътища и налагаше контрол. Фирмата в която работех направи 2 километра за собствена сметка , след установени нередности.
        Втория път беше наскоро в Димитровград, след установени несъответствия в рецептата за асвалт.
        Ванка , римските пътища са здрави поради две причини - защото им е здрава основата и нямат тоя трафик на нормалните пътища. Ето ти един участък от римски път на 2000 метра в Рила към хижа Грънчар Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_6078.jpg
Прегледи:1
Размер:230.4 КБ
ID:5701757 преди 20 години като отидох за пръв път там пътя изглеждаше по същия начин.
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Тоя път е в това чудесно състояние поради :

- строен от римляни, а не от български правителства с ромско приватизационно самосъзнание.
          - няма и помисъл от винеткаджийски подход към него.
          -

вероятно има и други причини - който се сети - да допълва.

Коментар

Пусни по тоя път 50 тонните самосвали, и ще видиш само за няколко седмици на какво ще заприлича.

...не че оправдавам някой. Има си начини да се направи път за 50-тонни самосвали, дето да даяни. Проблема в случая е че недоволните от състоянието на въпросния път по някаква причина не могат да се организират да спретват по някое блокиране на същия докато проблема не се реши. Причини много - апатия, страх и квото се сетите още, но факта си е факт - обществото (до колкото изобщо можем да се наречем такова) търпи въпросните простотии, тоест си ги заслужава. Нещата се променят, ама бавно - със сигурност по-бавно отколкото ни се иска, но съвсем не е сигурно че манталитет е възможно да се промени по-бързо при дадените условия.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Както виждаш, никой не ти забранява да имаш и да излагаш мнение и по въпроси, които са извън професионалната ти компетентност. Поради което ти, на свой ред, избягвай да се опитваш да налагаш на другите участници някакви ограничения!

Как ние като потребители добиваме представа ли? Какво да си мислим, когато видим, че новоизграденият път е с неравности, че на места се е напукал или хлътнал; че след година - две на места на настилката са се образували коловози; че има завои с обратен наклон, че пътят е направен така, че дъждовната вода не се оттича, а се задържа на платното и т.н.?

Не си спомням да съм налагал ограничения на когото и да било( нямам и такива права ) . Само съм си изразвал личното мнение .
              Нещо не се разбират хората , когато не си виждат очите , докато говоря .

АЛДР ( сори , ама не ти знам името ) Вени ти е отговорил частично , а аз ще ти дам една друга насока за расмисъл . Защо са се запазили римски пътища , само в планинските и скалисти райони ? Тук близодо Русе има няколко римски пътя и всичките , като слязат от скалите доло в каньона на рЯката изчезват , защо ли ?

Яска , както Спарки е посочил , явно на "редовния винеткаджия " изобщо не му пика и всичко е "наред" .

Айде сега ми кажете , колко от вас са подавали сигнал към АПИ или фирмата наета за пътно поддържане , за нередности по пътя ?
              Аз имам над 500 сигнала .
              В момента има приложение за умни телефони на АПИ , за тези , които времето е ценно и не могат да го похарча за ходене по институции.
              Весел петък , аз отивам на купон
              Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
              За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Тук близодо Русе има няколко римски пътя и всичките , като слязат от скалите доло в каньона на реаката изчезват , защо ли ?
                Щото вече са по-близо до гепещите камъни да си правят с тях огради.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Сакам ти намекнем дека не е главна причина.

Коментар

Селото е горе на хълма , а до доло за 20-30 метра скали .. .я пак за лесното да ги гепиш и да ги носиш горе
                    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Сакам ти намекнем дека не е главна причина.
                      Главна, главна колко да е главна. И да, 2 000 години е много време. Дори за римски път.

Все пак мисля е ясно на сички че като нещо се направи като хората не се разпада след първия сняг. За разлика от Ц. Шосе, магистралата към Перник, Тракия и так далее примери от нашата действителност

Селото е горе на хълма , а до доло за 20-30 метра скали .. .я пак за лесното да ги гепиш и да ги носиш горе
                      Ми по-лесно е, отколкото да ги дялаш на ново.
                      Последно редактирано от Чавдар (V93); 06-02-16, 05:48.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• винетки 2016

Не, по скоро щото нямат здрава скална основа като тези в планината и като дойдат големите води ги извличат.
                        Land Rover Discovery II, V8 4.0
                        VW Golf VI variant
                        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Уеко след 45та, наредиха паваж по главнийо пат у Романъ. Гранитни блокчета 10х10х10 които местните майстори ги секоха нейде из Софийско.

Немаше трафик, немаше камиони - пътя беше перфектен.
                          Дойде социализма, направи се огромен завод, десетина блока, пет блока на военните, ТПКта - е да, нямаше 50е тонни самосвали, но имаше кразове, камази, зилове - пътя беше перфектен.
                          Дойде късния социализъм, в местната кариера се трудиха два белаза, които минаваха и по паважа, отделно се появяват и 35-40 тонни композициии, които също се движат по този път - пътя беше перфектен.
                          Дойде демокрация, тирове, трафик, коли,жипове - пътят беше перфектен.

Дойде мъдрото решение, да се прокопае канал за чиста вода, не по тротоарите, а с раззидване на метър от пътното платно, копаене, полагане, трамбоване, дренажиране, проектиране, париизпиране, новопавередиране - и до там с пътя ........
                          Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Много далеч избягахме от темата, ама стана въпрос за пътища, качества, трафик и от сорта.
                            Давам прост Пример Севиля , Испания. Лятото не е като да не е топло, трафика на камиони по 40 тона е поне 10 пъти повече от нашия. Нито дупки видях, нито коловози, нито спират трафика на камиони, като стане топло.
                            На сърбела майката му е чесането.
                            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

За да се види това което описва Борко,отидете до Гърция.Там е доста по-топло от тук,трафика също е повече.Е как "мързеливите и крадливи" гърци го могат?

Коментар

Тоест , ако пуснеш всичкия сегашен трафик по римските пътища и те ще заминат.
                                Да направени са качествено , и сега някои ги правят качествено , ама после няма подръжка.
                                Ако ти караш онова от аватара си без да му сменяш маслото , колко километра ще издаяни ?
                                Зарежи ги римските в Германия още си се ползва мрежата изградена от оня лудия с мустаците . http://vbox7.com/play:c55293cab2?p=p...604&order=date
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X